Šta je novo?

Artificial intelligence art

ZorMi

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2002
Poena
875
Moja oprema  
Laptop
HP Spectre x360 - 15-bl152nr / MS Surface Pro 3 / HP 15-dw2009nm...
Tablet
Samsung 8 / Xiaomi MiPad5...
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A70
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch
Xiaomi MiAir Purifier 3C
Xiaomi Mi Robot Mop...
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Slika koja je pobedila na umetničkoj izložbi u Koloradu...
Izazvala "nervozu" umetnika jer je kreirala veštačka inteligencija na osnovu zadate fraze od nekoliko reči.
article-6310d72e74291.jpg

Pravila teme: Okacite sliku, i navedite fraze koje su koriscene i Ai koji ste koristili za generisanje

Poslednja izmena od urednika:
Izazvala "nervozu" umetnika jer je kreirala veštačka inteligencija na osnovu zadate fraze od nekoliko reči.
Meni se ne sviđa, previše je svetlo u sredini i to u celom krugu. Mogu da zamislim kakave su bile ostale onda :D

Ne navijam ni za koga ali da čujemo i drugu stranu.
Allen, who is president of Colorado-based tabletop gaming company Incarnate Games, added that he believes his work is a natural extension of his own creativity. After all, he sets the parameters in which the A.I. creates; afterward, he processes them in Photoshop and then finishes them in Gigapixel.

“I have been exploring a special prompt that I will be publishing at a later date, I have created 100s of images using it, and after many weeks of fine tuning and curating my gens, I chose my top 3 and had them printed on canvas after unshackling with Gigapixel AI,” he wrote in a post before the winners were announced.
izvor: artnet.com

Meni je ovo izbacio na frazu "The end of all".

PSHND_the_end_of_all_8581443b-4a3f-4acc-8656-424b35bbc773.png

Fantastican je sinoc sam se tako igrao, nemam kod sebe slike... ako neko napravi temu pre nego ja to uradim popodne neka je linkuje ovde. Definitivno cu napraviti dve slike za dnevnu sobu ali cu da gustiram proces dok ubodem.

Super bi bilo da se napravi tema, i objasni u par crta kako funkcioniše pa da probamo...

Kontam da će rečenice i citati iz nekih književnih dela dobijati zanimljive vizuelne adaptacije.

Sve pise na sajtu, kuca se komanda /imagine pa onda input, bot obradjuje i izbacuje 4 verzije, ili biras jednu od te 4 verzije za dalje varijacije ili ides na konkretno jednu od 4 verzije da je uvecava odnosno generise u vise detalja... pravi AI umetnicka dela... za tetovaze mislim da je odlican, nisam probao ali u planu mi je jedna koju je generisao AI iako imam vec sledecu koju hocu da radim

Sve pise na sajtu, kuca se komanda /imagine pa onda input, bot obradjuje i izbacuje 4 verzije, ili biras jednu od te 4 verzije za dalje varijacije ili ides na konkretno jednu od 4 verzije da je uvecava odnosno generise u vise detalja... pravi AI umetnicka dela... za tetovaze mislim da je odlican, nisam probao ali u planu mi je jedna koju je generisao AI iako imam vec sledecu koju hocu da radim
Ne znam da li si probao, ali baš i ne radi kako treba.
Drugo svaku izmenu na jednom "projektu" ti računa kao nov pokušaj, a imaš 25.
Ja sam ispucao 25, a nisam nijednu sliku dovršio.
Sad traži da platim da bi nastavio...

Hajde da otovorimo temu za AI slike.
Probao sam midjourne i radi. Možda ću i platiti 10$ za 200 kredita.
Probao sam i https://hotpot.ai/art-maker
on pravi samo 256x256 slike besplatno. Imam instaliran vance AI image scaler koji je VRLO uspešno povećao dimenziju jedne generisane slike 10x. Tako da i za skroz besplatno rešenje postoji opcija.

Po mom kratkom istraživanju, vidim da su, za široke narodne mase, dostupni sledeći AI
Dall-E
Midjourney
nightcafe
Hotpot AI Art Maker.

