Šta je novo?

asrock H97 Pro4 vs asus h97 pro

darkbaron

Poštovan
Učlanjen(a)
29.12.2014
Poena
70
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900kf Arctic Liquid Freezer II 360
Matična ploča
gigabyte aorus elite ddr4 z790
RAM
g.skill 32gb
GPU
rtx 3090ti zotac
Storage
2x ssd 2x hard drive
PSU
cobra power 1000w
Kućište
Cooler Master MasterBox
Miš & tastatura
red dragon wireless
Mobilni telefon
samsung s22 ultra
drugar sklapa masinu koja od ove 2 ploce koristice i5 4670k

Nijedna. Neka juri Z97 cipset.

na sve,od broja usb-ova,pci-e slotova i brzina,kvaliteta pcb-a,audio sekcije,LAN-a,m.2,sata express...ni jedna ni druga nije za rekorde u OC-u,za ono sto moze da se uradi na vozduhu i bez klanja svaka je naredna bez najbudjavijih,mada taj MSi je blizu najbudjavijim...ako bas mora da se svaki dinar ustedi na bas maticnoj,traziti po oglasima z97/z87-d3h,nisu ni one sad nesto prebogate ali bar si miran za dosta solidan OC...d3h serja ti dodje nesto kao pravi maslkar medju plojkama,motorcina (dakle naponska do kraja) i usteda na svemu ostalom...

Misli verovatno na naponsku sekciju...

Zar nije prakticno ista? Takodje obe ploce imaju hladnjake.

na sve,od broja usb-ova,pci-e slotova i brzina,kvaliteta pcb-a,audio sekcije,LAN-a,m.2,sata express...ni jedna ni druga nije za rekorde u OC-u,za ono sto moze da se uradi na vozduhu i bez klanja svaka je naredna bez najbudjavijih,mada taj MSi je blizu najbudjavijim...ako bas mora da se svaki dinar ustedi na bas maticnoj,traziti po oglasima z97/z87-d3h,nisu ni one sad nesto prebogate ali bar si miran za dosta solidan OC...d3h serja ti dodje nesto kao pravi maslkar medju plojkama,motorcina (dakle naponska do kraja) i usteda na svemu ostalom...

Ok, sad pregledao specifikacije na sajtovima. Prakticno sve isto, realno nedostaje samo m.2. Mada opet, kome je to bitno...
A na osnovu cega procenjujes kvalitet pcb-a, slike na sajtu? :D Ili ako imas neki koristan link, gde je to navedeno ili generalno o plocama, davaj - korisno bi bilo.

Poslednja izmena:
^U jednoj od ranijih tema sam nahvalio ASRock Z97 Pro4. Vidim pominje se opet. Lepo radi ploča, lak OC u kombinaciji sa i5-4690K, strahovito brz boot, ako to išta znači. Međutim, smorila me je za medalju jer već danima (da ne kažem nedeljama) bezuspešno pokušavam da joj pokrenem integrisanu zvučnu. Vidim posle da se i drugi korisnici žale generalno na ASRock u tom smislu. E, sad, bad luck ili bad mobo, neću generalizovati, naravno. I dalje +1 za ASRock-ushe. I da, nikako H97 :)

Zar nije prakticno ista? Takodje obe ploce imaju hladnjake.

Ok, sad pregledao specifikacije na sajtovima. Prakticno sve isto, realno nedostaje samo m.2. Mada opet, kome je to bitno...
A na osnovu cega procenjujes kvalitet pcb-a, slike na sajtu? :D Ili ako imas neki koristan link, gde je to navedeno ili generalno o plocama, davaj - korisno bi bilo.

