Šta je novo?

APU ili CPU?

vlazdra

Cenjen
Učlanjen(a)
09.01.2014
Poena
151
Poz svima, potrebna mi je mala pomoc oko malog unapredjenja. Zeleo bih da kupim novi procesor, trenutno imam dva u opticaju ali dolazim na problem.
Da li bi treba da kupim APU ili CPU konkretno dvoumim se izmedju AMD Athlon™ X4 Quad-Core 750K ili AMD A8-6600K .
Inace vec imam GPU i to MSI RADEON HD7850 1GB DDR5 OC.
Shvatam poentu APU ali iskreno meni ne treba, jedino ako neko zna nesto sto ja ne znam pa moram da ga uzmem.. :) Maticna ploca u pitanju je http://www.asus.com/Motherboards/F2A85M_LE/#specifications

Poslednja izmena:
Pa ako vec imas graficku kartu, onda realno sta ce ti APU

Razlika nije strasna, ali jeste razlika, zato sam i postavio pitanje, da vidim da li moram da placam za APU ako mi ne treba jer imam dedicated graficku, i da li kojim slucajem gubim na performansama ako uzmem APU umesto CPU.
Cena 750K --- 7600 din
A8-6600K --- 10200 din

razlika nije toliko strasna samo sam zeleo neki savet. :)

nisam znao da je vec uzeo plocu, onda u tom slucaju i moj glas ide za x4 750k i neki aftermarket kuler jer je box mnogo bucan

Namerno sam napisao da imam vec plocu.. :) Upoznat sam sa FX serijom ali onda bi morao da menjam plocu a toliko novaca nemam.. xD
A kuler me ne zanima posto sam svakako nakacio jos 4 jeftina kulera na kuciste.. tako da se komp cuje.. :D

Hvala na pomoci svima.

750k bez dileme. Odlican CPU, ali odlican. Posebno ako ga O/C. Ako neces da se igras sa O/C, uzmes lepo Richland model - 760K on ima veci takt u startu i ne moras da mislis dalje..

Namerno sam napisao da imam vec plocu.. :) Upoznat sam sa FX serijom ali onda bi morao da menjam plocu a toliko novaca nemam.. xD
A kuler me ne zanima posto sam svakako nakacio jos 4 jeftina kulera na kuciste.. tako da se komp cuje.. :D

Hvala na pomoci svima.
Ima da ti se komp cuje itekako, a ako uzmes neki APU umesto 760k onda ima i da se pregrejava.
Cisto ovako pitanje, zasto ne sacekas Kaveri verziju 750k modela?

Odakle ti to da ce biti Kaveri verzija ovih "osakacenih" Athlona (u smislu da nemaju graficku tj. imaju ali neispravnu)? Zavisi kako im se zalomi u proizvodnji :d but you never really know :)

Nazad
Vrh Dno