Šta je novo?

Apple TV+

Koga zanima... Istice mi uskoro godisnja pretplata na Appl tv prkeo Indije. i kupio sam dopunu od 1.000 rupija na indijskom amazonu (tu je najjeftinije) medjutim nije me pustilo da dopunim ni preko Apple tv ni Apple Musci preko web browsera a ni preko Apple music na Samsungu mobilnom.
Nekako je proslo na Itunes na compu.

Majketi, ovi boreći se protiv “VPN korisnika” dotukoše prave Turke.
Čuj 953% povećanje. Sigurno će se izvlačiti na “inflaciju”.

IMG_6220.jpeg

Vidim da u drugim zemljama ide Apple TV+ 3 meseca free uz kupljen iPhone, posto kod nas ne postoji servis, nude Apple Arcade. Moze li da se uzme preko indijskog apple naloga posto je telefon kuplje u Srbiji, pretpostavljam da se unesi IMEI ili tako nesto pa da ne bude nekih problema zbog toga?

@S03 Da tgujem tebe ti si specijalac za ove stvari haha

Preko indijskog naloga lagano uzmeš Apple One i dobiješ 4 usluge za polovinu cene koliko kod nas standardno košta samo Arcade :)

Vidim da u drugim zemljama ide Apple TV+ 3 meseca free uz kupljen iPhone, posto kod nas ne postoji servis, nude Apple Arcade. Moze li da se uzme preko indijskog apple naloga posto je telefon kuplje u Srbiji, pretpostavljam da se unesi IMEI ili tako nesto pa da ne bude nekih problema zbog toga?

@S03 Da tgujem tebe ti si specijalac za ove stvari haha
Ne unosiš IMEI, automatski ti nudi 3 meseca kada na novom uredjaju udjes u Apple TV. Meni je nudilo istovremeno i na indijskom i američkom nalogu.

Ali kao sto reče @psihodel preko Indije možeš za 2€ uzeti Apple One i dobiti TV+, Apple Music, Arcade i 50GB iCloud

Meni ne nudi verovatno posto sam se ulogovao vec glavnim srpskim nalogom. Kad prebacim na indijski verovatno ce ponuditi, znaci nista se ne unosi od podataka tako da ne bi trebalo da bude nekih problema kasnije?

Sigurno nema nikakvih zavrzlama i ne unosiš ništa od podataka koje si naveo. Njih ne zanima gde si kupio telefon i na koji si region registrovao nalog. Iskoristi gde tebi odgovara 😃

Otkud znam Apple je to xD
Pretpostavio sam da je tako ali cisto da budem siguran. Hvala

Sta ima na apple one osim TVa, tj da li ima neceg korisnog sto nije ocito

Evo napisa kolega S03 gore u postu #276
'preko Indije možeš za 2€ uzeti Apple One i dobiti TV+, Apple Music, Arcade i 50GB iCloud'

Pomagajte!
Otvorio sam apple ID u Indiji koristeci neki stari Ipad jer mi nije dao da napravim nalog preko Windowsa. E sad, kad probam da udjem i da se ulogujem u AppStore on mi kaze da moram da uradim review naloga, sto po podacima sa interneta znaci da moram da imam konkretan payment method. Ali kako je nalog na Indiji za placanje moze samo UPI ili neka njihova banka, do reeedem opcije ne mogu ni da dodjem. Na Win racunaru sam instalirao i Music i iTunes, sve je isto. Na iTunes mi jos nekad ponudi da uradim review podesavanja gde unesem adresu i iskuliram metodu za placanje, ali mi tu onda samo kaze da se obratim njihovoj podrsci. Iskreno, inace ne koristim uopste apple okruzenje i ovo je prvi put da otvaram nalog.
Da li bi radilo da otvorim nalog u drugoj drzavi gde su podrzane kartice samo da nesto otvorim pa da posle promenim region i probam da iskoristim gift card?

Apple TV+ za Android smartphones

https://x.com/markgurman/status/1889770333336383491

Probaću sa VPN-om

Gjp-4-Dp-WAAAk-Bi.jpg

Rekoh da probam i ja indijski Apple TV+. Jasno je da je Apple One bolja ponuda, ali mene zanima samo TV+, pa nema smisla da bacam ni to malo para više nego što treba.

Uspeo sam da napravim indijski Apple nalog (tačnije, prebacio jedan postojeći na Indiju). Kupio sam 1000 rupija preko indijskog Amazona, čekam da legne. Sinoć sam testirao sa 200 rupija preko Enebe, ali kod nije radio, pa sam otvorio ticket da mi ili daju drugi ili vrate pare.

Pokušao sam odmah da aktiviram TV+ trial preko aplikacije na Macu, ali traži mi opciju plaćanja UPI ili izbor banke za dodavanje sredstava. Ako dobro kapiram, samo treba da izaberem neku banku i to je to? Ili je bolje da sačekam da mi legnu rupije, dodam ih na nalog, pa tek onda pokrenem pretplatu? U svakom slučaju, tako ću i uraditi, ali me zanima koja je najbrža i najispravnija procedura.

Takođe, video sam da navodno ne postoji godišnja pretplata za Indiju, ali po temi vidim da su je ljudi uzimali. Nadam se da se nije nešto promenilo, ali ako i jeste, u najgorem slučaju će se obnavljati mesečno.

