Imam gore pomenuti model, medjutim cesto mi se desava da mi se graficka pregreje. Grafika GeForce GO 7300. Probao sam jos neke verzije drajvera....ali ispada da ovi koje sam dobio uz lap su najstabilniji. Ima li neko ideju kako da ovo prevazidjem?
Imam gore pomenuti model, medjutim cesto mi se desava da mi se graficka pregreje. Grafika GeForce GO 7300. Probao sam jos neke verzije drajvera....ali ispada da ovi koje sam dobio uz lap su najstabilniji. Ima li neko ideju kako da ovo prevazidjem?
@cpku:
Jel ti to iz ličnog isqstva savetuješ da se „navalja“ pasta na GPU i memoriju grafičke na notebook-u? Šta sada, svi treba da rasturamo svoje notebookove i menjamo pastu? Šta je to dugotrajno igranje? Sat, dva, tri?? Predlog za postolje sa VENTILATORIMA (ipak je još uvek u upotrebi srpski jezik , kakvi fanovi, partizana, zvezde, punjene pljeskavice) je na mestu, ima thread posvećen tom problemu.
Trenutno koristim 86.02 koje sam i dobio uz lap, a na netu nigde ne pominju neke novije za 7300GO.
He,he,genijalan savet za promenu paste na GPU samo... laptop graficke su JAKO rizicne za rad,i SVE imaju pasivno hladjenje,koje sigurno nece osetiti desetak stepeni ili koliko vec razlike ako mu se promeni pasta,believe me,unutra se sve usija jer sve sto se greje ima SAMO pasivno hladjenje,tako da je sumnjiva isplativost cackanja graficke!!
Naravno svako rastavljanje do graficke je veoma komplikovano,cak i ako neko resi to da radi bolje da zna kako ili da ima uputstvo sa slikama i takodje da je laptop van garancije,jer ako ga tako i toliko rasturite to ce se sigurno videti,i onda gubite garanciju!! :S:
Pozdrav ,)
Pa i ne sluze bas. Kao sto sam gore pomenuo u stalkeru imam problem slican kao na ovim slikama http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=35928
@Harry:
kako si dosao do temperature od 60C pod punim opterecenjem? Ponavljam, instalirajte riva tuner pa ispratite temperaturu, ima lepo opcija, na grafiku desni klik, pa "show max core temp". Tih 60C je super, ali za ler u 2D.
Inace koristim acer drivere 86.20 koji dolaze uz njega.
I dalje mi nije odgovoreno sta je to dugotrajno igranje? Kako se to toplota skuplja i za koje vreme.
Pogledo slicice - katastrofa stvarno.
Natrco sam jedared na netu na lap pravljen specijalno za igranje, ali cena je bila zestoka.
Najgora opcija je da se vga na lapu hardverski "malo" razlikuje od regularne kartice, a da nije napisan dravjer specijalno za nju, pa je to ono malo sto fali, a devojci srecu kvari...
@Harry:
kako si dosao do temperature od 60C pod punim opterecenjem? Ponavljam, instalirajte riva tuner pa ispratite temperaturu, ima lepo opcija, na grafiku desni klik, pa "show max core temp". Tih 60C je super, ali za ler u 2D.
Inace koristim acer drivere 86.20 koji dolaze uz njega.
I dalje mi nije odgovoreno sta je to dugotrajno igranje? Kako se to toplota skuplja i za koje vreme.
Kod mog laptopa je verovatno drugacije reseno hladjenje nego kod Acera.
Cpu i grafika su povezani sa posebnim hladnjacima,generisanu toplotu od istih izbacuju dva ventilatora.
Zbog toga mi overclockovana grafika ne prelazi 60-65c.
Ne zelim da ulazim u duge rasprave, ali zelim da kazem:
- predpostavljam da kod njega nije slucaj 100% pasivnog hladjenja - minimum jedan вентилатор koji hladi cpu i vga
- naravno da je najbolje sa slikama, ali cela skalamerija je napravljena tako da moze da je samstavi jedan kinez na brodu pomocu jednog srafcigera
- logicno, garancija je svetinja - treba pritiskati ovlasceni servis
- ako to ne upali treba reinstalirati operativni i drajvere, pa ako i to ne upali - "udati" ga sa sto je moguce manjim gubicima...
:crash:
To se lako da utvrditi,nek okrene laptop i ako ima dva resetkasta otvora onda ima aktivno hladjenje,ali ja nisam dosad video to NI NA JEDNOM laptopu ni sa integrisanom ni sa odvojenom grafikom,a neke sam otvarao i SVI su imali pasivno hladjenje,znaci rebra za graficku i rebra sa tunelom za procesor,i jedino on ima ventilator koji iz tog tunela izvlaci topao vazduh,graficke nista koliko sam video svojim ocima,ali ako neki (Harry) kazu da pojedini imaju onda nek proveri,ako ima onda je stvarno cudno toliko zagrevanje!!
I meni se laptop zagreje kad igram neku zesce zahtevniju igru ali to nije nista cudno,jaka masina male tezine napravljena od plastike mora da se greje,ali dosad mi se nije gasio sam od sebe i zato se nisam pozivao na garanciju koja mi traje jos oko 7 meseci,a tebi bih ipak preporucio da se pozoves na istu,kazi da ti se gasi cim zaigras nesto malo zahtevnije i da te upozorava da ce da rikne,i kazi da nisi platio toliko da bi igrao tetris na njemu pa nek ti da ju drugi,zamene za ispravan (ako je stvarno do konkretnog primerka) ili nek ti poprave oni nekako!?
Pozdrav ,)
Ni manje ni više nego moj i drugi. I meni su identične temperature u defaultnom režimu.Eh sad. Sada ispada da se moj aspire i najmanje greje.Pri najvecem opterecenju GPU ne prelazi 79C a u 2d 55C. Doduse ja nisam nista overklokovao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari