Šta je novo?

Artefakti na 9800pro

• Začetnik teme Začetnik teme sikili
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sikili

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
680
Da li neko moze da mi objasni zasto se javljaju artefakti na mojoj Ati 9800pro
kartici i to samo pri igranju Doom3, i sada Quake4. Kartica nije OC.
Evo kako izgledaju, u 2 vertikalne linije pojavljuju se u dva reda male kockice. Nekada su vise izrazene a nekada nestanu.

Da nisi mozda kupio ili mozda sam radio se@pro mod??? Koliko sam upucen do ovoga dolazi kada neki od pajpova nije 100% ispravan!

Desava se to i na nekim (doduse retkim) 9800XT kartama na default clock-u i to samo u Doom3 engine-u. Na vecini OC. foruma je ispala velika frka kad se igra pojavila. Moja bivsa 9800-tka (a i vecina ostalih) je imala najnizi stabilan GPU overclock takt bas u Doom3-jci...

Probaj da malo downclock-ujes kartu.

Proday je napisao(la):
Da nisi mozda kupio ili mozda sam radio se@pro mod??? Koliko sam upucen do ovoga dolazi kada neki od pajpova nije 100% ispravan!

Ma karta je original pro, nije radjen nikakav mod. Meni nije jasno zasto se samo to pojavljuje u Doom3 i Quake4, ako svi pajpovi nisu ispravni zar nije logicno da se to javlja i u drugim igrama?

Pa rekoh ti da je kombinacija Doom3 + 9800 podlozna tome (pa cak i X800, al' u mnogo manje broju slucajeva - najveci broj slucajeva je sa 9800XT). Citava frka se napravila oko toga, ljudi u USA i slicnim zemljama su trazili zamenu karte, a bar 1/3 njih je isti problem imalo i sa novom kartom.

Dok je bila aktuelna prica oko overklokovanja 9800-tke ovde na forumu svi su navodili max stabilan clock za GPU u D3 i u svim ostalim igrama, a razlika je kod nekih bila i preko 50MHz.

Lepo ti kazem, probaj da downclock-ujes karticu ili da joj obezbedis malo bolje hladjenje! 😉

BTW, ne mora da bude logicno, jedostavno zato sto vrlo malo igara koristi sve mogucnosti (tj sav hardware) grafickih cipova...

Pa imam Artic Cooling Silencer koji je po meni jedan relativno dobar cooler,
ne zelim da downclock-ujem karticu jer mi je lakse da odradim uninstall jer mi se Quak4 i onako ne svidja.
Hvala.

As you wish! 😉

Nazad
Vrh Dno