Šta je novo?

Asrock n68c-gs4 fx

Stormbay

Cenjen
Učlanjen(a)
21.06.2012
Poena
170
Po preporuci druga juce sam pazario ovu plocu, sve sam lepo namontirao sa stare ploce koka je polako crkavala i radi
Medjutim problem se javlja na cipsetu koji se greje nenormalno, na dodir hladnjak je vreo a hw monitor pokazuje cak 82 stepena i na kraju se komp ugasi.
Sta da radim jer ovo nije normalno. Kostala je boga oca a sad ne radi kako treba.
Procesor je amd 64 5200+
3 gb rama
Grafa asus 9500 gt 1gb.

E drug te usrecio...kombo ploca ddr2/ddr3 u kombinaciji sa AM2 procesorom koji podrzava samo ddr2.
Prvo pogledaj napon za NB sta stoji.

Ovo su moje komponente od pre, a ja sam trazio nesto sto bi radilo sa ovim i mozda kasnije da predjem na nesto novije.
Gde da pogledm taj napon, zadnji put kad sam gledao sve je bilo ok sto se tice struje.
Stara maticna asus m2n-x je radila ok sa 50- 55 stepeni na chipsetu.

AIDA64 na strani overclock i sensor...

Evo slika od voltaza
Na MCP je bila dostigla 90 pa sam brze ukljucio stoni ventilator da duva u kuciste...

Prilozi

• temperature.png
    temperature.png
    130.6 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
Nije mislio na to udji u bios i probaj da nadjes Northbridge voltage.

Evo slika od voltaza
Na MCP je bila dostigla 90 pa sam brze ukljucio stoni ventilator da duva u kuciste...
A "overclock" strana?

@nenad 970 dobro oko:) meni promace...nesto ne stima tu I to dobro.

Poslednja izmena:
E sad jel moze to da se proveri unimerom da li je ova grana otisla u k? A nije mi jasno kako je na staroj do juce radilo sve ok, na njoj je temperatura MCP bila oko 50-55 stalno. Slikacu iz bios-a temperature pa mozda treba nesto podesavati....

Evo slika iz celog bios-a a 12 granu sam proverio sa unimerom i sve je ok naponi na obe strane su 12.10.

Prilozi

• DSC_0868.jpg
    DSC_0868.jpg
    1,021.2 KB · Pregleda: 36
  • DSC_0870.jpg
    DSC_0870.jpg
    1 MB · Pregleda: 34
  • DSC_0872.jpg
    DSC_0872.jpg
    847.1 KB · Pregleda: 34
  • DSC_0874.jpg
    DSC_0874.jpg
    969.2 KB · Pregleda: 39
  • DSC_0876.jpg
    DSC_0876.jpg
    809.6 KB · Pregleda: 28
Drugi deo

Prilozi

• DSC_0869.jpg
    DSC_0869.jpg
    1,019.1 KB · Pregleda: 36
  • DSC_0871.jpg
    DSC_0871.jpg
    1,012.9 KB · Pregleda: 32
  • DSC_0873.jpg
    DSC_0873.jpg
    1,013.4 KB · Pregleda: 31
  • DSC_0875.jpg
    DSC_0875.jpg
    1,017.4 KB · Pregleda: 39
  • DSC_0877.jpg
    DSC_0877.jpg
    838.2 KB · Pregleda: 40
Cipset voltage stavi na 1.25v...ako je to najmanja vrednost.

Moze da se izmeri unimerom ali necu da to objasnjavam. igranje sa 220v nije sala.
Izlazni naponi jesu DC i mali ali ako to nisi radio i nisi upucen odnesi nekom ko jeste.

Ok probacu to. Izmerio sam to bar nije problem i voltaze su ok na oba para zica i iznose 12 -12.1 V
Sad sam probao sa integrisanom grafikom, a moju sam izvadio, u biosu prebacio na integrusu i jos je gore win 7 se zakuca posle par min, zablokira sve ( mis, tastatura, lan svetla).

Vratio sve kako je bilo, podesio voltaze na 1.25 i opet isto, greje se ko luda i jednostavno ugasi ceo komp, tako vec tri puta za sat vremena....

Da li je NB kuler vreo na dodir?
Ako su te temperature mora biti, ako je samo mlak onda ne prenosi toplotu.
Moze biti da treba da se zameni tremalna pasta.

To je ovaj deo zaokruzen zar ne?
On je vreo da nema ventilatora koji duva direkt na njega ja mislim da bi se zapalio.

Prilozi

• N68C-GS4%20FX(L2).jpg
    N68C-GS4%20FX(L2).jpg
    496.4 KB · Pregleda: 45
Ovo mi je definitivno najgora kupovina u životu. Razmiljam da ovu plocu vratim. Bolje radi moja ploca koja je stara 6 i vise godina nego ova sad.
Em se greje i sa ventilatorm na chipsetu temperatura ne pada ispod 70 dok se sinoc iz cista mira ugasi komp. I to tri puta. Sta je uzrok pojma nemam, jer na dodir ploca je mlaka, cpu takodje.

Ne, cipset je vruc ( oko 70 stepeni sa ventilatorom koji duva direktno na njega, bez islo je do 90 i dalje nisam smeo pustiti da ide). Kad se ugasi sam iz cista mira prilikom slusanja muzike i net-a dodirom sam proveravao da li je sta vrelo. Medjutim osim hladnjaka cipseta sve je mlako ili hladno na dodir.

Ploca je bila neispravna , danas su zvali iz duocoma, sutra bi trebalo da stigne nova.

Da li bi na ovoj ploci radila memorija od 8gb? Na sajtu proizvodzaca na listi podrzanih stoje moduli od 512 do 2 gb i dva od 4 gb. Medjutim u opisu pise da je podrzano do 16 gb ddr3 na 1600 mhz?

Nazad
Vrh Dno