Šta je novo?

Arctic Silver 5 [NS]

nnnikola

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2009
Poena
310
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D, Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI B650 Tomahawk WiFi
RAM
G.Skill Trident Z5 Neo, 32GB, 6000MHz, CL30
GPU
MSI RTX 2080 Gaming X Trio
Storage
Samsung 990 Pro 1TB
PSU
Corsair RM1000x
Kućište
Cooler Master Cosmos C700P
Monitor
Acer XF270HUA
Miš & tastatura
Roccat Kone EMP & Logitech G910
Laptop
par dobrih Acer-a
Gde u NS (ili BG ako bas mora) kupiti ovu cuvenu pastu?

A shto ne uzmesh OCZ freeze? Ima je gde hocesh, nije skupa, a perf su iste kao i sa AS5.

Imam jos dosta CoolerMaster nano fusion-a koji sam kupio jer nigde nisam nasao AS5, pa me samo interesuje u kojoj to prodavnici racunarske opreme jos nisam bio :D

Bilo je AS5 dok je bilo djoleza.Sada preostaje ti jedino da pogledas na novootvorenom bench-hauzu,mada cisto sumnjam.Ako ne nadjes tu,imaju valjda Frizz i NTH-1 koje su sl. karakteristika.

Uzmi OCZ Freeze za ~450din, kad je vec ima. Da je nema narod bi kukao, a ovako se opet juri prastari AS5...

Ocz freeze ma koliko dobar bio zivce sam pogubio sa njim dok sam ga mazao preksinoc. Ako se ne zagreje prethodno dobro u hladnom stanju ga vrlo tesko (da ne kazem nemoguce) razmazati!! Sa as nisam imao tih problema i jedino zbog toga bih dao prednost istoj!!

Ocz freeze ma koliko dobar bio zivce sam pogubio sa njim dok sam ga mazao preksinoc. Ako se ne zagreje prethodno dobro u hladnom stanju ga vrlo tesko (da ne kazem nemoguce) razmazati!! Sa as nisam imao tih problema i jedino zbog toga bih dao prednost istoj!!

Sta ima da ga razmazujes, stavis malo na sredinu CPU i to je to?

pa da bolje u'vati :d

Proizvodjaci pasti preporucuju jednu kap na sredini procesora, pod pritiskom kulera ce se ravnomerno raspodeliti.:)

Da li to vazi i za starije "ogledalce" cipove, bez heatspreader-a? Menjao sam na ploci hladnjak i ipak sam razmazivao, dok sam na procesoru primenjivao "zrno graska" tehniku...

I ja sam razmazao moju pastu. Nano fusion je kao kombinacija gipsa i lepka :) Jedva mi je uspelo, tako da tehnika zrno graska ili linija po sredini procesora ne bi donela rezultate sa pastama takvih karakteristika - osim ako hladnjak ne pritisne proc nekom vanserijskom silom :)

Hvala svima na odgovorima i savetima

Vise puta je na forumu zakljuceno da bolje da se ne razmazuje pasta nego "zrno pirinca" na sredinu heatspredera. Prilikom zatezanja, kuler to lepo rasporedi. Za Nano fusion, koju ja trenutno koristim, ni ne vidim kako bi se drugacije nanela posto je razmazivanje zbog gustine prakticno nemoguce..

Ja sam sam sebi dokazao da to sa sa zrnom graska i linijom nije delotvorno kao kada se lepo razmaze tako da....

Vrh Dno