Šta je novo?

Asus 1300 Pro

Black Adder

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2006
Poena
319
Treba mi pomoc, naime prijateljica je uzela doticnu graficku i sve lepo radi osim osvezavanja,... podesim u drajveru 85 Hz ali monitor (Samsung 753S) drzi konstantno 60 Hz!?

U kojoj rezoluciji? Svakoj ili nekoj posebno?

p.s. al' ti je lood potpis😛

Poslednja izmena:
U rezoluciji 1024 * 768, inace nisam imao prilike da budem vlasnik ATI kartice i iskreno nVidia mi deluje mnogo ozbiljnije sto se podesavanja tice,... probao sam da instaliram Catalist 6.11 (jedini ATI drajver koji imam u kolekciji) ali posle restarta graficka nije prepoznata pa sam vratio Asus'ov drajver sa CD'a koji je dobijen uz nju. U podesavanjima sam postavio 85 Hz i u opciji Refresh Rate Overrides za istu rezoluciji ali opet bez efekta !!!?

Pretpostavljam da je u Control panel-u (opisno rečeno u onom delu na kome su sličice monitora i TV-a) refresh rate ostao podešen na 60Hz pa zato monitor i drži konstantno ovu frekvenciju osvežavanja,potrebno je ovde odrediti da je frekvencija osvežavanja za monitor 85 Hz.
Nedovoljno je samo podesiti refresh rate preko Display properties/Settings/Advanced/Monitor.

Na tri mesta sam podesio da za rezoluciju 1024 * 768 bude 85 Hz:
-Display properties/Settings/Advanced/Monitor
-U Asusovom panelu za monitor
-U Asusovom panelu za Refresh Rate Override
ali monitor i dalje radi na 60 Hz

Da li je mozda graficka neispravna ?

Koristim ATI tray tools i moram u delu koji se zove DDC da podesim max refresh rate jer je po defaultu 60 i dok se ne podesi win ne može da promeni refresh rate iako piše da je promenio. Trebalo bi da ima tako neko podešavanje i u asusovom panelu, a ja ti preporučujem da za ATI grafičku koristiš čiste drajvere i ATT.

OK, videcu se sa njom ovih dana pa cu joj instalirati ATI Tray Tool i najnoviji zvanicni drajver, videcemo sta ce biti.

Poslednja izmena:
Mislim da bez obzira na sve neces uspeti jer je monitor jednostavno takav da vise od 70Hz neces dobiti,a i to je pod znakom pitanja????

Nisam te bas najbolje razumeo... mozda nisam bio najjasniji,... monitor (koji je uzgred isti kao moj i radi bez problema na 1024*768 @85 Hz) je 17" i radi na sledecim rezolucijama:

640 x 480 140 Hz
800 x 600 110 Hz
1024 x 768 85 Hz
1152 x 864 75 Hz
1280 x 1024 65 Hz

Sutra cu se videti sa prijateljicom i probacu ATI Tray Tool.

E ovako, epilog...

instaliram ATI Tray Tool i u opciji DCC pise "DCC Not supported" - bedak, istu opciju sam nasao i u Asus'ovom panelu gde takodje nije podrzana, nista - skinem najnoviji zvanicni ATI drajver... instaliram... kad posle restarta graficka vise ne postoji ???
Vratim "opet" Asus'ov drajver dobijen uz graficku, rekoh ajde opet da probam ATI Tray Tool, postavim u opciji DCC max RR na 85 i ako pise da nije podrzana, podesim u Asus'ovom panelu za displej rezoluciju 1024*768 @ 85Hz ... i radi!!!

OK, problem je resen, kako - nemam pojma

... e sad ostaje mi drugi problem , zasto ASUS'ova graficka karta 1300 pro ne prihvata zvanicni ATI drajver ???

Nazad
Vrh Dno