U pravu si, G4 je ispred svog vremena bio jedno 200 godina
Ma važi što je tako
edit:
Moram, ali prosto moram da vam navedem primer jednog mog ortaka koji je kupio mac book otprilike u isto vreme kad i ja, tj. pre oko desetak meseci. On je za 1300 evra dobio sledeće:
c2d 2GHz
2gb RAM 667
Intelova integruša (valjda je i ona uzela deo rama, tako da mukica nema ni punih 2GB)
160GB HDD
Ja sam moju Tošibu platio 1000 evra:
c2d 2.3GHz
3GB RAM 800
NVidia 9700M GTS 512 DDR3
320GB HDD
Kad se videsmo pitao me: Jel mi dobar kompjuter, dao sam 1300 evra za njega, mora da bude dobar, rekli mi da je najbolji... I šta da mu kažem? Da ga lažem i ja kako je doooobar komp, i da vredi 1300 evra?
Elem, ta konfiguracija koštala je cca 500 evra tada. Znači on je 800 evropskih novčanica dao za dizajn, os, garanciju i podršku. Zapitaj se da li vredi toliko. OS možeš i na pc da instaliraš, podršku imaš bilo koji laptop da kupiš (možda ne toliko dobru iskreno), garanciju imaš 3 godine na svaki bolji laptop... Ostaje
dizajn. To je ono što se plaća: elegancija, fenseraj....
edit2: evo ti šta sad možeš da kupiš kod nas za 1200 evra:
http://www.applecentar.co.yu/store/single_product.php?id=15
hello, 1GB RAM, 120GB HDD i integrisana grafička? I ne daj bože da ti rikne nešto, pa samo ćeš za punjač da daš 100 evra
edit3:
mislim da baš ovaj ima moj kolega, znači nije 2GB rama, nego 1 GB, i nije 160GB HDD nego 120, da beda bude još veća... neću više da editujem, sorry