EDIT: u medjuvremenu stigao vaucer, dopunio nalog. Pri ponovnom pokretanju free trial-a za AppleTV+, vise mi nije trazio da izaberem metodu placanja, vec je automatski aktivirao pretplatu. E sada, kad odem na subscriptions vidim i AppleTV+ (pre toga samo Apple One), ali izgleda posto mi je aktivan trial, ne mogu da izaberem godinu dana za 999 rupija (da, ipak i dalje ima godisnja opcija). Sacekacu par dana, pa cu da otkazem trial i pretpostavljam da cu tada moci da izaberem godinu dana. Moguce da je vec neko sve to napisao ranije, ali ima dosta informacija rastrkanih na sve strane, ne secam se vise ni sta sam procitao :)

Srecom nije velika tema, pa sam relativno brzo prosao kroz poruke i pokupio dovoljno informacija sta i kako. Poseban (y) clanovima @psihodel i @S03, njihove poruke su najvise znacile, izvinjavam se ako sam nekoga zaboravio :)

Poslednja izmena:
Zakasnio minut za jos jedan edit.

Uglavnom, bacio pogled jos jednom na subsciptions i vidim da pise da ce mi pretplata vaziti do 31. cak ako odmah ukinem trial. To uradim, uspem da izaberem godisnji, kaze nastavice se nakon 31. po ceni od 999, potvrdim i to je to, sve gotovo :)

U pocetku je delovalo jako komplikovana cela procedura, sto verujem i da jeste komplikovanije ako nemate apple uredjaj.

E da, apropo AppleTV aplikacije za android/google TV televizore., videh da se se ljudi zalili. Ja isto nisam mogao da nadjem na TVu (Sony Gooogle TV), na kraju na FileHippo nasao apk, instalirao, ulogovao se i ne gubi mi se aplikacija kad izadjem iz nje, ugasim tv i slicno, kao sto su ljudi prijavljivali da im se desava.

I ja aktivirao pre neki dan, godišnju preko indije za Apple+, tako da radi sve ok i kod mene, imao free trial 2 meseca a pre nego što je istekao dodao sam gift card sa amazon india i stavio godišnju i samo je nastavljena, nisam prekidao trial a od datuma završetka trial-a je skinuo sa naloga rupije.

Vezano za TV app kod mene lepo radi na LG (webos), kad je tv region Srbija nije je bilo , ali prebacih u opcijama TV na drugi u EU (nemačka) instalirala se sama. Posle toga sam vratio na Srbiju nije se izgubila, i nije nestajala, šljaka lepo. Neke druge app su instalirale a i uklonile same kad region promenih, ali appletv+ ne. Pretpostavljam da je do regiona TV prodavnice i kod tebe bio problem, a da se ne gubi zato što si je ručno instalirao sa apk, ostali su vrv menjali region, instalirali, pa vraćali nazad pa se zato gubi.

To keep your subscription, renew your payment mandate, then open your UPI app to approve it. Refresh the app if you do not see the mandate. You will have 10 minutes to approve it.

Sta dalje ? Imao sam ali mi je balance + rupija, moze li neki link za amazon indie gift card ? Hvala

Ne razumem sta ti znaci "balance + rupija". Pretpostavljam da ti ovo javlja jer nemas nista na balansu, pa cim dodas cenim da nece biti problema.

Ja sam uzeo ovde Amazon Gift Card 1000

Sad naleteo i na ovaj gde moze od 100-10k da se ubaci iznos, ali nisam probao. Amazon Gift Card 100-10k

Kako da se aktivira tih godinu dana za 1000 rupija?
Uspeo sam na racunaru da napravim nalog,kupio sam code od 1000r,ubacio sam ga u nalog i ne vidim opciju gde se aktivira 1000 za godinu dana.

Probaj da pustiš neki naslov iz Apple TV+ kataloga pa će ti ponuditi pretplatu. Nisam siguran da li tad nudi godišnju, ali ako ne ponudi, uzmi prvo mesečnu pa posle u Subscriptions meniju promeni na godišnju. Novi nalozi uglavnom imaju free trial od 3 meseca tako da nećeš ništa da izgubiš.

Ако сам добро видео,добио сам 7 дана бесплатно. Нигде није понудио да се активира годишња.

Sad možeš da prebaciš na godišnju. Ne znam kako je na računaru jer nikad nisam tako aktivirao, ali na Ajfonu je putanja settings > klik na ime > subscriptions > apple tv+ > see more plans i tu se promeni. Pročačkaj, verovatno ima i na računaru.

Убацио сам налог на ТВ.
Гугл ТВ апликација.
И ту сам нашао ово.

Prilozi

• PXL_20250504_161209998.jpg
    PXL_20250504_161209998.jpg
    138.9 KB · Pregleda: 36
  • PXL_20250504_161220954.jpg
    PXL_20250504_161220954.jpg
    160.3 KB · Pregleda: 33
Успео сам ваљда.
Кад истекне тест 7 дана онда ми наплаћују 999р за годину дана.
На рачунару сам нашао опцију...

Meni nikad neće biti jasno kako su Slovenci dobili titlove za Apple+.....

Jel itko gleda sa slovenskim titlovima?😂

Iako im je katalog relativno malen, kvalitetom nadoknađuju to...

Meni nikad neće biti jasno kako su Slovenci dobili titlove za Apple+.....

Jel itko gleda sa slovenskim titlovima?😂

Iako im je katalog relativno malen, kvalitetom nadoknađuju to...
Dobili su titlove jer su i prije dolaska Apple TV+ usluge imali iTunes Store. Nijedna druga ex-Yu država nije imala, a nema ni dan danas (mogućnost iznajmljivanja filmova). Oni su i Apple Music imali od samog početka 2015., mada to nema veze sa ATV+.

Rumunija, na primer, nema iTunes Store pa nije dobila ni Apple TV+, dok je Moldavija imala Store i dobila je i ATV+.

Nazad
Vrh Dno