Šta je novo?

Areca ARC-1880i ili LSI Logic MegaRAID 9260-8i

Idi na obican port, ne GSATA. Plocu... za AMD, ne znam bre :D

Samo da dodam na temu da ja sam sastavio masinu sa Gigabyte plocom GA-X58A-UD3R i intelovim RAID controlerom RS2BL080, koji je ustvari LSI 9260-8i u intelovoj kutiji, i sve mi radi kako treba.

Pazi to je ipak X58 ploca... i Intelov firmware za kontroler. LSI nema problem sa GB plocama kao hardware, vec njegov firmware ima problem jer previse trazi ROM memorije.
Ali moguca opcija - Intelov (LSI) kontroler na GB ploci.

A ono sto je jos lepse, intelov kontroler je jedno 20-30% jeftiniji od LSI. Izgleda da je LSI pakovanje papreno ,)

uh evo me u utorak sam dobio hardove i ssd i nisam stigao da napravim sve kako treba jer sam imao jos neka sporedna posla ali sad se moze reci da radi sve ok jedino imam problema sa ssd-om probao sam ga spojiti i na gsata i na sata ali brzina je smesna. Sada je na prvom sata portu a na 4 posle njega mi je raid 10 a na zadnjem mi je cdrom, na gsata nema nista od uredjaja, Write Cache Enabled i NCQ Enabled i pogledajte rezultate

Sa Raid10 sam prezadovoljan sve odlicno radi bas se oseti, probao sam i raid5 ali upola losiji rezultati, evo slika sa raid10:

Ne znam sta da radim sa ssd-om da ne bi objasnjavao 2 puta sta sam radio i sta su mi govorili evo ga na linku ispod pa ako imate neki savet...

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?88893-OCZ-Vertex-2-speed-problem&p=636758

E da jos nesto Alfa ne kontam kakve si ono testove nasao za Samsunga ovaj je moj HD103SJ

http://www.tomshardware.com/reviews/HDD-6Gbit,2528-7.html

Ako ti je OCZ-ov SSD, izgleda da si udario u njegov throttle threshold. Jedino da ga ostavis neko vreme da miruje (ili uradis secure erase). Ne kapiram zasto su napravili tako nesto, mislim sami sebi stete, ali ***.
(za random write nije nikakav problem jer se razlika ne oseti, ali za seq. bash je premalo)
Inace, ove nedelje prvi put vidim koliko radi throttle na 50GB verziji (na 120GB throttle je na 60-80MB/s sto nije neki problem).

ne kontam sta je throttle? Ako uradim secure erase radice normalno?

Trebalo bi, da. Throttle (kod SSD-ova) je kada SSD uspori iz nekog razloga, "namerno". Konkretno OCZ javno kaze da usporava rad ako se previse pise da bi se "sacuvao NAND".

uradio sam secure erase ssd-a i uradio sam ponovo win sa partition offset 1024kb kako je po ps-u i evo rezultata u atto

meni izgleda ovo ok ali mi nije jasno zasto je ovako u Crystal i u AS SSD

Poslednja izmena:
Ne znam da li moguce da si posle SE-a toliko upisao (instalacijom) da je doslo do throttle-a.
Iako mislim da vecina korisnika ne bi videla razlika kada veci Vertex throttle-uje (kao normalnom korisniku ikada throttle-uje), ovo je vec previse (tj. presporo). Siguran sam da se ovo desava i drugima, nije samo do tebe. Sa 50GB je jos lakse upisati dovoljno samo sa W7 instalacijom za throttle izgleda.

da jer ovo kad je C 69% zauzet to nije sveza instalacija win7 to je sa svim programima i ostalo ali ja sam preksinoc uradio secure erase i odmah sveze instalirao win7 i odmah izmerio i to prvo sa microsoft drajverima pa onda sa amd i sve je isto potpuno. Nije mi jasno samo sto su tako dobri rezultati u Atto? Ne znam sta da radim vise pukao sam dosta za taj disk a hocu da mi radi vec kako treba kad vec toliko kosta

ATTO je program koji je napravio ATTO za marketing svojih kontrolera :) Potpuno je beskorisna stvar u svakom pogledu.

Vrh Dno