Šta je novo?

Asrock i dodatna pitanja! Please help!

NikolaT

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2006
Poena
319
Sta mislite o ovim maticnim i ULi M1697(5) chipsetu? Bio sam do sada u dilemi posto sam imao izbor ili da uzmem semron 2800+ i K8NE (asus ili Gigabyte) i doplatim za 400Mhz memoriju (zamjena za 266Mhz) ili da uzmem ahlon 3000+ i ggabyte K8NF-9RH ali da zadrzim staru memoriju na 266Mhz. Sada mi je kao najlogicnija opcija doslo to da uzmem asrock ULi M1695 ili 939Dual-VSTA 939Dual-SATA2 koje su vrlo povoljne ali i jeftinije od nforce4 ali me brine to sto bih mozda mogao sa njima imati problema. Gledao sam na nekim stranim stranicama da su vrlo dobro ocijenjene i da ovaj uli chipset nije los i samo je nekih 2-3% slabiji od nforc4, a posto mene oc ne zanima nesto posebno onda kontam da je ovo najbolji izbor.

Mislio sam da uzmem 754 i sempron 2800+ ali ne znam da li bilo pametno da se patim sa OC kada ovako mogu da dobijem ono sto trazim a za priblizno istu kolicinu novca (vise za oko 20-30E ako bih uzimao gigabyte, a u odnosu na asus vise za nekih 10-15E).

http://www.motherboards.org/reviews/motherboards/1549_5.html Evo nekih od testova.

Ipak u igrama (za sta mi komp najvise i koristi) je ipak od 10-15% slabiji od nforca pa se nesto i premisljam. Pitam se da li bih vise izgubio da koristim 1Gb rama na 266Mhz i athlon 3000+ a sa gigabyte K8NF-9RH u odnosu na ovaj ASrock (isti procesor i kolicina rama ali na 400Mhz)?!

Znaci vrtim se u krug i ne znam:

1. sempron 2800+, gigabyte K8NE (mozda Asus K8N4E) i 1Gb rama na 400Mhz s tim sto nemam pojma o OC-u i ne znam koliko bi overclock i bio uspijesan.

2. athlon 3000+, gigabyte K8NF-9RH i 1gb rama na 266Mhz

3. athlon 3000+, 939DUAL-SATA2 i 1Gb rama na 400Mhz

Takodje da napomenem da ne planiram upgrade bar 2 godine i da ne pomisljam na AM2 jer je ovdje izbor ploca za taj socket katastrofalan. Voljan sam da naucim OC i da uzmem sempron ali se bojim da oc nece uspjeti ili da nacu znati pa mi mozda u tome neko moze pomoci da mi procentualno kaze u koliko posto slucajeva oc semprona ne uspjeva i kakvi su najcesci problemi (ne planiram da obrama brzinske rekorde samo da dostignem 2.1-2.2Ghz) i koliko je vazan ram za basic OC jer je u Bn ponuda modula vrlo losa.

Graficka je inno 7600GST.

Poludih od tromljenja. Molim pomoc

Ja imam tu ploču (Asrock 939DUAL-SATA2), i veoma sam zadovoljan. Prvobitno sam je uzeo samo da bih je testirao, pošto ponekad sklapam sisteme za prijatelje & poznanike, tako da bih znao da li vredi nešto. Ploča se kod mene pokazala jako dobro, tako da sam je zadržao. Radi stabilno i brzo, ali kako sam načuo, malo je osetljiva na izbor memorije. Ja sam imao tada 2 Infineon RAM modula po 512 MB, i sa njima radi dobro (u međuvremenu sam dodao još 2, znači sada imam 4 x 512 MB).

http://www.motherboards.org/reviews/motherboards/1549_5.html Evo nekih od testova.

Ipak u igrama (za sta mi komp najvise i koristi) je ipak od 10-15% slabiji od nforca pa se nesto i premisljam.

Na tom testu je korišćena AGP grafička karta, u tom slotu ploča zaista zaostaje malo po performansama iza nForce4, ali pošto ti planiraš PCI Express grafičku, onda nema problema, tu su performanse iste. Sa moje strane preporuka za ploču, ali probaj ipak da izboksuješ kod prodavca opciju za zamenu, ako bi slučajno imao problema (jedan deo korisnika se žali dosta na tu ploču).

Poslednja izmena:
Zna li neko gde ima ovde pominjana AsRock 939DUAL-SATA2? Ideja je zadržati agp kartu, preći na s939 a imati pci-e kao opciju?
Ja je nisam našao.

Ti si se zeznuo što si uzeo taj AIW AGP varijantu ali ajde...
Možda ti je bolja opcija da kada prodaješ CPU i ploču ponudiš i VPU, pucaš 10-12€ a posle sa S939 pločom kupuješ odmah i PEG grafičku...

Nazad
Vrh Dno