Šta je novo?

Apple WWDC 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja pozivam notifikacije na swajp up jako dugo, tako da neka hvala.

Samsung je napravio vrhunski app za kameru. Ocekivao sam da ce se potruditi i oko kamere.
Dobro je sto ios najzad nudi pravi multitasking. Steta sto nema app servisa.

Biće dobro ako animacije wallpapera i multitasking ne urnišu bateriju.

Pretpostavljam da 5S dolazi najesen, u isto vreme kada iOS7 postane dostupan.

Ja pozivam notifikacije na swajp up jako dugo, tako da neka hvala.

Da da, ali mi se sviđa koncept razdvajanja notifikacija od podešavanja. Trenutno na JB iOS ili na androidu ili su podešavanja stalno tu, ili su na androidu na dva klika daleko.

I ja isto... Nova launcher ima swipe launch, up mi je da posaljem poruku, down je povlacenje status bara...

Ali MacPro izgleda fenomenalno! Baš me zanima thermal performance tog čuda.
Izgleda da ima nade da vidim MBP u crnoj boji(pošto je MP od aluminijuma).

Da da, ali mi se sviđa koncept razdvajanja notifikacija od podešavanja. Trenutno na JB iOS ili na androidu ili su podešavanja stalno tu, ili su na androidu na dva klika daleko.
Onda stavis svajp up notifikcije, svajp down show quick settings, ili obrnuto i cao. I hm notifikacije i jesu razdovjene od podesavanja na JB-u, samo da znas. Dva odvojena tab-a.

Poslednja izmena:
Jos kad bi covjek mogao naci po pristojnoj cijeni a da ne skace do Beca bilo bi jos bolje, ovako sviranje k***u :D

Inace... Ako ste pratili... Sto se tice Siri... Jesam li ja to tamo dobro cuo, da Siri koristi BING??? Ne Google? Cudno...

Inace... Ako ste pratili... Sto se tice Siri... Jesam li ja to tamo dobro cuo, da Siri koristi BING??? Ne Google? Cudno...

Da da, zanimljivo pošto su u safariju prikazivali google. Kapiram da im se ne sviđa Google Now i da žele da se diferenciraju pošto bi inače odgovori bili prilično isti :D

Da, dobro si čuo.

Da da, zanimljivo pošto su u safariju prikazivali google. Kapiram da im se ne sviđa Google Now i da žele da se diferenciraju pošto bi inače odgovori bili prilično isti :D

Nisam koristio Siri, ali jel ona pre koristila Google kao search engine? Ne znam, zato pitam... Zar nije Google bolji od Binga? Mislim bas sam bio citao negde gde je Google bolji od Binga, zato mi ovo onako cudno zvuci...

Meni se čini da Apple ide na to da u potpunosti se odvoji od svih Google proizvoda i/ili servisa.
Takođe zbog socijalnih integracija koje Bing ima, mislim da je to mogao da bude jedan od odlučavajućih faktora... ali na kraju dana, samo mogu da nagađam. ;)

Sa verge-a, i ja sam odma pomislio na vistu kada sam video ovaj glossy prozor
vistaphone.jpg

Npr. sada ce puno developera imati posla da preprave aplikacije da ne budu onako smesno kozne i tapacirane, vec minimal, ipak je apple furao taj teksturisani stil skoro 6 godina.

Poslednja izmena:
uh kako mrzim te tapacirane

MacPro bih posedovao :)

Mac pro je overkill za kucnog korisnika, a rupa bez dna u novcaniku pro korisnika. Prelazak sa starog na novi macpro ce biti bolan za budzet.

u prvi mah mi se zbog zblurovanog streama nije svideo novi flat stil, ali bolje izgleda na preview slikama na sajtu (gledati sa retina uredjaja). Sa obzirom kakav je bio prosli update (ios6) ovo je odlicno. Bilo bi nezgodno da je uradjeno manje i ovaj update je trebao biti prosle godine.

Mac pro je overkill za kucnog korisnika, a rupa bez dna u novcaniku pro korisnika. Prelazak sa starog na novi macpro ce biti bolan za budzet.

Biće verovatno oko $3000, možda i malo više. Samo ako si uzeo MacPro pre 3-4 godine, onda ti je i vreme da uradiš upgrade.
Naravno, ovo apsolutno nije za 95% korisnika računara... :d

u prvi mah mi se zbog zblurovanog streama nije svideo novi flat stil, ali bolje izgleda na preview slikama na sajtu (gledati sa retina uredjaja). Sa obzirom kakav je bio prosli update (ios6) ovo je odlicno. Bilo bi nezgodno da je uradjeno manje i ovaj update je trebao biti prosle godine.

Pametno su sačekali da prvo Microsoft i Google to urade, da sakupe sve moguće pozitivne i negativne strane... i onda da naprave svoje.
Zašto menjati isprobani recept? ;)

Neki bi pre par godina rekli da je to kopiranje ;) No necu vise, morao sam malo (par postova) i sada vas ostavljam

jobscopycats.jpg

Poslednja izmena:
Neki bi pre par godina rekli da je to kopiranje ;) No necu vise, morao sam malo (par postova) i sada vas ostavljam

Mene više, daleko više, podseća na proizvod kompanije čiji logo nije na toj slici... i sa kojom imaju cross-licence dogovor. ;)

Sa verge-a, i ja sam odma pomislio na vistu kada sam video ovaj glossy prozor
vistaphone.jpg

Ne cudi me da si pomislio na Vistu kada ocigledno nista naprednije i nisi koristio. Da li znas kada se jos Apple igrao sa transparencijom u okviru OSX-a? Izguglaj malo OSX Aqua interfejs jer su ti ovako postovi cisto neinformisano trollovanje.

Poslednja izmena:
Ovo ima da ide ko alva. Vec vidim ljude koji kampuju ispred :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno