Šta je novo?

Arc Raiders

arcibalde

- Test subject -
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poena
605
Au nema teme o najboljoj igri koja izlazi 2025. godine?

AKHM.

DAME I GOSPODO za Vas koji ne znate, niste culi ILI slucajno niste bili dovoljno inspirisani da se informisete o dragulju gejmerske industrije koji ce zvanicno svetlost dana ugledati 30. oktobra zelim da Vam predstavim - trube i fanfare -

SEEEEEEEEEERVEEEEEEEEER SLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!!!!
TL;DR Server Slam je BESPLATAN ZA SVE. Svako moze da ga proba. Pocinje 17. oktobra i traje do 19.oktobra - znaci SADA u petak pocinje i traje do nedelje.

Za one koji zele sto sazetije: Arc Raiders je PvPvE extraction ADVENTURE. Ne, nije Tarkov. Nije shooter. Avantura. Avantura u svetu postapokalipticne civilizacije od koje su ostale samo rusevine da podsecaju na tehnoloska dostignuca rase ciji se malobrojni pripadnici skrivaju u dubinama zemlje dok povrsinom vladaju misteriozne ARC masine. Speranza je dom za hiljade prezivelih a samo mali broj njih odabrao je da svoju srecu okusa na povrsini sakupljajuci vredne ostatke pale civilizacije. Povrsina, gde opasnost vreba i od smrtonosnih ARC masina ali i od drugih dovoljno hrabrih ili ludih da se upuste u njeno istrazivanje.

Igru pravi Embark Studios koji je pravio The Finals. Igra kosta 40 evra ili 60 evra za Delux verziju - razliku sta se gde dobija mozete videti na Steam stranici. Sem IGN recenzije Tech Test 2 o igri mozete cuti samo hvalospeve. Od atmosfere, napucavanja, zvukova, miliona sitnih detalja (ranac proizvodi drugaciji zvuk tokom trcanja u zavisnosti koliko je ispunjen stvarima) koji cine celokupnu sliku neverovatno detaljnom. Ex DICE koji su pravili Battlefield/Battlefront su zasluzni da ova igra bude pa gotovo savrsena. Koliko je zavrsena bila pre 5 meseci svi su ocekivali da ce da je shadow dropuju kao sto su uradili sa The Finals. Oni su na tu zavrsenost dodali jos 5 meseci rada.

Ne znam sta su Embarkovci skuvali, pogledao sam sigurno preko 200 sati gameplay-a, ja koji cak i ne igram PvP igre. 5 meseci ne mogu maltene nista da odigram. Eto, cisto da ne bude da sam se samo ja navuk'o pa rek'o da upropastim jos neke od vas.

Discord link: https://discord.gg/arcraiders
Ovde ima i FAQ koji odgovara na, jelte, mnoga pitanja.

Jedan od najboljih videa koji govori o igri:

Trialer za Tech Test 2 koji je odrzan pre 5 meseci za kada sam se ja i zainteresovao za ovu igru i od kada traje agonija cekanja da zvanicno izadje.

Release Date Reveal Trailer​

Pre-Order Trailer | ARC Raiders​

Au nema teme o najboljoj igri koja izlazi 2025. godine?
Ne znam sta se ceo svet nalozio na ovu igru, jos najbolja 2025?

Ja sam onu betu kad je bila uspeo da izdrzim 15-20 minuta koliko je ovo dosadno....
I gledam na YT dosta cesto, svi jedva cekaju i loze se, aj ukusi su razliciti, ali mene ovo zaista ne zanima, i dalje mislim da je predosadna igra

Odgovorio si samom sebi tim pitanjem. Ceo svet se nalozio na tu igru => zato je najbolja. Koju betu si igrao, bila su dva tech testa i dve alfe pre toga? Igra je inicijalno trebala da bude co-op PvE igra ali CEO (mozda nije CEO al neki od glavonja jeste) rekao da je, dosadna pa su napravili PvPvE extraction od nje.

Igra je dizajnirana tako da bude izuzetno pristupacan Extraction shooter. TTK je daleko duzi nego u Tarkovu zato sto ne zele da PvP konflikt eksplodira i kulminira u par sekundi vec da i onaj koji je uhvacen spustenih gaca dobrim, brzim odlukama uspe da izbegne klopku i pobedi napadaca. Nema globalnog Wipe vec na svakih 8 nedelja ide dobrovoljni wipe u obliku ekspedicija (ukratko). Videce kako ce to funkcionisati pa ce prilagodjavati i menjati kako bi bilo bolje.

