Šta je novo?

Arctic Silver 3 je **** ??

Stojcha

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
650
E pa tako.

Lepo sam imao obicnu belu pastu koja ide uz Spire kulere i procesor XP 1700+ @2.2 GHz i to se grejalo na nekih 60 tak C max. pod Prime95.

Onda sam uzeo Bartona 2500+ i stavio Arctic 3. Na difoltu dobijem oko 55 C u leru. Dobro ajde kazu treba da prodje 50 do 200 sati da pasta 'proradi' kako treba.

Prodje to vreme al isti djavo, temperatura ne mrda na dole.

E onda uzmem onaj stari 1700 pa njemu stavim AS3 i sta se desi ?; ode i on na gore, odnosno od 60 tak C sad ide do 70 C.

Pasta je inace original nije neka od onih nazovi kopija a uputstva sa sajta i foruma za nanosenje su doslovce ok pracena (inace sam montirao gomile raznih atlona pre toga).

I na kraju ja lepo uzmem dobru staru 'no name' pastu i isti kuler (sve vreme je isti kuler u pitanju) i to montiram na Bartona i sta se desi ? 😀

Desi se ladovina: od 55C sa AS3 u leru sad je 40C u leru a 52 pod Prime95 posle 2-3 sata !

Ajd sad da mi neko objasni kako se to ljudi ubise hvaleci AS3 ?????

Mozda je ovoj mojoj 'iscuro' rok trajanja pa se uzegla ? :mrgreen:

Bio bih spereman da se kladim da te promene u temperaturama koje pominjes nemaju nikakve veze sa pastom...

E pa znas uslovi su uvek isti sem paste 🙂

Pasta je nanesena po uputstvu sa AS sajta. Gledano pod lupom nema 'djubreta' pre montiranja kulera. Kuler je ispoliran kao ogledalce (za oba procesora koristim isti kuler).

Sobna temp. je otprilike ista u svim slucajevima.

Ko sto reko sve isto sem paste :mrgreen:

Moja iskustva sa AS3 su prilicno drugacija. Ciglo 4 stepena sam dobio u odnosu na no-name pastu sa:
1. XP1700+ @ 2.4GHz, 1.85v
2. Thermalright AX7
3. Thermaltake SmartFan II.

Inace pri punom broju obrtaja u leru mi ne prelazi 35-36C, dok u full loadu ne ide preko 47C (24h Prime-a). Ploca je ABIT, koji je poznat da cak i pokazuje vece temperature (realnije) u odnsou na konkurenciju.

Stojcha je napisao(la):
E pa znas uslovi su uvek isti sem paste 🙂

Pasta je nanesena po uputstvu sa AS sajta. Gledano pod lupom nema 'djubreta' pre montiranja kulera. Kuler je ispoliran kao ogledalce (za oba procesora koristim isti kuler).

Sobna temp. je otprilike ista u svim slucajevima.

Ko sto reko sve isto sem paste :mrgreen:

Pasta sluzi da popuni zazore izmedju peleta procesora i hladnjaka(posto je bilji provodnik toplote od vazduha). Inace je toplotni otpor. Ako se nanese debeli sloj, ne valja. Artic silver se verovatno malo sasusio, pa je smanjio povrsinu za prelaz toplote. Inace za procesore kao izvore toplote i energije koju emituju (60-100W) sasvim je dovoljna "alumina", a vecu paznju obratiti na hladnjak.

Moja iskustva su veoma dobra sa AS 3, identicna kao i Valekova. Koristim ga godinu dana i pored njega isprobao sam jos masu kojekakvih pasti i nijedna nije mogla ni da pridje AS.

Pa da stavis AS3 i uzivas, a da nije dovoljno, treba imati i cooler :mrgreen:

Ma slazem se da su svi imali dobra iskustva sa njom ! (mislim AS3)

Ali niko ne obraca paznju da ja sve vreme koristim isti kuler, inace Spire Microflow II, koji sa obicnom belom pastom hladi bolje nego sa AS !

Inace kuler je savrseno ravan (provereno) i savrseno naleze (i to provereno) i ima mnogo jaci ventilator nego original.

U medjuvremenu sam probao i jedan drugi kuler i opet isti slucaj.

Znam da AS treba da se 'uhoda' ali da je u startu 10C losija od neke zlj paste mi bas ne izgleda logicno.

Dajte mi neko licno uputstvo za stavljanje paste (oni koji je koriste) jer mi ono uputstvo sa njihovog sajta izgleda 'ne radi'. Probao sam i deblji i ultra tanak sloj paste i opet isto.

Da mi nije nista jasno nije mi jasno 😱 😱 😳

Nazad
Vrh Dno