Šta je novo?

ArtCommunication wireless i njihov AP?

Raider

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2003
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D & Arctic Liquid Freezer III 420 RGB AIO
Matična ploča
Asus ROG CROSSHAIR X870E HERO
RAM
G.SKILL Trident Z5 Neo RGB (AMD Expo) DDR5 RAM 48GB (2x24GB) 8000MT/s CL40
GPU
Gigabyte AORUS GeForce RTX™ 5090 MASTER 32G
Storage
Samsung SSD 980 PRO 2TB, WD SSD BLACK SN850X 4TB, Samsung SSD 860 EVO 1TB, Samsung SSD 870 EVO 1TB, Seagate SSHD 4TB, Toshiba HDD 3TB
Zvuk
Microlab 5.1
PSU
Lian Li Edge Gold - 1200W
Kućište
Lian Li Dynamic EVO XL
Monitor
Samsung Odyssey OLED G8 34" + LG OLED C2 48"
Miš & tastatura
Logitech G502 Proteus Spectrum + Redragon Kala
Ostale periferije
5 VRheadsets+PS5 Pro
Laptop
Dell Latitude 5430
Mobilni telefon
Samsung A54 5G
Pametni uređaji
Samsung Fit 3
Steam
https://steamcommunity.com/id/jcdraider/
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. ADSL
Zanima me da li neko ima skorasnja iskustva(ove godine) sa:

http://www.artcommunication.co.yu/

iliti ArtCom-om.Dakle kako radi P2P,odnosno torrenti i e-mule,kakav je kvalitet veze,lokalni DC++ hub da li je koristan i slicno??

Hvatam slab signal sa njihovog AP-a:

artcom-zemun 00:02:6f:37:25:1d

Da li neko zna gde se u Zemunu tacno nalazi njihov AP,adresa ili otprilike.Najbolje bi bilo da neko okaci sliku sa Google Earth-a,ako moze.To da bih znao gde tacno da usmerim antenu da bih dobio jaci signal.

Meni je prijatelj koji radi kod njih kad sam pitao sta da uzmem adsl ili kod njih wifi,rekao da njih slobodno zaobidjem,a vidim da ima ljudi na forumu koji se dosta zale na njih.Inace sto se tice p2p,surfa itd samo znam da im je surf prilicno spor(ortak je kod njih).Pozz

Ja sam bio na Artcomm-u do 15 Marta i tada sam dobio ADSL ... Do tada mi je P2P radio solidno, imao sam 128/128 paket i utorrent je obično išao do 10/14Kb a UL skoro uvek na 15Kb ...

Tako je znači bilo u Martu inače sam kod njih bio 1.5 godinu i u početku je bilo dosta problema sa vezom a kasnije su radili i neko filtriranje P2P ... pa me zezali kao problem je kod mene, te navalja mi AV, te nevalja mi Firewall a onda su se dozvali pameti i sve je bilo OK ... Jedino podrška radi samo od 10-15-16h ... ali su bili uvek korektni da kada ima neki veći prekid produže mi za 1-2dana pretplatu ...

Inače sada napuštam ADSL kod BeoŠitija i vraćam se na ARTCOM... jer još uvek imam njihovu opremu

Vidim da su sada promenili PAKETE pa lepo piše

FLAT RATE PAKETI
64 kbps - 600 din.
128 kbps - 900 din.
256 kbps - 1100 din.
385 kbps - 1550 din.
512 kbps - 2100 din.
768 kbps- 3000 din.
1024 kbps - 3900 din.
1500 kbps - 5700 din.

FULL PAKETI
64 kbps - 1700 din.
128 kbps - 3000 din.
256 kbps - 4000 din.
385 kbps - 5000 din.
512 kbps - 7000 din.
1024 kbps - 14740 din.
1500 kbps - 22125 din.
2048 kbps - 29600 din.

Napomena:
-Paketi sa merenjem protoka imaju dinamički dodeljene IP adrese.
-FULL paketi su namenjeni firmama i imaju zagarantovan protok, takodje se uz njih dobija i odredjeni opseg javnih IP adresa. Taj opseg varira u zavisnosti od vaših potreba.
-FLAT RATE PAKETI IMAJU OTVORENE SVE PORTOVE I NEMAJU NIKAKVU FILTRACIJU SAOBRACAJA NI P2P-a.

Uzeću od ponedeljka onaj Flat Rate 385 za 1550din pa da vidim kakavi su sada ...

PS ova poruka da nema filtriranja pre nije bila na sajtu :)

Hvala na informacijama.Zvao sam ih.Treba uskoro da postave AP koji ce biti dosta blize meni.Tad cu i da postanem njihov korisnik,pa cemo videti.

Ja se javljam tokom nedelje sa najsvežijim utiscima

Evo mene opet sa najnovijim informacijama
Uplatio sam danas 256/256 Flat Rate paket, a inače sam imao 64/64 do 27. Sept uplaćen od strane moje komšinice koja je do juče koristila ovaj moj ArtComm. Zamolim ljude da mi odmah podignu brzinu na 256 iako još nije 27.Sept i da počnu od danas da mi računaju mesec dana, a oni ladno ma nema problema, podignu odmah brzinu i i kazu miran si do 27.Oct. Dakle poklonili su mi 10 dana 256/256 umesto 64/64 !! Nema šta lep Gest ... a i inače nikada nisu bili stipse za 1-2 dana gore dole ... tu su ivek bili veoma galantni ...