Odgovorio si samom sebi tim pitanjem. Ceo svet se nalozio na tu igru => zato je najbolja. Koju betu si igrao, bila su dva tech testa i dve alfe pre toga? Igra je inicijalno trebala da bude co-op PvE igra ali CEO (mozda nije CEO al neki od glavonja jeste) rekao da je, dosadna pa su napravili PvPvE extraction od nje.

Igra je dizajnirana tako da bude izuzetno pristupacan Extraction shooter. TTK je daleko duzi nego u Tarkovu zato sto ne zele da PvP konflikt eksplodira i kulminira u par sekundi vec da i onaj koji je uhvacen spustenih gaca dobrim, brzim odlukama uspe da izbegne klopku i pobedi napadaca. Nema globalnog Wipe vec na svakih 8 nedelja ide dobrovoljni wipe u obliku ekspedicija (ukratko). Videce kako ce to funkcionisati pa ce prilagodjavati i menjati kako bi bilo bolje.
eto, ja i mojih 5-6 ortaka se nismo nalozili i nije nam najbolja, smatramo je extremno dosadnom, ali opet, ako je tebi ii tom svetu najbolja, ok, uzivajte, svako po svom ukusu.
a to sam se i ja cudio da s obzirom na YT lozenje na istu, jos niko nije pisao ovde nista, mozda jos ljudi ovde smatra da nije najbolja? :)

Moguce, moguce ko zna. Sto ljudi sto cudi.

Nego, interesantno je odradjena mehanika samog izlaska sa mape. Postoje dva glavna nacina ekstrakcije:

1. Javni - pozivanje lifta ili voza (u zavisnosti od mape, negde je lift negde je voz)
2. Privatni - otvaranje otvora i uskakanje u njega, medjutim za ovo je potreban specijalni kljuc koji ce biti nerfovan jer je 40% ljudi koristilo ovaj nacin zavrsavanja misije

Kada se pozove lift (sve je potpuno isto i za voz) sa zvucnika se cuje glas operatera da je lift pozvan, istovremeno se pale zuta rotirajuca svetla koja i na vizuelni nacin obavestavaju da je lift pozvan. Onda nakon 90 sekundi (nisam siguran da li je bas 90 ili krace) lift stize i vrata se polako otvaraju. Lift se automatski spusta nakon 30 sekundi na povrsini medjutim u liftu postoje dva terminala i interakcijom sa bilo kojim od njih ovaj proces se moze aktivirati odmah (ok samo kuckanje po terminalu traje nekih 3-5 sekundi).

Interakcije sa E kao sto je otvaranje i zatvaranje vrata ili pristup terminalu za pozivanje lifta ili aktiviranje ranijeg vracanja lifta moguce je odraditi i dok je igrac u downed state. Kada HP padne na 0 prelazi se na downed state. Ovime igrac ponovo ima puni HP koji polako opada ka 0 i dok je u ovom stanju moguce je puzati, odradjivati odredjene interakcije sa E ili biti ozivljen od strane igraca iz tima ali i od strane neprijateljskog igraca ali samo ukoliko ima adrenaline shoot. Ako HP dosegne 0 u downed state prelazi se u knock out state i to je to zavrsili ste karijeru u mecu. Ukoliko ste u liftu u downed state a vrata su kranula da se polako zatvaraju protivnik nema dovoljno vremena da odradi knock out jer sama animacija traje duze nego sto treba vratima da se zatvore. Loot gubite samo ako ste knock out a ako se sa liftom vratite u downed state kao da ste se vratili zivi i zdravi, sve zadrzavate sto ste pokupili.

Mene ta igra zanima iz nekoliko razloga. Negde sam pročitao da će biti free to play, ali sad vidim da se ipak odustalo od toga. Elem nisam igrao Tarkov ali jesam Divison koji mi je moram priznati bio gotivan upravo zbog ekipnog igranja, a kako ova igra ima taj momenat računam da to može biti baš zabavno i intrigantno. Promakle su mi te bete nažalost, pa nisam imao prilike da isprobam igru, mada mislim da će mi leći jer stičem utisak da igra ima istraživačko-avanturistički aspekt. Jurnjava i napucavanje mi aspolutno nisu prioritet i ako su tu stvari dobro izbalansirane i ostavljaju prostora solo igračima poput mene onda super. Finese oko samog gejmpleja su svakako u ovakvim igrama presudne i baš me zanima da li su tu intuitivno i prijemčivo sve zaokružili. Naravno ništa dok se igra ne isproba...

