Šta je novo?

Assetto Corsa Rally

Markomaniax

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2008
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
pola jezgarni jui-hwong 6000
Matična ploča
iskljucivo armirana
RAM
za sliku, jeste
GPU
GFUJ
Storage
imam shupu i podrum
Zvuk
licni beatboxer
PSU
jok, macki
Kućište
Ei Nis
Monitor
crt gorenje tv bez daljinca
Miš & tastatura
comodore + mis sa 386 kompa sa jednim dugmetom
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Od Kunos Simulatione ni manje ni vise.
Early access krece od 13. Novembra.
Launching into Early Access with an initial set of 10 licensed cars, 4 rally stages, from the real world of rallies, plus offline and online game modes, AC Rally invites players to master the precision of rally racing while shaping the future of the game with their feedback.

Official Licensed Cars:

• Alfa Romeo GTA 1300 Junior Gr.2 – 1972

• Citroen Xsara WRC – 2001

• Fiat 131 Abarth Gr.4 – 1976

• FIAT 124 Sport Abarth Rally 16V Gr.4 – 1973

• Hyundai i20N Rally2 – 2021

• Lancia Delta HF integrale EVO Gr.A – 1992

• Lancia Stratos Gr.4 – 1976

• Lancia Rally 037 EVO 2 Gr.B – 1984

• Mini Cooper S Gr.2 – 1964

• Peugeot 208 Rally4 – 2020

Real Stages:

• Rally Alsace - Munster

• Rally Alsace - Saverne

• Rally Wales - Hafren South

• Rally Wales - Hafren North

Game Modes:

• Assetto Corsa Rally Events with online leaderboards

• Free Practice

• Rally Weekend

• Single Rally Stage

• Time Attack with online leaderboards

Assetto Corsa Rally is a high-fidelity rally sim built for precision and challenge. With 3D laser-scanned stages and cars, professional co-driver support, and dynamic conditions, it delivers a demanding, immersive experience where every second behind the wheel counts.

Post-launch, the game will evolve with 30+ cars, more rally stages in new locations, expanded game modes, full support for VR, and a dedicated rally school.

Assetto Corsa Rally is a focused evolution for those who Rally, not just play. This is where skill meets speed, and every moment behind the wheel is a high-stakes challenge. It’s a simulation where control, courage, and calculation define success. Assetto Corsa Rally is the best rally simulation that Supernova and KUNOS Simulazioni can offer, a new chapter is started in the Assetto Corsa franchise.

Bilo je i vreme vise za neki novi ozbiljnii reli nakon RBR od pre 20 godina...

Ludilo, iz vedra neba totalno, bar za mene :)

Deluje dobro i na videu.
Reci koje su koristili da prenesu utiske su authentic i realistic.
Takodje su spomenuli da koristi UE5 engine, čime baš i nisam oduševljen ali dokle god pogode fiziku koga briga.

Neke neverovatne stvari..
U timu su devovi i richard burns relija, ako krenete poslednji na primer igra ce simulirati degradaciju staze automobila koji su vozili pre vas (loose surface) , na vecim visinama auto ce imati manje snage zbog manje gustine vazduha (slabije sagorecanje).
U beti ce biti oko 100 kilometara staze ukupno, za pun release ce biti vise.
Za AI kazu da ce imati personaliti, pojedini vozaci ce biti bolji na nekim podlogama, neki bolji na raznim vremenskim uslovima, pravice greske i moci ce da se slupaju...
Spominje i nedostatke, kao je vec pomenutih 100km staza koje ce biti u beti kako sam razumeo, i editovanje pace notes-a, nesto sto onim najzagrizenijim iz RBR-a samo moze da padne na pamet..

Neke neverovatne stvari..
U timu su devovi i richard burns relija,
Party Pop Snow Spray GIF by Grish Majethiya

EDIT:

Mislim da je hteo da kaze da devovi "voze" RBR, a ne da su devovi koji su radili RBR, nadam se da gresim..

