Šta je novo?

Artefakti

• Začetnik teme Začetnik teme Rale45
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Imam ASUS 6800GT 128MB.
UVALJEN mi je prilicno los primerak, koji (u 3dmark2005) daje artefakte kada se core digne na MIZERNIH 385 MHz (default 350). Al' dobro, to nije tema ovog threada, to mi je nauk za sledeci put.

Primetio sam cudnu pojavu u igri Area 51.

Kad overklokujem jezgro na 400 MHz, artefakti se pojavljuju prvih 30-tak sekundi i onda nestanu (!!!???). Frekvencija jezgra ostaje nepromenjena.

Ima li neko predlog u vezi onih artefakta, i da li postoji BILO KOJI nacin da malo vise kloknem karticu, jer imam dobro hladjenje u kucistu.
Da li je moguce da se artefakti pojavljuju zbog loseg napajanja, jer mi je osoba koja mi je prodala karticu rekla da jezgro 'LADNO ide preko 400MHz?

Poslednja izmena:
Moze biti do napajanja, ali hmm zasto bi klokovao karticu?

jorgovan je napisao(la):
Moze biti do napajanja, ali hmm zasto bi klokovao karticu?
pravo da ti kazem, ne znam!

Ali mrzim samu pomisao da sam kupio karticu tako lose izrade.

Rale45 je napisao(la):
Ima li neko predlog u vezi onih artefakta, i da li postoji BILO KOJI nacin da malo vise kloknem karticu, jer imam dobro hladjenje u kucistu

Modovan BIOS, veca voltaza na GPU i to bi trebalo da bude to, ali stvarno moras lepo da je ohladis onda.

Rale45 je napisao(la):
pravo da ti kazem, ne znam!

Ali mrzim samu pomisao da sam kupio karticu tako lose izrade.

Pa po cemu ti je uvaljen los primerak lebati, zato sto
ne mozes da je kloknes za 150Mhz. :zgran:

Rale45 je napisao(la):
Imam ASUS 6800GT 128MB.
UVALJEN mi je prilicno los primerak, koji (u 3dmark2005) daje artefakte kada se core digne na MIZERNIH 385 MHz (default 350). Al' dobro, to nije tema ovog threada, to mi je nauk za sledeci put.

Primetio sam cudnu pojavu u igri Area 51.

Kad overklokujem jezgro na 400 MHz, artefakti se pojavljuju prvih 30-tak sekundi i onda nestanu (!!!???). Frekvencija jezgra ostaje nepromenjena.

Ima li neko predlog u vezi onih artefakta, i da li postoji BILO KOJI nacin da malo vise kloknem karticu, jer imam dobro hladjenje u kucistu.
Da li je moguce da se artefakti pojavljuju zbog loseg napajanja, jer mi je osoba koja mi je prodala karticu rekla da jezgro 'LADNO ide preko 400MHz?

Da bi jezgra stabilno radila na 400mhz i preko potrebno je podici voltazu na 1.4v,default je 1.2v.Znaci moras modati bios ili fleshati sa vec modanim biosom.

Poslednja izmena:
Nek vežba kad mu istekne garancija :smoke:

sikili je napisao(la):
Pa po cemu ti je uvaljen los primerak lebati, zato sto
ne mozes da je kloknes za 150Mhz. :zgran:

Cekaj, ako je moja dobre izrade, kakva je ova koja moze da se klokne za 150 MHz??? 😀

Pazi, clock od 10% za jezgro uopste nije los. A to da je kartica lose izrade, je najveca glupost koju sam cuo. Karta je vrhunske izrade kao i njene performanse a povedi racuna sa tim izivljavanjem pri OC jer distributeri tih karti ( Pakom), uopste nisu slatki sa garancijama kod izgorelih komponenti.

Nece tu izgorijeti nista,samo treba pojacati hladjenje.
Isto jezgro imaju Ultre samo sto je kod njih 1.4v default i imaju bolje hladjenje.

nisam siguran sad koliko bi ovo moglo da pomogne, ali mozes da probas. u svakom slucaju, mogao bi da probas da zamenis termalnu pastu na gpu. stavi ako imas AS5, ili neku drugu kvalitetniju. desavalo se da samo to obori temperaturu za 20-ak stepeni, a samim tim omogucis i veci oc.

Nazad
Vrh Dno