Šta je novo?

Archos arnova G2

vladimirdowla

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
270
[YOUTUBE]E4iOMHCDntw[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]3W6hNxd6Dgo&feature=related[/YOUTUBE]

Android 2.3, bez Android Marketa (al to bar nije problem nabaciti)
8GB
512 MB RAM
1GHz ARM Cortex A8
Flash Player
Multi-touch screen
Wi-Fi 802.11b/g
MicroSD

Arnova 7 G2:
Rezolucija 800 x 480
Težina 370g
203 x 107 x 12 mm
165€ kod nas

Arnova 10 G2
Rezolucija 1,024 x 600
Težina 540g
270 x 150 x 12 mm
Valjda će se pojaviti uskoro

Meni je ovo za te pare trenutno najbolje na našem tržištu, najviše zbog tih 512MB RAMa. Oni prethodni modeli su bili spori sa 256, nisu bili loši ali imao sam kineza sa 256 i nikad više tako nešto.
p.s. baterija izdrži 6 sati puštanja filma (IT Svet), to je valjda odlično
20110816ET01AS.jpg
20110816ET01BS.jpg

20110816ET01CS.jpg
20110816ET01DS.jpg

20110816ET01FS.jpg

Poslednja izmena:
ali je dosta slabiji ovaj 7c, 600 mhz, osim za sistem nema integrisanu memoriju, uz aparat ide 4gb memorijska. kosta 199 u ger. ali ipak pomera granice wifi + gps + 3g za manje od 200e. :)

d4c8ce48-47ca-42ef.jpg

da pozajmim Djurkashevu sliku, da li su ovo ti G2 ili stariji modeli?

ne to su rezistivni krševi sa rokchip 2818, a ovi novi su sa 2918. ti u metrou imaju svi 256ram i procesor na 600MHz koji kod nekih radi i sporije, takođe imaju 2.1 bez mogućnosti oficijelnog upgrade-a ali ima nekih varijanti po forumima da se ubaci froyo. samo što su toliko slabi da se muče i sa Angry Birds - bukvalno je igra kao screensaver.

evo našao sam klip još iz aprila kad je ovaj G2 najavljen ali kao novi Archos 7c Home Tablet
[YOUTUBE]w73EZOoPv1k[/YOUTUBE]

btw da ne bude zabune za ovaj model 7c HT u Metrou, to je stara verzija sa 2.1 i 256RAM, međutim radi i on solidno a ima čak i capacitive ekran za 13k. međutim dodaš još 3k i imaš novu verziju koja je duplo bolja.

Info

od ponedeljka stižu u atom arnove 7 G2 i 7c G2(3g), verovatno i cena za 7 G2 ide malo dole.

arnova g2 definitivno ulazi u uzi izbor, mada i nema neku konkurenciju.

Ako je verovati cenovnicima nasih firmi, 7 g2 je vec pao na 135 evra, sto je sasvim solidan posao ako tablet nije sramno spor.

vidiš gore u klipovima kako radi

i ispravak za post gore sa cenama, ipak će ići puno dole *** :D

Poslednja izmena:
Samo da napomenem da će model C7 G2 model biti malo skuplji kod nas, ima 3G tako da na njega ide PDV 18% i računa se PDV kao da je mobilni telefon, dok na tablete koji nemaju 3G ide PDV 8%.

a pazi on zbog specifikacija treba biti jeftiniji od ovog bez 3g i onda kad se porez doda ne bi trebala biti velika razlika, a sad kontam da neće biti tako kako sam napisao :D. moraju ovčice da se šišaju

dodatak
http://www.itsvet.com/tekst/archos-7-home-tablet-v2/5195/
smešno kako Archos sam sebi pravi konkurenciju, naravno cenu u computerlandu ne treba gledati jer će u drugim radnjama biti 100€ ili malo više od 100. moj neki utisak je da ne vredi ni toliko, možda 80ak, jer ipak je RK2818, eclair, 256MB i rezistive ekran

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Jeste al te brojke za galaxy s ili n1 su sa bajatim softverom, pogledaj vrh tabele :D Verovatno ce se model od 7 inca i bolje ponasati u nekim stvarima, ako je isti hardver unutra, treba manje piksela da pokrece.
El se neko odvazio da kupi? ;)

ja bih kupio ali trenutno skupljam lovu za buldožera, mislim da će mi ostati love kad prodam ovu mašinu što sad imam. inače najradije bih ga sutra pazario

a gde ima da se kupi?

