Šta je novo?

ASPI problem

milee

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2000
Poena
619
Ni jedan program za grebovanje Audio CD-a mi ne prepoznaje CD uređaje (TEAC CD-W58E i NEC ND-2510A). Sve ostalo radio OK, instalirao sam ASPI 4.7, i OS je XP SP2. Da li neko ina neku ideju?

probaj da selktuješ spti (windows native) umesto aspi.
ako ti windows vidi uređaje ovo bi moralo da radi.

Poslednja izmena:
Ako imas nForce IDE drajver, zameni ga sa MS-ovim.

Instalirao sam već noviji ASPI od http://www.cdr-zone.com/software/asp.../aspi4all.html ovoga (4.7 mi je na mašini) i EAC imam odavno.

Da ne bih čeprkao okolo bolje da pitam t.o. - kako da promenim nForce driver, tj. kako da instaliram Microsoft-ov (da li ga skidam ili iz Windowsa generički, update driver, bla bla...)?

Mene je isto to zezalo, ali pošto retko grebujem audio CD-ove u poslednje vreme, jednostavno sam napravio image audio CD-a sa Alcoholom, mountovao ga i uradio grebovanje sa njega.

Probaj ovo, to je nerov aspi driver. Iskopiraj ga u eac direktorijum, i u opcijama odaberi installed external aspi driver.

Prilozi

• WNASPI32.ZIP
    77 KB · Pregleda: 55
Imaš onaj ForceASPI, ali to je baš misterija. ZoNi i ja imamo skoro iste mašine (isti CPU, ploča, isti OS itd), kod njega je radilo, kod mene nije. Slao mi istu onu verziju koju je in on instalirao - i ne vredi.

Poslednja izmena:
BadMF rešio problem!!!
Hvala!

Bad MF je napisao(la):
Probaj ovo, to je nerov aspi driver. Iskopiraj ga u eac direktorijum, i u opcijama odaberi installed external aspi driver.
baš kao što piše u uputstvu za eac ;)

Ko još čita uputstvo!?:wall:

Jedno pitanje vezano za EAC. Kada ga instaliram i pokrenem, ne vidi ni CD rezac ni DVD rezac, ali vidi virtuelni drajv. Da li je on samo za rad sa citacima ili je nesto drugo u pitanju? Sa Easy CD-DA Extractorom nema nikakvih problema.

Nazad
Vrh Dno