Bio i ja. Mislim da je organizacija bila sasvim ok, jedino sto je prostor u holu bio dosta skucen za toliki broj ljudi (i ne toliki broj izlagaca), ali Boze moj. Predavac je bio na nivou.
Meni licno je prvi deo koji se bavio Final Cut Pro, bio daleko zanimljiviji od drugog koji je obradjivao Aperture.
Nego Delimire, ko je majke ti bio fotograf koji je slikao one jadnice-cice glamuramice?
Meni su one fotke koje je napravio prilicno jadno izgledale (ruku na srce bio je polumrak), ili sam mozda subjektivan, zbog modela.🙂
Nemam pojma, ja sam se pojavio posto saradjujemo sa Apple-om, a Final Cut imam na masini, pa me ne interesuje mnogo... Nisam bio na drugom delu prezentacije, otisao sam dok je trajala pauza za klopu, jer sam imao obaveze.
Koliko sam ja skapirao trebalo je da se slika na bini na kojoj su vrsene prezentacije. Ko zna da li su mogli da montiraju za tako kratko vreme adekvatnu rasvetu, a sala je bas mracna...
Predavac je bio dobar, ali English guy koji je drzao prezentaciju u Zagrebu o iLife-u i Apreture-u je bio x puta bolji, a i Scotish guy letos u Beogradu se igrao sa Aperture-om kao da gledas neki unapred snimljeni demo.
French guy sinoc je imao funny akcent, nijedan strucni termin nisam uklavirio dok ne bi zumirao sliku pod MacOS X i prikazao kako se opcija zapravo zove.
Inace, za prezentaciju je koriscen Apple Keynote softver (deo iWork paketa), a ona opcija za zoom, koja se pokazala veoma korisnim, je implementirana na sistemskom nivou u OS X od verzije 10.4.8.
Fascinantno je da Apple ima odlican profi softver koji se koristi u najrazlicitijim studijima i da pokriva sve segmente obrade contenta za profi svrhe (audio/video/photo). Imaju najbolji operativni sistem i odlican set prateceg softvera za isti u consumer segmentu (iLife/iWork). Meni deluje kao da im u softverskom odelenju sede vanzemaljci
🙂 Plus na sve to dodati profi resenja u serverskom segmentu (XServe + XSan + Storage resenja) koja su, moglo se videti i na prezentaciji, odlicno inegrisana sa ostalim paketima i ne moraju se nuzno koristiti samo za servere (XSan i Apple Xserve RAID)
Inace, zbog prirode posla posetim godisnje x slicnih prezentacija, i ako se izuzmu prezentacije koje na, po pravilu, nekim medjunarodnim lokacijama organizuju regionalna predstavnistva inostranih kompanija, za jednu lokalnu prezentaciju Apple-ova prezentacija sinoc je bila stvarno dobro organizovana.