Šta je novo?

Arctic Silver 5

• Začetnik teme Začetnik teme Darko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Delija
Nije tacno, ja sam bas porucio iz Austrije par tuba po ceni od 4.90 po tubi.

Lepo, aj' nas prosvetli koja firma je u pitanju 😉, pa da uposlimo rodjake i za ostale stvarcice, posto je sigurno i cena za njih lepa... :wave:

Znaci kupio sam pastu u najobicnijoj radnji kompjuterske opreme u centru Sofije. Mogu i tacnu adresu da vam dam. Pasta je kostala 10 leva, tj. 5,1e. Dilerska je oko 3-4 e. Cisto da se zna. Sve preko toga je cista kradja.
Govorim za pakovanje od 3.5g.

Ako hocete, u julu se vracam u BG pa mogu doneti par komada, cena ista ona koju cu platiti ja, uostalom mogu poneti i racun...

Poslednja izmena:
@Delija
KTC Cooling iz Beca prodaje ove paste po ceni od 4.90 eura za tubu od 3.5grama
Poz

Danke! 😉

Ovi bre imaju mnoooogo dobre cene! :banana:
ATI Silencer 3 za 15 evrica, Zalman CNPS 7700 CU za 40€, e to se ceni! 😉

A tek XP-90C za 55 evrica (bez fana, naravno)...

@Marti Misterija

XP-120 hladi slabije od XP-90C za nekoliko stepeni i nije skuplji vec je jeftiniji za 15 eura. Medjutim, sem podnozja koje je od bakra, telo je od aluminijuma a i zbog svoje velicine nije kompatibilan sa svim plocama.
Vec sam vise puta ponavljao a ponovicu jos jednom, trenutno nema boljeg air coolera od XP-90C a da se nalazi u prodaji. Mozda ce novi Zalman 9500 ili XP-120C (bakarni) koji tek treba da se pojavi u prodaji nuditi bolje performanse ali kao sto rekoh trenutno nema bolje kombinacije od XP-90C + Vantec Tornado 92mm...

Moso je napisao(la):
@Marti Misterija
Vec sam vise puta ponavljao a ponovicu jos jednom, trenutno nema boljeg air coolera od XP-90C a da se nalazi u prodaji.
Moze biti tacno, ali kad to predje cenu od 50e onda se vec vise isplati uzeti neko vodeno hladjenje za koji evro vise. Inace, i "obicni" kuleri do 30 evra "tezine" hlade tek malo slabije od navedenog. Mislim da se to prosto ne isplati.

Pozdrav!

@Darko
Gore navedeni cooler bolje hladi od 50% komercijalnih vodenih hladjenja sa cenom izmedju 100-150 eura, tako da mu je cena od oko 70eura (zajedno sa Tornadom) sasvim na mestu. Imaj na umu da je ovo najbolje sto se moze kupiti od vazdusnih coolera a najbolja vodena hladjenja premasuju cifre od 280 i vise eura.
Kada kazes "obicni" kuleri do 30 evra "tezine" sigurno mislis na Hyper 6 koji bas toliko kosta i on je odlican cooler koji tek koji stepen slabije hladi u normalnom rezimu rada. Medjutim, situacija se drasticno menja sa povecanjem napona procesora kao i njegovim overclockovanjem i tada XP-90C hladi bolje za citavih 6 stepeni celzijusa. Mozda tebi tih 6 stepeni ne opravdava razliku od 40 eura u ceni coolera ali nekom ko ce overclockovati svoj procesor tih 6 stepeni moze da bude presudno kada je stabilnost rada u pitanju.

Moso je napisao(la):
@Darko
Mozda tebi tih 6 stepeni ne opravdava razliku od 40 eura u ceni coolera
Apsolutno tacno. Za tu razliku uzmes utoliko bolji procesor. Znaci taman da uzmes Venice umesto Winchestera, i sigurno ces moci da ostvaris veci klok na Venicu sa standardnim kulerom nego na Winniju sa XP 90c (ovo me podseca na H&K P90c :d ), zar ne? 😉

A ako pare nisu problem, onda neko vodeno hladjenje od 300e ili Vapochill/Prometeja, na San Diegu 4000+ 😉

@Darko
Darko druze, pogledaj thread Venice overclocking koji sam pokrenuo i videces da ja vec posedujem Venice 0517DPMW koji sam iz prve poterao na 2906mhz sa box coolerom. Meni taj XP-90C treba ko "lebac" ako zelim da stignem magicnih 3000mhz sa vazdusnim hladjenjem, sto mi je i cilj.

To je 50 dinara po MHz, duplo skuplje od Athlona FX-55 po MHz.

Poslednja izmena:
@Placebo
Kakvih bre 50 din. po megahercu, o cemu pricas???
Kako moze Venice 3000+ koga sam platio 157 eura da bude duplo skuplji po megahercu kada se poredi sa jednim FX-55 koji kosta preko 800$ ???

Ma zezam se, a mislio sam na XP-90c koji ce ti doneti tih 100MHz.

Moso je napisao(la):
@Darko
Darko druze, pogledaj thread Venice overclocking koji sam pokrenuo i videces da ja vec posedujem Venice 0517DPMW koji sam iz prve poterao na 2906mhz sa box coolerom. Meni taj XP-90C treba ko "lebac" ako zelim da stignem magicnih 3000mhz sa vazdusnim hladjenjem, sto mi je i cilj.
Jeftinije ti je da otvoris kuciste 😉 :d 😛

Ajd puno uspeha! cheers

Nazad
Vrh Dno