Šta je novo?

Ashampoo Uninstaller Platinum

Corey

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
319
Zna li neko kako da mu ograničim da prilikom pravljenja logova samo jednu particiju skenira jer dok mi skenira sve particije previše mi vremena oduzme.

Moja verzija 1.0
Sa osnovnog prozora tab Selections pa ispod toga tab Drives i štikliraš šta oćeš.
PS. Ne menjaj program... Mnogo dobar.

Ashampoo Uninstaller Platinum jos jedam glas! Ja ga imam u nekoj verziji iz 2004. godine, 1.1.0.0 Program je mrak!

Nema boga da menjam Ashampoo :)
artur znaš šta ću ti reći pa pravac na download.

Jel probao neko "Your Uninstallerr"? Ja sam radio i sa Ashampoo i sa "Your Uninstallerr", ne bih se vraćao na Ashampoo.

Koristim your unintaller godinu dana i zadovoljan sam, lagan je za koriscenje i ok mu je interfejs. U medjuvremenu sam probao ahampoo ali nesto mi nije legao te sam se vrnuo your uninstaller-u.

Glas za "your unintaller 2006"

Trenutno koristim totall uninstall 3.0 ,koji nije toliko poznat, ali sam veoma zadovoljan sa njim.Proveravao posle deinstalacije dal je nesto ostalo u registry bazi, i stvarno lepo odradjuje posao

Poslednja izmena:
Ali nije korektno porediti Ashampoo UnInstaller i recimo Your Uninstaller jer oni rade na sasvim drugačijem principu. Ashampoo u svojoj osnovnoj primeni tj. kad je prvo napravljen log fajl ne koristi standardne deinstalacione/instalacione procedure poput Install Shield-a, Wise Installer-a, Microsoft Installer-a i drugih, kako to radi npr. Your Uninstaller (takođe odličan program).
Ashampoo-a se pokrene pre instalacije nekog programa, onda se taj neki program instalira i pokrene jedanput (jer se i tad najčešće nešto upisuje u registri), pa se iz Ashampoo-a napravi log fajl koji sadrže sve podatke o tome šta je izmenjeno/dopisano/obrisano u sistemu (fajlovi, folderi, registry).
Znači taj log fajl je ključ svega jer se prilikom deinstalacije opet ide sa Ashampoo-om i samo se učita taj log.
Nadam se da sam razumljivo napisao tj. jednostavno shvatite da ovaj postupak ne mora ni imati veze samo sa deinstaliranjem nečega jer možete naprimer uraditi sledeće: pokrenete Ashampoo, snimite stanje sistema, onda izmenite neki fajl i pa u Ashampoo-u kreirate log. Posle kad god učitate taj log onaj izmenjeni fajl će se vratiti na staro stanje (i to samo on jer je samo ta informacija u logu).
I da li je sa Your Uninstaller-om moguće kao sa Ashampoo-om uraditi sledeće: Instalirate neki trial program 30 dana. Nakon isteka deinstalirate ga i ponovo instalirate i imate novih 30 dana. Znači i to je moguće bez formatiranja diska.

Ashampoo jednostavno pravi sliku (image) stanja registar kljucheva i foldera na particiji koja mu je odredjena pre i posle instalacije. Podatke, kao sto si rekao stavlja u logaritam fajl. Deinstalacija se vrsi poredjenjem stanja pre i posle instalacije datog programa i brisanjem onoga sto "pretekne". Najvise ima smisla instalirati ga odmah po podizanju OS-a, chime mu se i sam vek produzuje, sto sam konkretno video i u praksi.
Ostale pomenute programe nisam koristio...

Po kom sistemu radi Your Ininstaller?

Your Uninstaller

How does it work?

Perhaps you are wondering how Your Uninstaller! completely removes applications so quickly. As you know, there are many installers in the world, such as Install Shield, Wise Installer, Microsoft Installer and many others. Most applications are built using these installers. Each installer has a unique install database format, which makes it difficult to find all the changes programs' make to your computer. That's why other uninstallers can only uninstall part of an application - leaving some files and registry keys. To solve this problem, Your Uninstaller! uses it's unique technique: SmartUninstall™ . SmartUninstall™ has a database containing information about all installers on the market, so when it uninstalls a program, it automatically detects which installer the application used, then it simply uninstalls the application properly. That's the reason Your Uninstaller! can detect and completely remove all the programs and icons on your computer.

Sounds complex? It's not! All the steps used by Your Uninstaller! are done with simple clicks. You won't even notice the analysis process.

Da Your Uninstallerr ne prati intalaciju nekog programa, on ima unapred uprogramirane sve standardneprocedure instalcije, pa nema smaranja da čekaš dok se napravi log fajl pri instalaciji. Kod Ashampoo-a to me smaralo.Pored tuga sa Ashampoo ima aknja oko podešavanja. Ako ti nešto visi u memoriji i menja stanje na disku dok Ashampoo pravi log, on će tu razliku uzeti u obzir u svom log fajlu i nikad ne znaš šta će biti sa tim pri deinstalaciji. Zaim sa Ashampoom mi nije uspevalo ono što žarko pominje za 30 dana triala, znači nije odpratio dopro instalaciju, jer mu pri deinstalaciji ostaje taj upis o 30 dana trial periodu...

Your Uninstallerr mi se najviše sviđa zbog jednostavnosti, a prilčno je efikasna (čisto sumnjam da i on nema bubica). Odradi sve u 3 koraka. Pokrene standardnu deinstalaciju za taj program. Potom nezavisno očisti registry i na kraju instalacione foldere. I to sve u opciono tri nivoa "dubine" čišćenja. A ima i dosta korisnih drugih mogućnosti osim deinstalacije.

Ali tu su ipak najbolji "rucni" alati kao InCtrl i config safe, mada nemaj automatski uninstall :wall:

I ja imam Your Uninstaler 2006
kako deinstalirati programe za koje je potreban restart ( tipa FW ili AV), jer valjda je bolje cistiti registry kada se program potpuno ukloni ( nakon restarta) :cigar:

ironmanbg je napisao(la):
I ja imam Your Uninstaler 2006
kako deinstalirati programe za koje je potreban restart ( tipa FW ili AV), jer valjda je bolje cistiti registry kada se program potpuno ukloni ( nakon restarta) :cigar:

posle restarta ponovo pokrenes your uninstaller i on ce automatski obrisati ono sto je ostalo od programa, posto pamti dokle je stao. Neka me neko ispravi ako nisam u pravu.

Zanimljiv pristup,moraću da ga isprobam.

Nazad
Vrh Dno