Šta je novo?

Artificial intelligence art

jel moze ovaj post za nas drustveno mrezno nepismene :D da ja posaljem slike nekome recimo i kazem vidi ovo do 00 je?

Poslednje je vreme došlo kada se ložite na fotke koje je generisao AI, a sve na neku frazu…mislim, u čemu je poenta?

poenta je za sto ce biti omoguceno za nas umetnicki retar*irane da se umetnicki izrazimo. taj batica sto ume da slika on zamisli scenu u glavi sedne i naslika je. njegov jedini kvalitet je u tome sto ume to da prenese na papir. ja (ili bilo ko slican meni) zamislim scenu i eto mogu da je docaram samo sebi, dzaba mi sto sam je zamislio ako ne mogu da je pokazem nikom, ne umem da je nacrtam.

a i polako da se trebi ta sorta umetnici crtaci slikari, nek rade nesto pametnije, kad kompjuter moze da napravi sliku bolju od njih nece vise biti potrebni. toliko lepsih i korisnijih zanimanja je umrlo, sad je ovo na redu koje pritom i nije preterano korisno, ali je zaista lepo.

Aj nemojte o umetnosti na it forumu...
Po meni, poenta ovde je u IT dostignućima u programiranju, ne u robotskoj umetnosti. Na kraju, umetnik bira uspelo rešenje.
Čisto zanimljiva vest, kao kada je kompjuter prvi put pobedio šahovskog velemajstora.

Npr. Teorija harmonije i kontrapunkta je razvijenija i lakša za programiranje od slikarstva, a ne vidim još da algoritmi sami prave hitove. :)

Uvek je to poenta, ali postoji paradoks da ljudima koji dodju na IT forum sve je zanimljivje od IT-a,> politika, automobili, hrana...

Imas ispod slike srce, oblacic i strelicu - desni klik (ili zadrzis prst ako si na telefonu) na strelicu pa mozes odatle kopirati link.
hvala!

inace izvinjavam se za malo grublji post i stav u vezi ovoga, ali ono... sta znam, ne moze biti los progres bilo koje vrste, a ovako nesto je bilo sasvim nezamislivo do pre par godina...

''Ai art generator'' mog detinjstva:

Abeka_HS_SymmetricalButterfly_Header-2400x0-c-default.jpg

IMG_2635.jpg

Uvek je to poenta, ali postoji paradoks da ljudima koji dodju na IT forum sve je zanimljivje od IT-a,> politika, automobili, hrana...
Pa mozda zato sto su (smo) neki od njih u ITu sve vreme tokom radnog vremena, pa prija da pricas o nekoj drugoj temi kad nisi na poslu. Naravno, ne kazem da IT teme treba iskoreniti van radnog vremena, ali neki mix je mozda najbolja opcija.

Dobro je neko primetio sve figure su ledjima okrenute. Mislim da je facijalna ekspresija i dalje zeznuta AI-u

Dobro je neko primetio sve figure su ledjima okrenute. Mislim da je facijalna ekspresija i dalje zeznuta AI-u
Ma kakvi, dobar opis čini čuda, ljudi uspevaju da naprave baš dobre portrete, skoro forografije...

Clipboard01.jpg

EDIT: Gle ovo...
Lik napravio čitav set karata...
IMG_7252.JPG

IMG_7253.JPG

EDIT:
Evo dve moje...
Dotan_Beck_castle_moon_waist_world_distropia_mechanical_c9e4b562-ed8d-43cd-925a-8551ccdd4002.png
Dotan_Beck_castle_moon_waist_world_distropia_mechanical_f65d0506-52b1-4682-817b-8da688b5f236.png

Reči su bile castle_moon_waist_world_distropia_mechanical

Poslednja izmena od urednika:
Uh *** povlacim izjavu, ovo izgleda jezivo realisticni 😂

Koliko smo daleko od dana da će ovako moći da se generiše i video zapis, koliko daleko da se generiše ceo film, sve da pričom i zvukom, a koliko daleko da se generiše svet u koji ćemo moći da uđemo korišćenjem 3D VR opreme?

^
Koliko smo daleko od dana da će ovako moći da se generiše i video zapis, koliko daleko da se generiše ceo film, sve da pričom i zvukom, a koliko daleko da se generiše svet u koji ćemo moći da uđemo korišćenjem 3D VR opreme?
Meni ovo budi uspomene na sliku gde je jedan debeljuca povezan na feeding/water aparate, sedi zavaljen na nekoj metalnoj stolici (kao kod zubara) i bulji u ekrane prikacene par cm od njegovih ociju.
Na zalost nisam uspeo da je izgooglam sada.
Mislio sam da je to samo art, ali izgleda stvarno idemo polako ka tome.
Stvarnost nekako sve ruznija, VR sve bolji i lepsi... :)

@Ape @Čika_Kure
Što na većini slika ljudi stoje okrenutih leđa, AI? Instagram umetnost.

Dakle pejzaži, scene itsl. a ne portreti.
Portrete "novih ljudi" AI već godinama uspešno generiše, za reklame i web sajtove... kombinovanjem lica koje ima u bazi.
Proguglajte malo, mrsko mi da tražim.

izgleda stvarno idemo polako ka tome.
Stvarnost nekako sve ruznija, VR sve bolji i lepsi... :)
Pa ja se nadam da VR uskoro neće biti preko tih mikroekrana i slušalica, već će da se kači direkt na nervna vlakna u glavi (ono, isto k'o u Matrixu...)

Ako to dočekam, odo ja tamo.

Nadam se samo da neće biti previše reklama?!?
Ili bar da ću imati para za premium paket...

:p

uf zavisi od tripa, kad otvoris vrata nema nazad.... meni ostalo malo odškrinuta pa hoce ponekad da cimne promaja

p. s. tu je lucid dreaming ko hoce moze dobro da se zeza ako je disciplina na nivou

Vrh Dno