Šta je novo?

ASRock H61M-VS : sta ciniti?

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,605
Stariji sin ima ASRock H61M-VS maticnu,sa nekim Celeron dual core procesorom.
Pre novaka poceo da spominje da je vreme za upgrade i posto veze nema,pita me sta da radi... a ja nisam toliko upucen u CPU materiju te nisam siguran da li ici na CPU upgrade ili uzimati novu pratformu jer znam da LGA 1155 ima odlicne CPU ponude ali ne znam da li je isplativo...

Sta bi vi radili?

Hvala unapred

i5 2xxx ili i5 3xxx, polovno za 50-70 evra. Plus jeftin cooler tipa LC CC95.
Za gaming itekako isplativo, a guraju bez problema i GTX1060.

Mada je pitanje kakve su cene polovnjaka u Schwabenlandu. 😀

apsolutno se slažem sa mladim radićem.

i5 će još dugo da služi, a ništa spektakularno nije slabiji od hasvel, skajlejka i ostalih sendi derivata.

Znao sam da ce se cika Rade javiti ,nista bez njega 🙂

Stock kuler ne valja ili aludiras na OC?

Ma jok, nego box cooler od Celerona i box cooler od i5 nisu isti - kod Celerona nema bakarno dno. Pa ce ti svakako trebati cooler za i5, a LC CC95 je za 10ak evra odlican.

Aha,fala vi na info... 😉

Sad geldam,ima neki i5-2500K sa stock kulerom na ebay licitaciji,stavio 60e pa ako prodje,prodje...

Makar sad znam sta treba vijati...

Uzet i5-2500K... zahvaljujem se Radetu na savetima,uvek tu kada treba 🙂

Super si prošao...

Mislis sin je super prosao 🙂

Razvalio je mali

Namestio masinu (jedva,zezao hdd jer je vrisno sata kabl,izem ga bas ko ga izmisli takvog),instalirao Win 7,sve drajvere i standardne programe,odradio update,prvi normalan restart posle update-a i sledi wtf: Boot za 8 sekundi...

Bacim pogled na spec i zapitam se: kako je moguce da i5-2500k na ovoj maticnoj sa sata2 i ramom koji trenutno drnda na 1066 skoro duplo brze butuje (cini mi se da je i malo brzi u radu,mozda subjektivnost) od i3-4160,sata3 i ram na 1833,Gigabyte.. izem je koja maticna,obe masine imaju Samsung evo 840?

Poslednja izmena:
Nemoj ništa to da te čudi, taj procesor je i dalje jako aktuelan za nezahtevnije stvari, pa čak i igirice. Ja sam se razočarao koliko sam malo dobio prelaskom na i5 6500 sa starog Q9550, tako da će taj i5 2500 odlično da te služi još godinama.

Dobra je razlika izmedju starog quad-a i skylake i5-ice.

Za sta koristis komp, Chupo?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Namestio masinu (jedva,zezao hdd jer je vrisno sata kabl,izem ga bas ko ga izmisli takvog),instalirao Win 7,sve drajvere i standardne programe,odradio update,prvi normalan restart posle update-a i sledi wtf: Boot za 8 sekundi...

Bacim pogled na spec i zapitam se: kako je moguce da i5-2500k na ovoj maticnoj sa sata2 i ramom koji trenutno drnda na 1066 skoro duplo brze butuje (cini mi se da je i malo brzi u radu,mozda subjektivnost) od i3-4160,sata3 i ram na 1833,Gigabyte.. izem je koja maticna,obe masine imaju Samsung evo 840?

Mozda je brze jer je novi Windows, odnosno reinstaliran? 😀 "Neiskvaren" za sada. :d

Nop,na drugoj masini takodje nedavno instaliran win,cak sa manje programa instaliranih jer se koristi samo za net

Quick boot upaljen(ako postoji na ploci)?

ivane, quick boot o kome pričaš i koji se nalazi u biosu ploče postoji kao standard bar 15 godina.
njega je besmisleno pominjati.

ono na šta ti misliš je hybrid boot (fast startup) koji postoji samo od windows8, pa nadalje. on ima sedmicu.

U biosu moje(ujedno i tvoje) ploce ne postoji opcija za quick boot, bar ne na ovoj verziji biosa koji je kod mene.
Standard mozda jeste ali nema na svim plocama.

Sad proverio,nema nikakvih speed up boot opcija dok na GA H81M (soc 1150) imam normal,fast i ultra fast,gde ni sa ultra fast (stoji na ultra)

U biosu moje(ujedno i tvoje) ploce ne postoji opcija za quick boot, bar ne na ovoj verziji biosa koji je kod mene.
Standard mozda jeste ali nema na svim plocama.

tvoja i moja ploča ni slučajno nisu iste. takođe, na tvojoj ploči ne postoji bios, već uefi. ne brkaj babe i žabe.

To sve dodje na isto meni, bios,uefi. Podesavanje procesora/ploce i cega sve nevezano za operativni sistem.

Mislio sam da imas i ti ud3p, pogresno sam procitao neki put kada sam usao na tvoj profil, nemoj me ubiti.

Neću da te ubijem, cenim tvoju samokritiku i osećaj za čast.

Takođe i mlad si... mladi ljudi su simpatični...nisu pogodni za ubistva 🙂

Kokane hakermanu kako si provalio da sam mlad [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33]

Nazad
Vrh Dno