Vec sam pre-order delux verziju 😃
Nisam igrao ovaj tech test ali sam zaljubljen u ovu igru bukvalno. Inace sam protivnik pre-ordera za igre jer sam se opekao par puta prije 10tak godina i od tad nista ne kupujem prije izlazka ali ovo mi izgleda bolesno dobro, proveo sam i sam ne znam koliko sati na youtube, jedva cekam petak :)

Mene ta igra zanima iz nekoliko razloga. Negde sam pročitao da će biti free to play, ali sad vidim da se ipak odustalo od toga. Elem nisam igrao Tarkov ali jesam Divison koji mi je moram priznati bio gotivan upravo zbog ekipnog igranja, a kako ova igra ima taj momenat računam da to može biti baš zabavno i intrigantno. Promakle su mi te bete nažalost, pa nisam imao prilike da isprobam igru, mada mislim da će mi leći jer stičem utisak da igra ima istraživačko-avanturistički aspekt. Jurnjava i napucavanje mi aspolutno nisu prioritet i ako su tu stvari dobro izbalansirane i ostavljaju prostora solo igračima poput mene onda super. Finese oko samog gejmpleja su svakako u ovakvim igrama presudne i baš me zanima da li su tu intuitivno i prijemčivo sve zaokružili. Naravno ništa dok se igra ne isproba...
Igra je trebalo, prvobitno, da ima izuzetno veliki fokus na PvE sa ili malo PvP ili komplet bez PvP, medjutim utvrdili su da je dosadna i onda odlucili da od nje naprave PvPvE. Takodje dok je bila PvE bilo je reci da ce biti F2P ali kada su promenili na ovo sada onda su odlucili da ce biti B2P. Takodje su rekli da se POWER nece moci kupovati novcem. Sve sto se moze kupiti u shopu su skinovi i emote gluposti.

Kada se nekog down-je on ispali crveni flare 100m u vis (ukoliko ne udari u nekakvu prepreku, u zgradi ima da se odbije o plafon pa da zuji malo naokolo) tako da znas gde se neko roka i onda mozes da ides tamo ili ne. Igra je dusu dala za slolo igrace zato sto matchmaker uparuje solo sa solo, duo sa duo i trio sa trio. Moze da se desi da u solo que upadne jedan ili dva puna tima ali po iskustvu ljudi koji su igrali to se desava izuzetno retko - a to je bilo u TT2 koji je imao max 20k igraca.

Posotji proximity chat tako da se uvek moze komunicirati i sa ljudima sa kojima se nije u squadu. Oruzja koja su se pokazala isuvise OP u TT2 su odlucili da nerfuju, pogotova auto sacmaru sa kojim bi jedan igrac uspeo da rasturi nekoliko igraca odjednom. Takodje odlucili su i druga oruzja da oslabe u smislu preciznosti na daljinu posto je najbolji "snajper", bio revolver, Anvil, tako da su druge puske za daljinu bile maltene beskorisne.

U igri, trenutno, postoji samo jedan snajper sa scope i devovi su spomenuli da ne zele taj kamperski gameplay. Zato i nema lezanja vec samo cucanja.

Vec sam pre-order delux verziju 😃
Nisam igrao ovaj tech test ali sam zaljubljen u ovu igru bukvalno. Inace sam protivnik pre-ordera za igre jer sam se opekao par puta prije 10tak godina i od tad nista ne kupujem prije izlazka ali ovo mi izgleda bolesno dobro, proveo sam i sam ne znam koliko sati na youtube, jedva cekam petak :)
Kolega Arcoholic :D Ja cekam Server Slam. 99% uzimam al aj ne iskljucujem da mi se mozda nece svideti. Prosto ne mogu da verujem da toliko zeljno iscekujem jednu PvP igru posto inace ne igram PvP.

