Šta je novo?

Arx Fatalis

levibek

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2002
Poena
619
da li neko moze potpuno detaljno da mi opise kako se baca magija (mislim na upotrebu runa), jer mi nista nije jasno.
znam da ih memorisem i pozovem (pojave se runa u gornjem desnom uglu ekrana), ali kako da npr. bacim vatrenu loptu na nekoga? unapred hvala.

Ja se ubacujem i pitam nekoga kako izvrsiti zadatak koji postavi kralj ljudi da odem do kralja Trolova i zatrazim da prokopaju tunel do napadnutog utvrdjenja ? Naime ne pustaju me u kraljevstvo. Na jednoj strni su rudnici a na drugoj most, na oba ulaza stoje neki debeli trolovi i ako ih napadnem svaki sledeci trol ce me napasti, a to, bar u ovom stadijumu igre dok sam jos socijalan nije zdravo 🙂

Sto se magija tice, predjes u "magic mode" na ctrl, zatim kursorom iscrtas magiju na ekranu (tipa jedna runa ima horizontalnu a druga vertikalnu liniju i njihova kombinacija daje munju - Tada lepo iscrtas jednu horizontalnu i jednu vertikalnu crtu, PUSTIS ctrl i magija se aktivira) Interesantno, zar ne ?

za magiju - da li mozes da bacis munju na neki zid tj. ne na neprijatelja ?
pomoc - to se prelazi tako sto odneses papir koji ti je dao kralj ljudi onom trolu sto cuva ulaz u pecine (ne na mostu) i on te pusti da prodjes. na papiru je poruka za kralja trolova Poga.

Nazad
Vrh Dno