ne treba mi link,dovoljno sam g43 seriju drzao u rukama da mogu odgovorno da tvrdim da je to najbudjaviji pcb trenutno na trzistu.slazem se da nije preterano bitna stvar,narocito ko samo usrafi u kuciste i ne pipa dalje,ali je samo jos jedna stvar na strani asrock-a.ako mene pitas,LAN je dovoljan kao i nichicon da se uopste i ne gleda taj MSI,ma koliko m.2,SATAe,i 2x pci-e x16 bili da kazemo realno manje bitni.na pro4 od dodatnih dzidzabidza menE se najvise svidja thunderbolt jer inace vec neko duze vreme razmisljam da racunar,bar onaj glavni izbacim iz prostorije,ali znam da je to samo moj trip i da na forumu je u modi da se kuciste drzi tik pored glave. :)

kad sve posle saberes i oduzmes,dve totalno dve klase proizvoda su u pitanju i glupost je uopste raspravljati.treba da se bas potrudis da nadjes z97 plocu na kojoj nece moci ni da se cacne klok,a i na haskiju pre ce hladjenje biti problem nego vrm kad pricamo o setapima za ovu lovu,tako da po meni dodatna oprema,koje je asrock prepun,wins.ni ja nisma mislio da cu koristim m.2,nisam ga ni gledao kad sam uzimao plojku pa na forumu naleteo 30gb za smesne pare...

Ne znam postoji li bolje mesto za postavljanje pitanja, pa cu to uciniti ovde, uz izvinjenje zbog zloupotrebe teme, a kako ne bih bespotrebno otvarao novu.

Imam plocu iz naslova, ASRock H97 Pro4, mada sam informisuci se po stranim forumima (koji ne nude resenja osim ociglednih) uvideo da problematika cesto prevazilazi ASRock kao proizvodjaca i da se na pojavu zale mnogi.

Elem, iskljucivanje racunara putem Shut down opcije ne iskljucuje i LED svetlo na, u konkretnom slucaju, misu. Shvatio sam zasto USB portovi ostaju pod naponom, te da je to nesto sto se karakterise kao feature, a ne kao "prokletstvo". Iako mogu da zivim sa saznanjem da mis deluje veselo tokom citavog dana, voleo bih da znam da li postoji neko konstruktivno, cetvrto resenje da se ova problematika premosti na elegantan nacin.

Dva najcesca i jedno do kojeg sam stigao sam jesu nesto uz sta moze da se zivi, ali ne cine rad za inace brzim kompjuterom potpuno ugodnim. Prvo sugerisano resenje jeste da se napajanje iskljucuje na dugme - sto svakako funkcionise, ali deluje suludo ili makar neudobno na duze staze. Varijanta B bi podrazumevala vadjenje USB kabla ili, sto je jedna od varijacija na temu, nabavku USB hub-a koji ima na sebi dugmice za pojedinacni on/off svakog prikljucenog uredjaja.

Varijanta C - u Chipset configuration meniju BIOS-a postoji Deep sleep opcija koja moze da ostane iskljucena, da podrazumeva samo S5 stanje ili S4/S5. Ukoliko Deep sleep nije aktivan, Shut down se odvija u skladu s ocekivanjima, ali LED svetlo ostaje ukljuceno. Aktiviranjem neke od preostale dve opcije postize se sledece: od odokativnih 20 iskljucivanja, racunar se nekih dva do tri puta zaista i u potpunosti iskljucio, sa sve LED-om (nisam uspeo da shvatim od cega to zavisi), dok je pri preostalom broju pokusaja po zvuku moglo da se zakljuci (nisam otvarao bocnu stranu kucista da bas gledam sta sve jeste, a sta nije aktivno) da se HDD odjavio, mislim i ventovi, ali bi na ekranu ostala "zamrznuta" sekvenca Shut down-a Windows 7 ultimate-a. Ukoliko se nakon toga pritisne dugme na kucistu za ukljucivanje/iskljucivanje, dobije se zeljeni efekat - racunar iskljucen, LED iskljucen.

Bilo kakva sugestija je dobrodosla, makar i samo probe radi. Hvala.

Nazad
Vrh Dno