Poslednja izmena:
moguce, na oko 4:20 prica o tome i kaze "the people that do RBR and rally masters" (mod za RBR) tako da moze da se shvati na oba nacina ali ce pre biti ovo sto si ti rekao.
svakako je dobra stvar sto su devovi na bilo kakav nacin upleteni u RBR, ako ne u razvoj originalne igre, onda barem oni koji se bave scenom i svesni su prednosti tog naslova u gomili simkada koje su razvijane tokom godina.

Što neko napisa na yt, ovo ako bude bilo dobro sa modovima, igraće se narednih 20 godina.

dobar je..

i dostupan kod raznih dobavljaca po sumnjivim sajtovima

Poslednja izmena:

Bombona!
Sad sam provozao par staza i fizika kida. Mehanika vozila takodje, oseca se kao da vozite kompleksnu, tesku masinu.
Prvi utisak je zacudjujuce kao reli iz GT5 - oseca se masa vozila i jako klizanje kada se vozi po prasini. I naravno upravljanje vuce na RBR ali je dinamika bolja, nepredvidljivija, narocito rucna kako svaki put, u zavisnosti od nacina na koji unosite auto u krivinu, zarotira auto drugacije.
Vesanje se oseca dosta kruto, ali mislim da to moze da se podesava sve. Jos uvek nisam proveravao previse te stvarcice.
Zvuk je odlican.

U svakom slucaju imamo novog reli kralja, i po prvi put stvarno zavidim vama sa dobrim volanima.
Optimizacija je dobra, kod mene sve na ultra u 1440p sa dlss (slobodno jer necete imati vremena da cepidlacite anomalijama po drvecu) se vrtelo oko 85 fps na 3090 i 5950x.

Na gamepadu igras?

Ma da..

Uzeo bih volan ali bih napravio ceo simulator posle kakav sam bolid, jer ne bih mogao onako kako sam pre desetak godina kada sam furao g27 na stolicu i volan za radni sto. Pa se ni ne zanosim time jer ionako previše vremena provodim ispred kompa. A sa svim tim bih se tek zacementirao. Joypad me drzi pod kontrolom.

Inace ovo je mozda i najbolji review. Od pravog reli vozača koji je ucio na simulacijama.

Preteče me sa klipom, vrhunski izgleda...
Baš bih probao ovo na nekom dobrom setapu, al kako sam ranije znao i po 5-6 sati dnevno da zaginem, bolje da ne kupujem opet volan... 😄

Isti mi je osecaj totalno kao kad sam probao RBR prvi put davne 1976. Bas bas obecava.

ma samo da nema ovo tvrdo vesanje... boli me kicma od igranja i to na joypadu cim se predje preko bilo kakve dzombe.
valjda moze malo da se sredi. saznacu kad zavrsim sa ovim svabama gazdama i sEefovimA kojima covek ne moze da dokaze da je AI precenjen i da ne upiru toliko oko upotrebe.

Ma da..

Uzeo bih volan ali bih napravio ceo simulator posle kakav sam bolid, jer ne bih mogao onako kako sam pre desetak godina kada sam furao g27 na stolicu i volan za radni sto. Pa se ni ne zanosim time jer ionako previše vremena provodim ispred kompa. A sa svim tim bih se tek zacementirao. Joypad me drzi pod kontrolom.

Inace ovo je mozda i najbolji review. Od pravog reli vozača koji je ucio na simulacijama.

Kako si podesio sensitivty? Na gamepad nemam tu opciju

I nemas mnogo opcija.
tamo medju settings/input, imas nesto tipa steering sensitivity, skroz je gore medju ponudjenim opcijama, od kojih su sve ostale sensitivity za trigere, odnosno kocnicu. gas, kvacilo itd.
po defaultu stoji na 1, sto mi u pocetku nije bas bilo najintuitivnije, no par voznji kasnije se ispostavilo meni kao sasvim dovoljno.
jer se lako pretera sa kontrom a i ovakav sens te tera da bolje poziciioniras auto pred ulet u krivinu, umesto da zabacis svaki put kao da se iskljucujes sa kruznog toka kod BG arene..

Nazad
Vrh Dno