Šta je novo?

ArcticCooling Fusion550R ili Silverstone Strider ST50F

jaojbre

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2003
Poena
604
Evo doslo vreme da uradim i mali upgrade napajanja pa me intersesuje preporuka za neki od ova dva modela (naravno i sve druge preporuke su pozeljne i dobrodosle - osim LC-a o njima sve znam :smash:). Cijena - sitnica, ~60EUR za oba modela (+/- par stotina dinara), sto bi bio i neki max. koji sam spreman da platim buduci da mi nesto jace nece ni biti potrebno narednih par god. Svestan sam da za nekih 10tak apoena vise moze da se uzme npr. CFT-600-14CS (450VX ne mogu da nadjem), ali treba da tera quad phenom + 790gx integrusu (masina za programiranje)!!! Ceni se vise stabilnost i tisina nego sirova snaga jer ujedno sluzi i kao server 24h. Znam da je tema prezvakana vise puta sto se ovih napajanja tice, ali mozda neko ima licna iskustva koja je rad da podeli ;) ???

ne znam da li cesh uspeti da nadjesh fusion trenutno

E stvarno i mene ovo zanima. Daj neko pametan da kaze nesto o ovome. Pre neki dan sam bio u Gigatronu i video taj Arctic 550, i bas mi je zapao za oko sa onim interesantnim kulerom.

Ne znam dali tog Stridera mozes naci trenutno. Arctic Cooling ima los raspored kablova, koji su prilicno kratki i nije za neko vece kuciste. Sto se tice kvaliteta, mislim da su tu negde, osim sto je Arctic Cooling verovatno tisi kada nije opterecen, ali nije neka velika razlika.

AC Fusion je Seasonic built, i vrlo je slican Corsair CX400/VX450 napajanjima. U njegove prednosti se ubrajaju vrlo stabilni radni naponi i tisina.

Strider je solidnog kvaliteta (FSP built), njegov plus je definitivno maksimalna snaga. Po testovima koji se mogu naci na netu, iz ovog napajanja je moguce izvuci 600W.

Ma sad gledam nesto na netu, jel ovaj Strajder modularan? To bi bilo fino za male pare.

Ima i modularana verzija koja je par A slabija na 12v grani

Bio sam G.......onu, nema, ima u M.....stemu, ovo modularno. Pa nije losa kupovina..?

AC Fusion je Seasonic built, i vrlo je slican Corsair CX400/VX450 napajanjima.

Pa ne znam zasto onda ne bih uzeo CORSAIR 400CX za nekih 4600din???

Elem palo mi je i ranije na pamet al ajde sad i da ga pomenem OCZ StealthXStream 500w, samo sam cuo da je bilo dosta problema sa pistanjem???

Silverstone Strider ST50F nije modularno napajanje i koliko ja vidim na njihovom sajtu ima 80+ sertifikat, a ST50F-230 je modularno i nema 80+...? O cemu se ovde radi? Interesantno je da im je i cena identicna.

Pa vrlo jednostavno. Prvo nije modularno, ali dobijes 36A na 12V, dok je drugo modularno ali malo slabije - 32A (i ono zamalo upada u 80+ za one koji su jako zabrinuti za "global warming" i racun za struju), pa kome sta treba....
Lepa mogucnost izbora u svakom slucaju.

Pa ne znam zasto onda ne bih uzeo CORSAIR 400CX za nekih 4600din???

Elem palo mi je i ranije na pamet al ajde sad i da ga pomenem OCZ StealthXStream 500w, samo sam cuo da je bilo dosta problema sa pistanjem???

Ja ga imam i ne pisti. Ali ima relativno bucan vent (koji sam ja zamenio). Ako si fanatik po pitanju buke, zaobidji ga. Kao sto rekoh, CX 400 je slican AC Fusion-u (on ne daje 550W, to je max snaga, ne realna), ali ima par slabijih komponenti u sebi, koje su uticale na nesto manju izlaznu snagu. Ti odluci sta zelis da kupis :)

Silverstone Strider ST50F nije modularno napajanje i koliko ja vidim na njihovom sajtu ima 80+ sertifikat, a ST50F-230 je modularno i nema 80+...? O cemu se ovde radi? Interesantno je da im je i cena identicna.

Pa vrlo jednostavno. Prvo nije modularno, ali dobijes 36A na 12V, dok je drugo modularno ali malo slabije - 32A (i ono zamalo upada u 80+ za one koji su jako zabrinuti za "global warming" i racun za struju), pa kome sta treba....
Lepa mogucnost izbora u svakom slucaju.

Ova dva napajanja su po oznaci slicna, ali iznutra su nebo i zemlja. Obican strider je kvalitetnije napajanje od modularne verzije.

Da, hvala na pojasnjenju, i licnim iskustvima kao sto na pocetku teme i rekoh. Korisne informacije iz prve ruke.

Ja ga imam i ne pisti. Ali ima relativno bucan vent (koji sam ja zamenio). Ako si fanatik po pitanju buke, zaobidji ga.

Nisam bas fanatik, al mi je medju bitnijim stavkama.

Elem u kombinaciji mi je trenutno Cors550VX polovan za iste novce pa ce vidimo.

Poslednja izmena:
Da ne bi otvarao novu temu, pitanje za Bigla : Sta mislis o LC Metatron Hyperion LC8700 700W, koje izgleda sljaka CWT, i da li moze da parira CHIEFTEC-u CFT-650-14CS 650W? Unapred zahvalan.

Ako se vec otvarash za napajanje nemoj Lc pobogu.

Iskreno, nemam neka iskustva sa LCP napajanjima. Zagledao sam one slabije modele, oni mi se nikako nisu dopali sto se tice kvaliteta izrade i odabranih komponenti. Metatron bi trebala da bude kvalitetnija serija napajanja, ali ne znam puno o njoj.

Ja bih pre isao na CFT, jer je rec o proverenom napajanju, proverenog proizvodjaca. Dosta ljudi ga ima ovde, i niko se jos nije zalio na njegov kvalitet.

Ok. Zahvaljujem svima; onda ce padne neki CFT.

Ili

Da ne bi otvarao novu temu, pitanje za Bigla : Sta mislis o LC Metatron Hyperion LC8700 700W, koje izgleda sljaka CWT, i da li moze da parira CHIEFTEC-u CFT-650-14CS 650W? Unapred zahvalan.

da li mozda moze jedan cwt da parira drugom cwt? Naravno da ne moze jer se proizvodi u LC, a ovaj drugi se proizvodi u Chieftechu. Chieftech je kako rece covek proveren proizvodjac i to je provereno napajanje. Mogao je odmah da se da pravi odgovor na pitanje, a ne ovako da se zbog "LC Pobogu" nerviraju:p neki clanovi

Nazad
Vrh Dno