Evo i prvog normalnog reviewa:
http://www.arctablet.com/blog/featured/arnova-10-g2-android-2-3-capacitive-rk2918-cpu-512-mb-review/

Koga mrzi da cita, tu je youtube:

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NXK5KtLRts0[/YOUTUBE]

A po meni je najzanimljivija stvar ova:
arnova10g2_quadrant_bench1.png

Pogledajte gde se nalazi u odnosu na Galaxy S ili Nexus One... Mislim da je Archos sa ovim napravio pun pogodak

To je rezultat arnove 10 g2 koja ima procesor rk2918 , arnova 7 g2 ima procesor Qualcomm MSM7227 koji je 2 godine stara generacija procesora tako da cisto sumnjam da ce rezultati da budu isti

Poslednja izmena:
Ovo je zbunjujuce , postoji arnova 7 g2 i arnova 7c g2

7c ima 3G, GPS i mnogo slabiji procesor (Qualcom MSM7227, ARM11, 600MHz naspram Rokchip RK2918, ARM Cortex A8, 1GHz). Izuzev interneta u pokretu i GPSa, 7c ima tu prednost da podrzava mnogo vise aplikacija sa Android Marketa (gomila aplikacija nece da radi bez 3G podrske). Sa druge strane, on je drasticno sporiji u normalnom radu i ne moze da pokrene mnoge igre, ako ti je to bitno. Takodje, ne podrzava flash. Nije velika mana na tabletu ovih dimenzija da nema flash (ja ga na svom Samsung Galaxy Tabu koristim izuzetno retko), ali opet, meni znaci da imam tu mogucnost. I ja sam se premisljao, pa sam se ipak resio da dam vise novca i da kupim zaista kvalitetan uredjaj, sa dobrim ekranom. Nisam bio spreman na neke kompromise. Oba ova uredjaja imaju svoje kompromise i oba su niza kategorija. Za moj ukus, pre bih se odlucio za 7 zbog performansi, mislim da su kod 7c suvise kompromitovane.

aha zasrali su ga sa tim matorim čipsetom, btw koje to aplikacije ne rade bez 3g podrške?
ja kad sam imao ranije tablet nisam primetio da me je neka zezala što nema 3g-a

Hm, nisam se dovoljno razumljivo izrazio. Ne kazem da nece raditi aplikacija, nego da neces moci da je skines sa marketa, cak i da ga isntaliras. Jednostavno, previse ih trazi 3G konektivnost i ne dozvoljavaju isntalaciju bez nje. Cak i Google Maps radi bez 3G i GPS modula, ali povlacenje updateova sa marketa za njih ti nece raditi, na primer. Imam iskljucivo 3G uredjaje, ali sam citao na sta se sve ljudi zale pre nego sto sam se resio za 3G verziju Galaxy Taba.

ionako odem na pirate bay skinem paket paid android aplikacija i instaliram ih sa sd kartice :)

Hm, nisam se dovoljno razumljivo izrazio. Ne kazem da nece raditi aplikacija, nego da neces moci da je skines sa marketa, cak i da ga isntaliras. Jednostavno, previse ih trazi 3G konektivnost i ne dozvoljavaju isntalaciju bez nje. Cak i Google Maps radi bez 3G i GPS modula, ali povlacenje updateova sa marketa za njih ti nece raditi, na primer. Imam iskljucivo 3G uredjaje, ali sam citao na sta se sve ljudi zale pre nego sto sam se resio za 3G verziju Galaxy Taba.

Ja ovo sad prvi put čujem i čitam...nemoguće da je google tako osakatio svoj os

A da li je moguca instalacija tih aplikacija koje traze 3g, a nisu skinute sa neta, vec sa nekog drugog sajta? Nemam ni jedan Android uredjaj, pa zato pitam, ako su to onemogucili onda je to retardirano

Jedno pitanje...
Budući da je cena od 13500din stvarno zanimljiva (meni), smeta mi samo to što 7 G2 nema bluetooth, pa me interesuje... Da li USB Bluetooth dodatak radi na androidu. Nisam do sada imao iskustva sa tim OS?
A zašto bi mi trebao BT - zbog mogućnosti teatheringa - i za 3g i GPS.

Ja ovo sad prvi put čujem i čitam...nemoguće da je google tako osakatio svoj os

Pa u sustini, moguce je da su tako osakatili svoj OS. Android je open source, sto znaci svako moze da ga napravi i prodaje. Da bi zadrzali kvalitet vecine uredjaja na zadovoljavajucem nivou, napravili su neke zahteve zarad podrske, a i ostavili proizvodjacima softvera nacin da dodju do love nudeci ti besplatnu aplikaciju i usput te malo spijunirajuci i prodajuci podatke o tvojim navikama :)

Naravno, svaki od ovih programa moze da se instalira, a vecina i da radi na uredjajima bez 3G podrske (neki ce pucati, ali velika vecina ce raditi), medjutim sam market ce biti daleko slabiji.

Nisam cuo da je neko pokretao bluetooth na ovim uredjajima, napadni XDA pa vidi :) Ne bi trebalo da radi bez roota, a i sa njim je pitanje kako.

Ja ne mogu ništa da nađem na googlu sa tim problemom...daj neki link gde se ljudi žale da ne mogu da instaliraju aplikacije ili imaju probleme sa wi-fi verzijama tableta (bez 3g-a)...pa ne treba svima 3g tablet :p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno