Šta je novo?

Asrock 890fx deluxe4 i izbor rama

milkobgd

Čuven
Učlanjen(a)
30.07.2010
Poruke
6,369
Poena
625
napokon sam se ponovio matičnom pločom i procesorom i to asrock 890fx deluxe4 i AMD phenom II X6. Grafika će morati još malo da sačeka.
Sad šta me zanima. Memorija. Na asrockovom sajtu u pregledu ploče ima neki memory QVL. Koliko sam shvatio to je predlog proizvođača za izbor rama. Koliko je bitno pridržavati se tog spiska pošto tih memorija baš nešto nema da se nađe kod nas (osim naravno najskuplje).
Ili, ako neko ima predlog za 4gb za ovu ploču.
Hvala.
 
nemoras da se pridrzavas tog spisak on i ne obuhvata sve memorije.. vec samo kvalitetne porizvodjace cije memorije odlicno rade sa plocom.. neznma koliko planiras ali uzmi u obzir exceleram black shark u 2x2 ili 2x4gb stikovima
 
Samo ti se pridrzavaj koja pise,a ne znaci i tada da ce raditi ok. Imao sam tu plocu, samo Apacer je uspeo da radi. Probao sam Excelram 2x2gb Black Shark i Kingston 2x2gb HyperX,ako hoces dacu ti i oznaku. Svaki put u bios-u staje, dok samo sa Apacer-om je radilo.
 
Džabe sam toliko tražio neke sapodnošljivom cenom a sa spiska (i kupio). Crkla ploča i zamenio je za asus. Sad definitivno nisu preporučeno.
 
Džabe sam toliko tražio neke sapodnošljivom cenom a sa spiska (i kupio). Crkla ploča i zamenio je za asus. Sad definitivno nisu preporučeno.

Crkla ti AsRock ploča? Čoveče, zar tako brzo? Oni više nisu pod Asusom, pa me zanima kakvi su što se tiče ispunjavanja garantnih uslova? Jesu li ti zamenuli ploču za istu ili si tražio nešto drugo?
 
U startu nije bila ispravna. Nisu imali više na stanju i ponudili drugog proizvođača. Nisam hteo da čekam ili jurim po drugim radnjama pa sam uzeo asus m4a89gtd pro/usb3.
Mogu samo da kažem da je asrock izgledao na oko drastično ozbiljnije.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno