Šta je novo?

Apple Wired MB110Z vs Logitech Illuminated

nikoola

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-12600KF / Be Quiet ARGB Pure Loop 2
Matična ploča
Asus ROG Strix B760-F Gaming WiFi
RAM
Corsair Vengeance RGB 2x16GB 5200MHz
GPU
Asus ROG Strix Gaming OC 3070 8GB
Storage
Samsung 980 PRO 512GB
PSU
Seasonic FOCUS Plus 850 Gold
Kućište
Fractal Design North TG black
Monitor
Dell UltraSharp U2722DE
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & MX Keys
Laptop
Macbook Pro 14 M1 16/512GB
Tablet
iPad Pro 11 3rd 256GB
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Planriam da kupim novu tastaturu sa kojom cu biti miran neko vreme.

Odgovara mi slim profil kao i kratak hod tastera, dok mi je nizak nivo buke prilikom kucanja bitan parametar.
Osvetljenje koju poseduje Logitech mi nije preko potrebno.

Potrebno mi je za dosta kucanja i malo igara (voznja i FPS), ali zelim da uzivam u igranju (ne zelim da mi glave tasteri, blokiraju ako pritisnem vise od 3 i sl.)

Nemam nista pojma o ovim tastaturama i nemam priliku nijednu da isprobam tako da moram ici na nevidjeno i narucivati kurirom.

Da ponovim, nisu mi bitni dodatni tasteri, osvetljenje, izgled (mada obe izgledaju fantasticno) vec samo kvalitet izrade, trajnost, uzivanje u kucanju, igranju i tisina.

Ceo dan citam o Logiju i onda se setim Apple tastature.
Logi ima jacu cenu od 6500 dok Apple je oko 5000. (cena nije presudna ali mi znaci i razlika u ceni).

Sta je pametnije uzeti i da li ima neko da mi prenese iskustva?

Unaperd hvala svima 🙂

Za kucanje je Apple tastatura super, ali nije baš podesna za igranje. Ali možda je to i stvar navike. Ja imam onu jeftinu Logitech 250 koja mi je bolja za igranje (WASD) od tastature na MacBook-u (koja je ista kao i Apple aluminijumska), ali zato mi je sada očajno da kucam na toj Logitech pošto sam duže vreme kucao na Apple-u. Sudeži po debljini te Iluminated, a i ceni, sigurno je znatno kvalitetnija od moje, a i bliža Apple tastaturama.

Meni se bar čini da je za kucanje bolja Apple jer ima plići hod tastera, a i tvrđi su. Dok mi je za igranje bolje da je hod malo duži, a i da su tasteri mekši, što je opet gore za kucanje.

p.s. Što te nema u Mac sobi? Ili si ti samo iPhone-ista.

Poslednja izmena:
Hvala na komentarima.
Na ovom HP laptopu su dugmicu na Apple foru, ali nisam nista duze kucao jer sam uvek imao externu tastaturu (u ovom slucaju Logitech UltraX).
Odgovaraju mi ovi tasteri mada treba malo navikavanje zbog razmaka izmedju njih sto nije slucaj sa klasicnim tastaturama.
E sad, igre nisam nesto previse igrao ali mi se cini OK.. e jedino to sto kazes da vise pritiskamo dok igramo igre.

Cekam sad drugara da odem kod njega u firmu i isprobam Apple tastaturu.

ps. iskljucivo iPhonista (sto ne znaci da ne bih kupio Mac da (mogu) i zelim da odvojim toliko novca)

logitech illuminated je jedna fantasticna tastatura i vredi svakog dinara koji sam dao za nju 😉

ona ispunjava sve kriterijume koji si naveo u prvom postu. rezervu mogu samo da imam prema gamingu, jer nisam to probao.

da nadopunim ono sto je pomenuo @ivan90BG - kod illuminated-a je hod tastera nesto duzi, ali bih rekao da je "mekoca" osrednja.

Imas li neku igru da instaliras i testiras kako se ponasa?

Najveci mi je problem sto ne mogu nigde ovde da isprobam Illuminated. Tako bih definitivno presudio.

Hvala u svakom slucaju...

Bio sam kod druga i probao Apple keyboard. Odlicno, nema sta. Mekano, plitko, prijatno za pritiskanje, minimalisticko... Sve u svemu extra. Ali.. opet moram da probam i Illuminated.

Nazad
Vrh Dno