Dall-e je trenutno u beta fazi sa Dall-E 2. Imaju listu čekanja na koju se svako može prijaviti. U nekom trenutku će i ovo biti otvoreno za sve, verovatno uz odgovarajuću naplatu.
Moguće je pronaći Dall-E mini. Zvanični sajt je https://www.craiyon.com
Sa obzirom da nema nikakvih podešavanja, a i veličina slike je vrlo mala, ovo je više kao koncept. Možda neko može pronaći inspiraciju u tim slikama, ali nema mnogo prave upotrebne vrednosti.

Midjourney je trenutno najbolja opcija za sve nas koji hoćemo da probamo da napravimo slike.
Probni period uključuje 25 akcija. Svaki klik će nas koštati jedne akcije. Ovo uključuje i kreiranje varijacija neke slike, kao i upscale.
Nakon potrošenih 25 akcija, jedino ostaje da se plati 10$ za dodatnih 200 akcija ili 30$ za neograničen pristup.
Sve funkcioniše preko discorda i neophodno je imati nalog. Njihov discord kanal je https://discord.gg/midjourney.
Detaljno uputstvo je dostupno na https://midjourney.gitbook.io/docs/
Ono što je zanimljivo je da je moguće pozvati bota u svoj discord kanal. Ne zaobilazi se restrikcija od 25 akcija, ali se eliminiše zagušenje sobe od drugih članova. Sa druge strane, tuđe slike je moguće preuzeti besplatno.

nightcafe je vrlo dobra alternativa za gore pomenute popularnije AI. Sajt je https://creator.nightcafe.studio
Ne znam da li možda koriste tuđi api. Bez ikakvih logovanja se dobija 5 kredita što je dovoljno za 5 slika. Postoji i Bulk gde se od jednog pojma kreira 4 slike za 2 kredita.
Registracijom se dobijaju još 3 kredita. Živeo tempmail. Osim toga, ctrl+shift+N otvara inkognito tab sa novih 5 kredita, što znači da nas pamte po kolačićima. Gubi se istorija kreacija, ali se dobija neograničeni kredit.
Postoji mnogo više opcija nego što je navedeno na prvoj strani i vrlo je jednostavan za korišćenje. Rezultati su odlični.
Ovo je "cyberpunk joker"
1662549524670.png

Hotpot AI Art Maker je, po meni, najlošiji od navedenih, ali je potupno besplatan za osnovne opcije. Naprednije opcije se doplaćuju. Ovo uključuje i upscale. Osnovne verzije slika su 256x256.
Ja sam njihovu sliku povećao kroz Vance AI image enhancer i rezultat je bio skoro isti kao original, samo 10x veći. Za apstraktne slike, imitacije ulja na platnu i slično se neće videti razlika.
Ovo je rezultat istog istog pojma "cyberpunk joker"
1662550289669.png

Nova tema, ubiste sa ovim drugu temu.

Edit : ne dirati post

Poslednja izmena:
Živeo tempmail.
Ne mora tempmail, ako koristis gmail, posle svog korisničkog imena dodaš "+" i neki tekst iza, mail ti stize na gmail sta god napisao.
Korisno kad otvaras naloge negde na levim sajtovima da imenujes kao recimo [email protected]
I onda ako ti stigne spam naslovljen na tu adresu, znas da su ti prodali podatke..

na stalnu adresu mogu da me udave u spamu. temp mail ugasim i kao da nikad nije ni postojao

Možete li u prvi post da stavite pravila za postovanje? Trebalo bi navoditi pojmove kreiranja i sam AI koji je napravio.

Što na većini slika ljudi stoje okrenutih leđa, AI? Instagram umetnost.

Da, samo se prijavis i posle nekoliko dana ti stigne pozivnica. Mislim da je bilo tipa nedelju dana tj. tako nesto.

Imas free kredite inicijalne (50), a posle toga 15 free mesecno i naravno mozes da dokupis po potrebi.

Zapravo sam upravo dobio. Nekoliko sati od prijave na listu.

Nazad
Vrh Dno