Šta je novo?

ASIO drajveri za zvucnu

Kalavera

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2003
Poena
604
Zvucna je integrisana (REALTEK ALC650) na ploci msi kt3v. Procitao sam u dokumentaciji za

Guitar Rig da se sa ASIO drajverima moze smanjiti kasnjenje (latency) zvuka drasticno.
Pitanje#1: Da li postoji ASIO drajver za bas ovu karticu?
Pitanje#2: Ako ne da li bih dobio nesto sa generickim asio drajverima (trenutno imam drajvere sto sam dobio uz plocu)?

P.S. Ja googlovao i zavrsio ovde. :)
Hvala

Cubase i ostali profesionalniji software u kombinaciji sa integrisanom zvucnom karticom mozes da koristis uz pomoc asio4all drivera. Njih moze naci na http://michael.tippach.bei.t-online.de/asio4all/ , free su. Sad, u seqenceru u kome radis, moras odabrati njih i podesiti latenciju. Vodi racuna da preniska latencija opterecuje sistem i moze da pravi razne probleme od kojih je jedan i krckanje, a prevelika latencija izaziva kasnjenje.... Uostalom experimentisi.... Sve zavisi sta radis i kakvom mashinom raspolazes...
Uglavnom, navedeni driver ti resava problem...

Poslednja izmena:
A mogao bi i da kupis barem SBLIve koji kosta tek oko 25 Eu, kada vec snimas gitaru. Sto se ASIO drivera za njega tice, tu imas KX Live, ali to je vec druga prica...

Znaci vredi da se petljam sa njima. Hvala puno.

P.S. Ne daje mi se novac za novu zvucnu ako mogu softverskim putem da resim kasnjenje. Kvalitet mi nije u ovom trenutku bas bitan.
Poz

Nazad
Vrh Dno