Šta je novo?

Arena Cloud MTS pay OTT TV platforma

• Začetnik teme Začetnik teme jok
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Najbolje je da.probas Orion. Moje je iskustvo da je.mnogo bolja slika nego na arena cloud.

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk
Pa Orion TV ima 720p Arene. Arena Cloud ako dobro vidim su 1080p. 🙂

I to zapravo nije Orion nego Laki TV. Dal' je to Orionov Prepaid IPTV brend ili šta već ne znam. Samo znam da su Arene 720p@50fps i da taj Laki TV nudi i neke svoje Box-eve, čak i televizore. 100% Tesla pravi te televizore. 😀

Poslednja izmena:
Najbolje je da.probas Orion. Moje je iskustvo da je.mnogo bolja slika nego na arena cloud.

Ovo nije tacno .Slika na Areni Claud je neuporedivo bolja nego na Orionu. Koristio sam u isto vreme i jedno i drugo i odgovorno tvrdim .

Послато са SM-G610F помоћу Тапатока

Najbolje da čovek proba pa odluči. Ništa ne košta.

Poslednja izmena:
To sam i planirao. Zahvaljujem

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja ocena/iskustvo sa Arena Cloud vs Orion TV bi bila:

Aplikacija: Arena Cloud -300/10 vs Orion TV 10/10
Kvalitet kanala: Arena Cloud 6/10 vs Orion TV 3/10

Može li neko da mi objasni razliku između OTT i IPTV platformi?

Je li Orion OTT ili IPTV?

Ono što znam je da na IPTV slika ne kasni za zemaljskokom tv, za razliku od OTT.

Zašto SBB nema svoj IPTV?

Da li moze da se instalira "Arena Cloud" na EON box-u?

moze

Послато са Mi A3 помоћу Тапатока

Ako može detaljno uputstvo kako se instalira na EON box-u.

Odakle se uzima .apk aplikacija ne bi li je manuelno instalirali na EON box?

Pretpostavljam da se u memoriju box-a ubacuje putem flesh memorije koja se utakne u usb konektor, ali s' obzirom da sam do sada instalirao samo aplikacije iz prodavnice, još jednom bih zamolio nekog da objasni ovaj drugi postupak instalacije preko flesh-ke.

P.s. Ja imam već aktiviranu Arena Cloud promociju preko telefona, ali pošto nemam odgovarajući tv, nemam ni tu aplikaciju za tv, a voleo bih da gledam ove besplatne kanale što nude na tv-u

Imas je u playstore makar na kaonu koji je na android 9 samo ukucaj ArenaCloud parametri su ti isti kao za mobilnu app.

Imas je u playstore makar na kaonu koji je na android 9 samo ukucaj ArenaCloud parametri su ti isti kao za mobilnu app.

Ažuriran mi je Android na 9 verziju (i to se sad u januaru desilo).

E sad ja imam onu prvu verziju box-a sa koaksijalnim izlazom za korisnike koji koriste preko kablovske, dok ga ja koristim kao OTT, da li to ima neke veze u smislu da su različite aplikacije u bazi prodavnice?

Jer iskreno probao sam čim su pustili Arena Cloud za Android da ga nađem ali nisam na taj način uspevao.

Sad je ima proveri i moj kaon na kom se igram je aktiviran u ott modu.

Instaliran na mi box s sa PS, i izbacuje je error kad se pusti serija.

Citao sam temu ali nisam uspeo da pronadjem da li ima aplikacija za WebOS za LG?
Malo pre sam trazio aplikaciju medjutim nisam je pronasao.

Primjetio sam zadnjih dana da se na Samsung TV-u dešava povremeno kočenje, barem kad je u pitanju videoteka. Na aplikaciji na telefonu toga nema. Inače testirao sam i internet na TV-u i nema problema, Netflix i YT u 4K glatko sve...

I ja čekam da testiram na LG . Inače skoro svi imaju problema sa dodavanjem aplikacija za LG TV jer tu LG pravi probleme sa odobravanjem i provjerama koje traju jako dugo.

Može li da se spusti bitrate? Pojede internet preko mobilnog. Za jednu košarkašku četvrtinu 2,5GB

Ma ovo je katastrofa. Na primer, Arene preko Cloud neuporedivo lošije od Arena preko mts Box optike.

A zašto ne? Ako se neko hvali da ima vrhunski proozvod, onda očekuješ tako nešto. Razlika je ekstremna, nisam očekivao da Cloud bude toliko lošiji.

Pa valjda si do sad ukapirao sa kakvom firmom i kakvom ekipom imaš posla? Uporedi STB stream i MTS TV Go pa će ti biti jasno šta možeš da očekuješ i kakav pristup "kvalitetu" imaju.

Suština je da svi provajderi u Srbiju ima taj stav da je "dovoljno dobro" i prihvatljivo da "multiscreen" usluge i gledanje na kompu mogu i treba da imaju lošiji kvalitet nego STB varijanta za TV. I da i SmartTV aplikacije ne tretiraju preterano bolje od komp / mobilni / tablet načina gledanja.

Znam kakvi prevaranti mogu da budu i kakvi jesu. Tu se slažem sa tobom. Toliko naivan nisam. Ali tolika razlika!? Pa ko će to da im plaća kad dođe vreme (ako dođe, kao kod mts Go)? To je gotovo negledivo, na nivou Kodi lista u smislu "daj šta daš i nemoj da pucaš".

Onaj ko ne zna za bolje i/ili nema pristup boljem. Ili čak imaš gomile korisnika koji ne primećuju ni kad nešto ima loš frame rate, nizak bitrate, loš deinterlace na kinez box uređajima... kojima je "super" kad gledaju 25 fps video na TV-u nameštenom na 60 Hz refresh rate... Znači u fazonu "ne secka" + "nema snega" (kao u doba analognih) = dobra ili čak fenomenalna slika.

Meni dođe da polupam ovaj Eon box svaki put kad sednem da gledam nešto na Sport Klub i skontam da je zvuk out-of-syn sa videom mom ćaletu nit to smeta ni primeti nit se žali.. I naravno eto on im plaća račun i ne buni se i njima lepo i nemaju ni nameru ni potrebu da srede sync probleme koji se javljaju malo malo.
Niti je ćale išta primetio kad su u aprilu-maju tokom korona zatvaranja ovi iz SBB prepolovili bitrate i smanjili rezoluciju kao meru za smanjenje opretećenja internet mreže bla bla...

A Eon je kao vrhunska platforma i "10 godina" ispred svih drugih... A ima probleme sa tako osnovnim elementima celog iskustva gledanja TV programa.

Ljudi, ima li smisla pisati im na onu mail adresu iz kontakt rubike a vezano za FPS na EON box aplikaciji?
Ujedno da li je neko možda to već i uradio? Da li je bilo ikakvog odgovora?
Gledam trenutno Radnički vs Zvezda i baš je primetno neprijatno koliko slika trza, sam kvalitet iste je ok ( bar meni).

• Like
Reagovanja: M J
Nazad
Vrh Dno