P2P ... evo dok ovo pišem uTorrent ide od 20-25Kb što mi se čini da je vrlo dobro jer je veče pa je gust saobraćaj ... očekujem da bude još bolje tokom noći i tokom prepodneva ... ali videću sve na Grafikonu iz NetLimiter-a sutra dan.

Tako da su prvi utisci SUPER ... za moje pojmove ... Oduvek mi se sviđalo što je kod njih DL:UL = 1:1 odnos a ne 1:4 ili sada na ADSL-u 1:8 ... Jednostavno ako nešto skidam želim i drugima da omogućim da to isto skinu.

Što se tiče podrške, tu je stara ista priča radi obično od 10-16h ... pa ako se posle toga desi neki problem mora da se sačeka sutrašnji dan ... ali ja sam se na to već navikao ... oni čim pre srede ono što nije radilo .... a ako im se čovek požali da nije mogao da obavlja veoma značajne poslove tokom tog prekida veoma lako Vam produže pretplatu za 1-2 dana samo da bi Vas skinuli sa Vrata ...

Eto, to je to

Ja sam jedan od prvih korisnika ovog beogradskog wireless provider-a (bilo je to davne 2004 :type:) i bilo je i lepih a bogami i ruznih trenutaka. Nekada bi net radio i po 3 nedelje bez problema, a nekad bi po nedelju dana blejao u prazan desktop. Elem, kako su godine prolazile, kvalitet usluge se podigao na bolji nivo. Pored vrlo usluzne teh. podrske, kvalitet linka je podignut na najvisi nivo (ja sam nepopravljivi downloader, ne igram igrice preko neta), i jos od pocetka ovog meseca su duplirali brzine i cak smanjili cene. Mislim, za svaku pohvalu. Ja sam do sada bio na 256/256 ali sad kad mi istekne paket za par dana definitivno prelazim na 768/768. Provider kojeg svakako mogu preporuciti.

Poslednja izmena:
Meni zadnjih par dana je zagusenje od 07 h pa do nekih 22h, LOL. Kacim se na AP Vidikovac 5.8 Gh. Znaci van tog vr. intervala radi super, torrenti mi idu max. brzinom i tako. Ali verovatno tada (nocu) nije nikakvo opterecenje pa zato su brzine ok. Art ima problem jer im je link usko grlo u celoj prici. Naime, kako sam cuo od njihovog dezurnog operatera, npr. oni imaju link 100 Mb/s a prodali su ljudima 170 Mb/s. E sad, kad nisu svi nakaceni online to sljaka (znaci nocu), a danju je druga prica. Predpostavljam da i taj link danju prebacuju na primarne klijente, kao sto su firme, agencije itd. Onaj kusur sto ostane to dele na nas obicne (kucne) korisnike. Zato me ne cudi brzina koju postizem u dnevnim casovima (mislim i na Peer to Peer i na regularni surf i download sa sajtova i to onih sa ultra mocnim bandwidth-om, kao npr. www.ati.com, taj sajt Art uzima u obzir pri merenju d/l sa neta).
Takodje, cuo sam da ce se stanje popraviti od 1. oktobra, ali nije tako. Zvao sam ih par puta danas, dobio odgovor da se radi na prosirivanju linka (kako se toga setise :)))) ) i tu se zavrsava cela prica. Oprema im je ok, znaci kad radi, onda stvarno RADI. Ali zbog, naravno, malog linka koji kupuju od Telekoma, mi korisnici trpimo. Ajd da vidimo koliko ce to da traje.

ADSL uveliko kuca na vrata, ali ja ih ignorisem, jer ocekujem cudo. CUDO, velim...

Meni zadnjih par dana je zagusenje od 07 h pa do nekih 22h, LOL. Kacim se na AP Vidikovac 5.8 Gh. Znaci van tog vr. intervala radi super, torrenti mi idu max. brzinom i tako. Ali verovatno tada (nocu) nije nikakvo opterecenje pa zato su brzine ok. Art ima problem jer im je link usko grlo u celoj prici. Naime, kako sam cuo od njihovog dezurnog operatera, npr. oni imaju link 100 Mb/s a prodali su ljudima 170 Mb/s. E sad, kad nisu svi nakaceni online to sljaka (znaci nocu), a danju je druga prica. Predpostavljam da i taj link danju prebacuju na primarne klijente, kao sto su firme, agencije itd. Onaj kusur sto ostane to dele na nas obicne (kucne) korisnike. Zato me ne cudi brzina koju postizem u dnevnim casovima (mislim i na Peer to Peer i na regularni surf i download sa sajtova i to onih sa ultra mocnim bandwidth-om, kao npr. www.ati.com, taj sajt Art uzima u obzir pri merenju d/l sa neta).
Takodje, cuo sam da ce se stanje popraviti od 1. oktobra, ali nije tako. Zvao sam ih par puta danas, dobio odgovor da se radi na prosirivanju linka (kako se toga setise :)))) ) i tu se zavrsava cela prica. Oprema im je ok, znaci kad radi, onda stvarno RADI. Ali zbog, naravno, malog linka koji kupuju od Telekoma, mi korisnici trpimo. Ajd da vidimo koliko ce to da traje.

ADSL uveliko kuca na vrata, ali ja ih ignorisem, jer ocekujem cudo. CUDO, velim...

Meni ih je vec pun K***C. Jesu mi uvek izlazili u susret ali j***s ti to kad meni zbog njihove brljotine puca veza po 100 puta u toku dana lil je protok gori nego preko dial up-a.
To sto su povecali brzine a nisu povecali link na vreme ne treba da zanima nas "obicne" smrtnike, vec da nam za nase pare daju ono sto smo platili. Za obicne surfere nije toliko ni bitno da li ce malo da sara veza ali za mene koji putem interneta pravim novac i moram da imam non stop upload i download u full-u, ovo vise ne pije vodu. Sad cu lepo da predjem na ADSL i sve moje sajtove koje imam kod njih lepo da prebacim kod drugih provajdera.

Evo ja ih Bio pohvalio ... a sada KATASTROFA ... veza puca 2-5 puta na sat ... ili nepukne ali je PROTOK = 0 :) ... Običan SURF je postao kao na Dial-up-u ... čekam po pola minuta ili minut da se neka strana učita .. STRAŠNO ... nemožeš ništa da ostaviš da se Skida jer PUCA veza pa kom radi uzalud ... Tvrde da su Link Proširili ... ja to neosećam ... Pravio sam Screen Shoot-ove njihovig Testa brzine ... tu ima svega i svačega Ja sam 256/256 a brzin su skoro redovno ispod 200 i to vrlo često 120-150 a bude bogami i ispod 100 ... STRAŠNO ... Čekam ADSL tj Proširenje na Miljakovcu ... i ADIOS ...

Isto stanje i kod mene na kosi. Ja sam na AP Zemun.
Zvao sam ih pre sat i opet lazu, kazu da je kod njih sve ok. Trenutno mogu samo par sajtova da otvorim, torenti ne rade, dc++ ne radi, ftp ne radi, surf radi ali samo delimicno i to brzinom nesto jacom od dial up-a ( inace sam na 512).
Sreca pa cu sledece nedelje da se pozdravim sa njima i da ih pljujem gde god stignem.

Zadnjih par dana su se KONAČNO popravili ... Surf sada liči na 256Kbs ... a torenti sve zavisi od Seedera I Peerova ... Zbog njihovog Očajnog Neta koji je stalno kočio i prekidao meni je i CEO komp kočio jer u isto vreme se MSN, uTorrent i FireFox zabudale kada nema protoka ... zadnjih par dana Net ne prekida pa ni ja Nemam Čudnovato Kočenje :) ...

Zadnjih par dana su se KONAČNO popravili ... Surf sada liči na 256Kbs ... a torenti sve zavisi od Seedera I Peerova ... Zbog njihovog Očajnog Neta koji je stalno kočio i prekidao meni je i CEO komp kočio jer u isto vreme se MSN, uTorrent i FireFox zabudale kada nema protoka ... zadnjih par dana Net ne prekida pa ni ja Nemam Čudnovato Kočenje :) ...

I ja sam osetio. Samo koliko ce to da traje?

Ja koristim njihov net vise od dve ipo godine i bio sam jedan od najudaljenijih korisnika, 4,5km.Morao sam, jer nisam imao izbora a i sada, kada sam konacno dobio mogucnost da imam ADSL, ne napustaju mi se.Problemje bilo sitnih od po nekoliko sati i to mogu na prste jedne ruke da nabrojim.Jeste jednom preprosle godine kada su menjali link ali su nadoknadili vreme u duplo duzem periodu svima.Sada je bilo ozbiljnih problema nakon udvostrucenja brzina i normalno povecanja kapacita, a to je verovatno bio poremecaj jer nisu svi provajderi i nad provajderi automatski duplirali protoke vec su cekali da se korisnici izjasne i da onda izvrse proracun i evo, sad od prvog, mesec dana od ubrzanja, net radi kao i uvek, odlicno, a produzenoi nam je vreme, dzentlmenski nas pitajuci, koliko ti nije radilo.Ja sam imao svoju opremu i zamenili su mi je njihovom na 5,8ghz potpuno besplatno iako sam jedini njen korisnik.Tehnicka pomoc radi od 9-21 ali je glavni covek do 16 i nikada nisam imao imao potrebu da zovem cak ni popodne.Sad sam na paketu 512 ali trenutno ne koristim p2p a dok sam bio na 256, dl je bio preko dana 24-28 a nocu 26-32, znaci maksimalan.Svi se zale na sve provajdere a ja evo, osim sad ovih poslednjih zezanja nemam zamerke.

PS visak mi je AP Senao-Phineet 118 i Hyperlink Grid 24 antena na 2,4ghz.

Vrh Dno