Šta je novo?

ASP.NET 2.0 login strana ne prosledjuje session promenljive

draskosaric

Slavan
Učlanjen(a)
17.07.2004
Poena
301
Imam login stranu na kojoj se nalazi login kontrola.

U LoggedIn handleru sam formirao session promenljive IsLogedIn (nema veze sa IsAuthenticated da se odmah razumemo) i IsAdmin.

Code:

protected void loginBox_LoggedIn(object sender, EventArgs e)
{
/*
* ovde ide neki nebitan deo koda
*/
AlarmDSTableAdapters.GuardianTableAdapter gta = new AlarmDSTableAdapters.GuardianTableAdapter();
if (!Convert.ToBoolean(gta.IsUserInDatabase(guardianID)))
{
Session["IsLogedIn"] = false;
Response.Redirect("AccessDenied.aspx", false);
return;
}
else
{
Session["IsLogedIn"] = true;
}
Session["IsAdmin"] = Convert.ToBoolean(gta.IsAdministrator(guardianID)) ? true : false;
}

Login kontroli je postavljen atribut DestinationPageUrl na Default.aspx. Na svim stranama je stavljen EnableSessionState = "true", medjutim, ove dve session promenljive se ne vide. On sto je interesantno je to da su session promenljive formirane na drugim stranama vidljive kroz sajt.

Zasto nece da radi?

Zato sto si u guardianID stavio razmak izmedju "I" i "D"?

Ma ne, izmenio sam ime kljuca ovde na forumu. Interesantno je to da mi sve lepo radi u debug modu, ali ne radi kada uradim publish web site.

Ja sam imao problema ranije sa ZoneAlarm-om koji mi je ubijao Session promenljive, ali ne verujem da je ovde to slučaj. Na prvi pogled izgleda da je ok, ali to je na prvi pogled.

a) EnableSessionState = "true", ovo zaista nema veze sa Session-om, ovo je samo mogucnost da asp.net kontrola drzi odredjene vrednosti kroz stranice.... Totalno, irelevantno...

b) Znam da zvuci cudno, ali kazi mi kako se zove login stranica, tj. kako se tacno zove klasa stranice na kojoj radis logovanja? Jako je moguce da ovo predstavlja problem...

Nazad
Vrh Dno