Flytouch ima duplo veci ram, gps i 4GB flash (ne znam koliko je dostupno aplikacijama). Archos ima 256MB ram memorije, dok je flash 8 ili 16GB, ali je samo 256MB dostupno aplikacijama (moguce povecati na rootovanim uredjajima).
Oba imaju 1GHz procesore, ali veoma razlicite. Flytouch ima stariju ARM11 generaciju, Archos ima Cortex A8, koji je dosta brzi. Za flytouch nisam siguran ni da li podrzava Flash,c ak ni sa tim taktom (ne zbog svoje nesposobnosti da to uradi, vec zbog Adobe-ovih zahteva da procesor bude minimum Cortex A8). Flytouch ima podrsku za Market cim se upali uredjaj. Archos je nema, ali se lako instalira (postoji apk na forumu sajta archosfans.com).
Glavna razlika, zbog koje bih ja licno bez razmisljanja uzeo Archos, je ekran. Na Flytouch tabletu, ekran je resistive, odnosno, slabiji osecaj, veca inertnost, tezi za kucanje (i u sustini, bilo sta drugo), kao i nepostojanje zumiranja isl sa 2 prsta. Archos ima Capacitive ekran sa prepoznavanjem kontakta u 2 tacke. Takodje, capacitive ekrani imaju prednost sto je za komandu sasvim dovoljan lagan pritisak na stakleni ekran. Osecaj je jednostavno neuporediv i meni licno sama ova cinjenica razdvaja masine koje bih razmotrio i koje ne bih ni gledao. To je individualno doduse, ja sam naviknut na capacitive i zato i imam problem sa resistive ekranima. Ko nije navikao na capacitive ekrane, u principu nema problema sa resistive ekranima.
Archos nije cudo tehnologije, ali jeste lagan uredjaj sa dobrom baterijom, jeftin i sa izuzetno prakticnom nogarom (sa 2 nivoa - za gledanje filmova i za kucanje). Nezvanicna (moderska) podrska je takodje dobra. Na trzistu postoje mnogo bolji uredjaji, ali ti mnogo bolji uredjaji i mnogo vise kostaju. Koliko para, toliko muzike, ali u slucaju Archosa, odnos je veoma povoljan. Ako si jedan od zahtevnijih korisnika, mozda bi vredelo skupiti jos malo love i uzeti neki Tegra2 tablet. Ako ne spadas u superzahtevne korisnike, ovo je dobar uredjaj.
Jos jedna interesantna pojedinost, za koju ne mogu da garantujem jer na zvanicnom sajtu nista ne pise - procitao sam negde (ne secam se gde) da noviji modeli imaju 512MB ram memorije umesto 256. To bi bilo veoma lepo i korisno, ali za to ne mogud a ti gaarantujem. U svakom slucaju, ovo jeste jedan od uredjaja koje bih ja licno ozbiljno razmotrio, iako jesam veoma zahtevan korisnik.