^
Sigurno ce se probati u petak na sta to lici,ali meni je jako bitan taj PVE aspekt,nikada nisam bio dobar u PVP-u. :)

Brate ono sto su napravi sa AI ucenjem hodanja :eek: Oduvek me zivciralo kada se zmaj okrene za 180 stepeni kao da je na petoparcu. Ovde nema toga, toliko je kretanje robota prirodno da je nerealno :cool:

Evo ova borba protiv Bastiona (video sam i bolje ali u okviru pitajboga kog videa):

Inace, kao sto je Glen ili neko vec ovde pominjao, pratimo ovu igru odavno jer se radi o ex DICE ekipi, neki od najboljih njihovihsenior developera koji su radili na svim Battlefrontovima i Battlefieldovima. :) Meni je ova igra kupila na keca od prvog trejlera, mada gledajuci betu malo mi deluje da su "srozali" dizajn tj uprostili su gameplay jer ja sam ocekivao da vise bude neki hibrid RPG pucacina kao sto je Division, samo u neuporedivo zanimljivijem ambijentu i originalnijem vizuelom dizajnu (koji se i dalje zadrzao). Tako da na osnovu tih prvih trejlera sam zamisljao da ce biti taj neki open world PVE, ali mi je sve ovo sa ekstrakshn fazonom poljuljalo ocekivanja.
Previse je takvih igara odjednom, sve su genericne k'o da ih je neki AI pravio. Ne vidim dubinu nikakvu u njima, niti smisao... Ne znam, mozda samo dodatno spustam ocekivanja.

Vredi pomenuti i zvuk, opet na celu tima je mislim glavni audio direktor iz DIcea, a znamo svi da je u BF uvek bio vrhunski zvuk, sto se i ovde potvrdjuje. Fenomenalni semplovi zvukova sirena i robota, kao i voice reverb igraca kada pricaju preko voice chata, bas je prejaka fora.

Da kada pricas u okviru tima onda ide preko radija i niko drugi ne cuje a kada izaberes da pricas da cuju svi onda te se slabije cuje ako si daleko. Pa ti prvi trejleri i jesu bili za PvE, medjutim nikada nije ni planirano da bude open world. Jedan od devova je rekao da su inicijalno tri mape koje su se igrale u TT2 bile u stvari jedna velika mapa medjutim i sve je radilo super dok nisu ubacili loot. Engine to nije mogao da izdrzi i onda su je podelili na tri dela. I rekose da im je PvE bio na kraju dosadan i da su zato prebacili na PvPvE sto i mogu da razumem, ljudi su wild card.

Inace od ove tri mape koje smo videli (30tog ce bit cetiri mape ali tu cetvrtu niko nije video) jedna je jako mala, Buried City il kako se zove, ceo grad je zatrpan peskom i ko zeli PvP treba da ide tu. Druge dve mape Space port i Dam Battlegrounds su daleko vece i prostranije.

Za Server Slam dobijamo samo jednu mapu, Dam Battlegrounds i bice ograniceno koliko mozemo da unapredimo stvari i koja oruzja mozemo da koristimo. Ljubicasto i zlatno necemo moci koristiti i workbenchove necemo moci da unapredimo na drugi lvl (od max tri levela), znaci samo prvi level.

Server Slam: Play ARC Raiders this weekend!

From October 17 to 19, anyone can dive into ARC Raiders on PS5, Xbox Series X|S, Steam, and the Epic Games Store. It’s free to play for the weekend, and it’s our last big push before launch on October 30. October 17–19. Free for everyone. Join the fight against the ARC.

Zna li neko da mi kaže kako će ovo biti organizovano? Ne vidim nigde neke instrukcije ili neki link za prijavu i preuzimenje igre... :confused:

Server Slam: Play ARC Raiders this weekend!

Zna li neko da mi kaže kako će ovo biti organizovano? Ne vidim nigde neke instrukcije ili neki link za prijavu i preuzimenje igre... :confused:
Mozes preko Steama, takođe udji na discord od Arc Raiders i tamo imas faq, vidjeces tamo link za Embark ID koji napravis i povezes sa steamom i to ti je to. Cekas samo kad ce biti dostupno na steam da se preuzme. Trebalo bi od 15:00h da se moze igrati sjutra e sad oce li pustit prije da moze da se preuzima ili tek tad, ne znam.

Vrh Dno