Šta je novo?

Arch linux i MySQL Workbench

^GOJKO^

Slavan
Učlanjen(a)
09.06.2007
Poena
319
Imam problem sa instalacijom MySQL workbencha na arch linuxu, pokusao sam sve moguce PKBUILDOve i ni sa jednim nisam uspeo da instaliram. Resio sam da sam iskompajliram ali mi izbacuje ovu gresku.
Kod:
checking for python2.6... no
checking for python2.7... yes
checking for Python libraries... ./configure: line 24329: python: command not found
./configure: line 24331: python: command not found
not found
configure: error: Python C development headers/libraries not found

Da li imaš instaliran Python3 (verzija paketa je 3.3.0-1) ? Arch trenutno održava i Python2.7 i Python3 granu, možda nešto od toga pravi probleme. Koliko vidim, kompajler traži naredbu "python" koja je ustvari python 3.3, a python2.7 je...python2.7 :D

Inače sam instalirao MySQL Workbench pre ~7 dana, sat ipo kompajliranja na i3...

Sada mi izbaci ovo :/ Da li je potrebno da nesto linkujem ili sta vec? Nov sam u Arch linuxu pa mi nije bas sve najjasnije.
Kod:
checking for python2.6... no
checking for python2.7... yes
checking for Python libraries...   File "<string>", line 6
    print "-L" + cfg['LIBDIR'] + " -l" + cfg['LDLIBRARY'].lstrip("lib").rstrip(".so")
             ^
SyntaxError: invalid syntax
  File "<string>", line 2
    print sysconfig.get_python_inc()
                  ^
SyntaxError: invalid syntax
not found
configure: error: Python C development headers/libraries not found

Koliko znam, u Pythonu 3 je promenjena sintaksa pozivanja funkcija, tako da se sve funkcije moraju pozivati sa parametrima u zagradama (tj. print("nešto") umesto ranijeg print "nešto"). Tako da je ta skripta izgleda pisana za Python 2 a tebi se tu izvršava preko Pythona 3. Vidi da načisto skloniš Python 3 tako da ti ostane samo Python 2.7.

Ja sam python 3 sad instalirao, i bio je samo python 2.7. Sada sam na preporuku Neky dodao i python3 i izbacuje mi ovu gresku.

@Recoba20 ovo je pomoglo, hvala :) Za sada kompajlira, prvi put he izbacio neku gresku za libtool koju sam sredio. Samo se kuca "sudo autoreconf -fi" Odradio je sve, radi :)

Poslednja izmena:
Nešto se izdešavalo sa Pythonom u Arch repoima, pobrljavio mi pymysql modul nakon jutrošnjeg updatea.

Nazad
Vrh Dno