Šta je novo?

Artificial intelligence art

Ono, rade skulpture,
Zaključak, samo vajari mogu preživeti AI, ostali da idu u gasterbajtere :)
I za te prve mašine su ljudi mislili da će ostati bez posla pa se ispostavilo da je situacija totalno drugačija.
Porede se babe i žabe.
Tada su mašine davale dodatnu vrednost za društvo tako što su zamenile manuelan rad.
Sada AI menja društvo koje ima pravila, zakone, autorska prava. Trenutno je pravni limbo.

Sto se vajara tice, a sta cemo sa 3D stampom? (ne planiram da ulazim u tematiku, samo sam ovo morao da spomenem)

Ja samo tvrdim da su i ljudi plagijatori isto koliko i ai.
Sa druge strane ti treba si ponosan ako AI koristi tvoju umetnost, znaci smatra je vrednom. Kao sto se citiraju veliki naucnici u delima.
Ako ti ne odgovara da AI koristi tvoje radove samo ih ne kaci na www.
Sa trece strane ja mislim da tebi samo smeta konkurencija, sada da li je konkurencija zdrava ili ne svuda se pojavljuje cudna konkurencija.
Taksisti dobili - UBER/CARGO
Proizvodjaci automobila - TESLU i slicne nove firme
Proizvodjaci biciklova - elektro bikeove i trotinete
Slikari - Photoshop umetnike
Radnici - ROBOTE
Ti si dobio - AI
Svi oni su "ukrali" nesto od onih sa kojim ih porede. Da li je to evolucija ili kradja?
Svima nam je super dok ne dodje u "nashe dvorishte".
Drug je copywriter skenjao se od CHATGPT moli boga da google to nekako sankcionise, ne razume da chatgpt moze da postane novi google i da nam google nece trebati. Sta ce ti brdo reklama i losih linkova zasnovanih na ko plati vise SEO optimizaciju?

P.S. Ja i dalje cekam robota policajca da mu dam 2 crvene :)

Malo sma cackao Midjourney malopre, dok sam cekao 20% je bilo za komercijalne svrhe (najviše logo, par key visuala, jedna reklama za onu providnu navlaku za zube za izbeljivanje). Ja sa se igrao sa hiperrealizmom i Dalijem...sjajno radi.

Koriste umetnici Ai uveliko vec samo posle nadograde resenje...tacnije dizajneri. Mislim da ce muzika da bude ekstra ali i veliki problemi pritom po polju prava. Verovatno ce ograniciti input kao sto su nsfw ogranicili.

Ja samo tvrdim da su i ljudi plagijatori isto koliko i ai.
Sa druge strane ti treba si ponosan ako AI koristi tvoju umetnost, znaci smatra je vrednom. Kao sto se citiraju veliki naucnici u delima.
Haha, ovoliki gnev prema umetnicima skoro nisam video.

Očigledno nisi gledao video koji je postavljen, zašto je AI problem. Tamo je takođe objašnjeno šta znači plagijat a šta inspiracija.
Tebe niko i ne pita da li hoćeš nešto da daš, već data mining samo pokupi i ubaci u AI generator.
Muzičari su se izborili za pravnu zaštitu, slikari će to mnogo teže moći zbog same distribucije medija.

Dakle jedan način odbrane je pravno polje (kako i šta sme da se koristi) drugi je neko savremeno tehnično rešenje (kriptografija i žigovi u digitalnim medijima?)

Nema tu gneva. Ja samo kazem da smo svi mi plagijatori. Koliko samo jedan proizvodjac automobila ukrade od drugog?
Koliko ima samo industrijske spijunaze u svim poljima. Ne treba nama AI da bi bili plagijatori. Ili su ti to inspiracije?

Ovo je iz ToS za Midjourney:

Prilozi

• 325470223_837714727533648_4365885043887176959_n.jpg
    325470223_837714727533648_4365885043887176959_n.jpg
    42.1 KB · Pregleda: 161
"If you like it - you like it" ...

Ja se mnogo primio na ovo.. samo generisem nesto :D
za viktora.jpg
leonardo.ai
isometric view of a MINI cute hyper realistic futuristic soldier Shiba Inu dog wearing cyberpunk jacket. orange skin. Cinematic, hyper detailed, white GRADIENT background , highly detailed, zoomed out,

A close-up of a Serbian warrior old man's face, illuminated by the light of a fire, big Serbian flag on castle, with a backdrop of a dirty river and a shanty town. 4k, photorealism, canon 5d, 50mm

1.jpg

Vrlo je kul i zanimljivo ali u isto vreme svi oni su trenirani na datasets koji su diskutabilnog porekla. Vrlo cesto iskoce varijante sa necim sto je ocigledno potpis umetnika ili vidljivim watermark paternom.

Prompt: "Stepsister stuck in a dryer" 🤣🤣🤣

ssid.jpg

Trump kao Duke Nukem 😎

_4aebe8ae-a307-493a-91af-5cde0ae94db2.jpeg

Naravno, nisam mogao da koristim Trump i sl. pošto je blokirano, a Donald mi daje Paju Patka, tako da je prompt bio: "president Donald posing as Duke Nukem, photography" 😁

Evo jedna od mene, Švarceneger kao Goro iz MK-a. (Leonardo AI)
DreamShaper_v6_Arnold_Schwarzenegger_as_Goro_from_mortal_komba_0.jpg

Sad sam tek shvatio koliko je AI dobar za dizajniranje liminalnog prostora.

_1c2bbbe1-628b-4f16-b380-92445e5297e5.jpeg_ad27e902-8bd3-42f3-98f8-9b9af0cc6aa3.jpeg_60b12fe7-346d-418e-b258-a340464c2953.jpeg_46fa9159-9df9-41e7-8dd5-70ad2c49ed23.jpeg

za ovo ti ne treba ai dizajn. Mogao si da odes na oglase za izdavanje stanova

Touché 🤣

Ja se mnogo primio na ovo.. samo generisem nesto :D
Pogledajte prilog 386699
leonardo.ai
isometric view of a MINI cute hyper realistic futuristic soldier Shiba Inu dog wearing cyberpunk jacket. orange skin. Cinematic, hyper detailed, white GRADIENT background , highly detailed, zoomed out,

A close-up of a Serbian warrior old man's face, illuminated by the light of a fire, big Serbian flag on castle, with a backdrop of a dirty river and a shanty town. 4k, photorealism, canon 5d, 50mm

Pogledajte prilog 386698

Pozz @Webb ,

zainteresovao si me i ja da probam Leonardo ai. Evo jedne moje fotografije.

DreamShaper_v7_old_industrial_woodworking_machine_Natural_mate_2.jpg

Reči su

old industrial woodworking machine, Natural materials, vivid colors, Highly detailed, Depth, Many parts, Lumen render, 8k

Ova nije ispala kako treba. Više mi liči na nekog mrava :D

General Grievous four arms and a laser sword, Lumen render, 8k, earthy naturalism, teal and yellow, style raw, rubble and fire, dark atmosphere, eyes glow in the dark

DreamShaper_v7_General_Grievous_four_arms_and_a_laser_sword_Lu_3.jpg

Sve je isto samo je dodat mrav

DreamShaper_v7_king_ant_four_arms_and_a_laser_sword_Lumen_rend_1.jpgDreamShaper_v7_king_ant_four_arms_and_a_laser_sword_Lumen_rend_0.jpgDreamShaper_v7_king_ant_four_arms_and_a_laser_sword_Lumen_rend_2.jpgDreamShaper_v7_king_ant_four_arms_and_a_laser_sword_Lumen_rend_3.jpg

Nazad
Vrh Dno