Šta je novo?

APPLE Video / foto event

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Nisam nasao ni jednu temu o ovome. Ili sam corav ili se nesto cudno desava, ali nije moguce da niko ne ide na ovu prezentaciju.

Pa sve PC korisnici, nema na forumu 10 ljudi sa MACovima. Kome je onda jos interesantna ta pricha kad 1% ljudi zna sta je Final Cut Pro itd.... 😉

ja bio.

organizacija je mogla da bude i bolja, umro sam od smeha kad sam dobio svetlo plav prazan papir koji sluzi za ulaz preko reda u salu... 😀 da su barem nastampali neku jabuku ili drugo voce, znam da apple voli minimalisticki dizajn ali... 😉 nemojte da me shvatite pogresno, nije bilo lose, ali moglo je i bolje. e da... klopa je bila ok. 😛

usput... jesam mac user, imam jedan powerbook g3 pored stola. skuplja prasinu trenutno jer je riknuo punjac. 😀

Poslednja izmena:
Evo koga interesuje kako je bilo... Mada, ovo je jedna u nizu prezentacija koje je Apple organizovao (bilo je par prezentacija ovog tipa u Zagrebu i u Boegradu). Meni licno se najvise dopala Apple Digital Photo Tour prezentacija u Zagrebu na kojoj je prezentiran iLife 06 paket (consumer) i Aperture (profi useri). Ista prezentacija, ali sa drugim predavacem, organizovana je i u Beogradu u JDP-u. Skoro je bila i prezentacija "Make Music on a Mac" posvecena Apple softveru za kreiranje muzike (Garageband, kao deo iLife paketa i Pro Logic iz segmenta Apple Pro aplikacija).

Ovom prilikom pricalo se o Final Cut Studio paketu (Final Cut Pro HD, Shake, Motion, Compressor itd...)

http://web.mac.com/delimir/

Poslednja izmena:
Bio i ja. Mislim da je organizacija bila sasvim ok, jedino sto je prostor u holu bio dosta skucen za toliki broj ljudi (i ne toliki broj izlagaca), ali Boze moj. Predavac je bio na nivou.
Meni licno je prvi deo koji se bavio Final Cut Pro, bio daleko zanimljiviji od drugog koji je obradjivao Aperture.
Nego Delimire, ko je majke ti bio fotograf koji je slikao one jadnice-cice glamuramice?
Meni su one fotke koje je napravio prilicno jadno izgledale (ruku na srce bio je polumrak), ili sam mozda subjektivan, zbog modela.🙂

Bio i ja. Mislim da je organizacija bila sasvim ok, jedino sto je prostor u holu bio dosta skucen za toliki broj ljudi (i ne toliki broj izlagaca), ali Boze moj. Predavac je bio na nivou.
Meni licno je prvi deo koji se bavio Final Cut Pro, bio daleko zanimljiviji od drugog koji je obradjivao Aperture.
Nego Delimire, ko je majke ti bio fotograf koji je slikao one jadnice-cice glamuramice?
Meni su one fotke koje je napravio prilicno jadno izgledale (ruku na srce bio je polumrak), ili sam mozda subjektivan, zbog modela.🙂

Nemam pojma, ja sam se pojavio posto saradjujemo sa Apple-om, a Final Cut imam na masini, pa me ne interesuje mnogo... Nisam bio na drugom delu prezentacije, otisao sam dok je trajala pauza za klopu, jer sam imao obaveze.

Koliko sam ja skapirao trebalo je da se slika na bini na kojoj su vrsene prezentacije. Ko zna da li su mogli da montiraju za tako kratko vreme adekvatnu rasvetu, a sala je bas mracna...

Predavac je bio dobar, ali English guy koji je drzao prezentaciju u Zagrebu o iLife-u i Apreture-u je bio x puta bolji, a i Scotish guy letos u Beogradu se igrao sa Aperture-om kao da gledas neki unapred snimljeni demo.

French guy sinoc je imao funny akcent, nijedan strucni termin nisam uklavirio dok ne bi zumirao sliku pod MacOS X i prikazao kako se opcija zapravo zove.

Inace, za prezentaciju je koriscen Apple Keynote softver (deo iWork paketa), a ona opcija za zoom, koja se pokazala veoma korisnim, je implementirana na sistemskom nivou u OS X od verzije 10.4.8.

Fascinantno je da Apple ima odlican profi softver koji se koristi u najrazlicitijim studijima i da pokriva sve segmente obrade contenta za profi svrhe (audio/video/photo). Imaju najbolji operativni sistem i odlican set prateceg softvera za isti u consumer segmentu (iLife/iWork). Meni deluje kao da im u softverskom odelenju sede vanzemaljci 🙂 Plus na sve to dodati profi resenja u serverskom segmentu (XServe + XSan + Storage resenja) koja su, moglo se videti i na prezentaciji, odlicno inegrisana sa ostalim paketima i ne moraju se nuzno koristiti samo za servere (XSan i Apple Xserve RAID)

Inace, zbog prirode posla posetim godisnje x slicnih prezentacija, i ako se izuzmu prezentacije koje na, po pravilu, nekim medjunarodnim lokacijama organizuju regionalna predstavnistva inostranih kompanija, za jednu lokalnu prezentaciju Apple-ova prezentacija sinoc je bila stvarno dobro organizovana.

Poslednja izmena:
I jeste fotografisano na bini, pri cemu ne znam iz kog razloga nisu cak ni upalili sva svetla u sali, pa je zaista bio polumrak.
Verovatno da u tim uslovima fotke i nisu mogle da budu bolje, ko zna? Elem, to i nije tako bitno jer je akcenat bio na softveru i njegovim mogucnostima.
A sto se softvera tice, dobro si primetio, kao da nije sa ove planete.

Organizacija je stvarno mogla da bude bolja. O plavim papirima necu da pricam uopste jer sam siguran da je to samo kod nas korisceno za razlikovanje. Sto se tice "francuza" koji je drzao prezentaciju je prica za sebe. Obicno kada nekoga slusas naviknes se na njegov govor i sve bolje i bolje ga razumes i ako on prica veoma ne artikulisano, dok kod naseg "predavaca" prica je potpuno obrnuta. Sve vise i vise je mrmljao i koristio francuski a ne engleski jezik. Pogotovo kako covek izgovara neke reci kao sto su "Buton", "Menu", itd ...
Na kraju slikanje one "sto dize nos u nebesa" je bilo najgore. Tu su izbacili demonstraciju i samo ostavili sliku one odvratne "manekenke" preko celog ekrana pa sam morao da odem da smanjim bes pomocu besplatnog pica i hrane 😛

:wave:

Meni je stvarno zao sto sam bio sprecen da dodjem, ali sam stvarno imao precih stvari juce u planu...

Ja nazalost nisam mogao da dodjem, a sada kada sam provalio da su bili strani predavaci (nisam pazljivo citao na sajtu) jos vise mi je krivo 🙁 Iskreno, mislio sam da ce prezentaciju odrzati neki domaci salabajzer u fazonu "Aperture is fun!"...
Letos sam prisustvovao slicnim dogadjajima i radionicama u organizaciji Apple-a u Atlanti, i izmedju ostalih jednu radionicu je drzao neki lik kojeg su predstavili kao jednog od "krivaca" sto OS X izgleda ovako... Lik je poceo prezentaciju sa "I guess You all use Photoshop for photo editing? Well, I'm sure that You will never edit photos in PS after my story" 🙂 A da li je ubedio ljude, procenite sami 🙂

Nemam pojma 🙂

Ako je neko radio na izgledu OS X-a, valjda moze da ubedi desetak Amera i jednog Srbina kako se neke stvari rade.. 🙂

Ma gde moze ono nekoga da ubedi. Jedino sto Apreture jeste gotivan za pravljenje DVD foto albuma.

Ma gde moze ono nekoga da ubedi. Jedino sto Apreture jeste gotivan za pravljenje DVD foto albuma.

Lupio si sada zesce... aperture je toliko mocan alat da je Adobe morao da izadje na trziste sa kompletno novom aplikacijom Lightroom koji je prvo izasao za Mac (posto svi u tom poslu koriste Mac), pa tek posle par meseci i za PC. Aperture je extra softver za postprodukciju i u verziji 1.5 jednostavno nema konkurenciju.

Lupio si sada zesce... aperture je toliko mocan alat da je Adobe morao da izadje na trziste sa kompletno novom aplikacijom Lightroom koji je prvo izasao za Mac (posto svi u tom poslu koriste Mac), pa tek posle par meseci i za PC. Aperture je extra softver za postprodukciju i u verziji 1.5 jednostavno nema konkurenciju.

Moguce jer sam ga juce prvi put koristio, ali mi ne deluje tako "mocan". Ali da se sve odradi veoma lako i jednostavno to jeste tacno.

Nego zaboravio sam da kazem da propagandni materijal u vidu onih magazina iz marta 2006 godine je isto za svaku "pohvalu".

Nazad
Vrh Dno