Šta je novo?

Apple Tv 4K vs Amazon Cube/Firestick

Hattala

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2007
Poruke
947
Poena
465
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Puno tema ima o Mi & Amazon uredjajima . Apple Tv se slabo pominje, pa otuda nova tema , da ako ko ima realnog iskustva sa ovim boxom , podeli sa nama.
Pregledao sam podosta videosa , uporedjivanja .... ali iz prve ruke je opet najmerodavnije . Tako da ako neko ima iskustva sa Apple Tv boxom , moze napisati svoja iskustva .

Da, jeste malo skuplji pa otuda i manja zastupljenost , ali verovatno ,kao i svaki od uredjaja o kojima pricamo i koristimo, ima svojih " vrlina i mana" .
 
Apple TV + veoma lepo radi i na Android boxu.
 
Nije poenta ko se i koliko u sta razume . Nego da li ga neko koristi i kakva su iskustva sa instaliranjem... svega sto neko smatra da mu je potrebno . Koliko sam procitao i na Apple Tv rade Amazon,Netflix, Sky,HBO..... i masa ostalih platformi. Plus nema iritacije sa previse reklama i Amzonovih... sve je vec apsolvirano kada su u pitanju stickovi .

Ne koriste svi stickove /Cube za TV i uz to igrice, ove ili one dodatke .

Da li neko koristi EON na Apple TV ?
 
Mislim da nema eon za ATV krastavac…
 
Ja sam korisnik Apple TV, lepo radi i generalno sam zadovoljan sa njim.
Iskustvo je slično onom koje imaš na svakom pametnom TV-u ili android boxu, ali po mom mišljenju malo ispeglanije, aplikacije su lepše i brže rade nego na konkurentskim platformama...
Kao i uvek, najbolje korisničko iskustvo je ako si već u Apple ekosistemu, pa pomoću ajfona možeš lako da kalibrišeš boje, ili preko iPada unosiš reči u search polja, itd.
SoC u Apple TV je onaj od iPhone XS, samim tim performanse su bolje nego kod android boxova.
Kao što je neko već napomenuo, Eon aplikacija ne postoji za tvOS, već samo za iOS i iPadOS; HBO Go aplikacija je na srpskom store-u, a ja sam na US App Store-u, pa HBO GO koristim preko tv-a i webOS-a.
Baš zbog tih nekih stvari ipak ne bih preporučio Apple TV svakom. Cena je verovatno drugi faktor zbog kojeg bi savetovao neku alternativu.
Inače, za moje potrebe (Netflix, Youtube, Apple Music, iPlay TV za IPTV liste, ponekad neka casual igrica na Apple Arcade) radi savršeno, nema nikakvih reklama ni gluposti.
Ovo je lep review ako te zanima više detalja:
 
Hvala, na te informacije sam mislio ! Ja sam Cube pazario , umesto nekih jacih alternativa koje sam vratio ... Apple mi je zapao za oko bas zbog manje reklama i smaranja sa tim, boljeg HW verovatno... itd. Meni EON i nije potreban , provericu cu samo za ovih 5 platformi koje koristim : Sky, Netflix, Joy, Hulu , Tidal i jos par . Tv , domaci program, ionako ne gledamo bukvalno . Moji gledaju nemacko govorno podrucje, ja englesko i milina. Kako Cube stize, prosvrljacu po ebay za jedan koriscen Apple pa da probam :cool:
 
Cool, ja sam isto razmatrao i Cube i Roku Ultra (koji valjda nije ni funkcionalan kod nas).
Još dve napomene za Apple TV:
za razliku od iPhone i iPada, za Apple TV nema VPN aplikacija, ako ti to igra neku ulogu
ako planiraš da koristiš bežične (bluetooth) slušalice sa Apple TV, Airpods se lako povezuju i dalje povezivanje ide automatski, podržavaju Spatial Audio, zvuk i video su sinhronizovani...
S druge strane, Sennheiser Momentum TW2 koje posedujem imaju vidljivu latencu u odnosu na video.
Ovo je nešto što bi trebalo da može da se kalibriše, ali sam postupak kalibracije zahteva posedovanje iphone-a, koji ja trenutno ne koristim.
Zbog toga sam ja koristio isključivo Airpods kada imam potrebu da koristim sluške, imaj to u vidu ako ti korištenje bežičnih sluški predstavlja važnu stavku...
 
Hvala za info . Od slusalica koristim Sony wh 1000xm4 , mada mi to nije posebno bitno : uglavnom zvuk ide na AV i 5.2 postavku. Od Apple uredjaja za kalibraciju..snancicu se nekako :) . Pozajmicu od zene Iphone a ja imam Ipad pro . Sto se tice VPN , koristim Smartdns i kako vidim na sajtu kod njih: moguce je da se namesti na Apple Tv bez problema .
Apple TV drzi cenu , gledam po ebay neke koriscene ali ne daju se :) .
 
Znaci moze da se koristi VPN sa Apple TV 4K?
Trebalo bi da samo skines vpn app i to je to?
 
Jel ima neko problem sa youtube aplikacijom za Apple TV? Home strana je ok prikaz ali kad idem na search opciju sve je zumirano kao i reprodikcija klipa koji pustim. Gledao u accessibility nije nista aktivirano. Problem samo sa tom aplikacijom. Kada pustim sa home strane neki predlozeni klip normalno reprodukuje.
 
Internet konekcija na koju se veze Apple TV mora vec da ide preko VPN-a zato sto, koiiko ja znam, nema VPN aplikacija koja se instalira na Apple TV , tako da moras da ga ubacis na ruter
 
Zanimljivo. Jel ubacivanje vpna na ruter komplikovano? Koji je to vpn koji se moze kupiti? To nije lose jer ce onda svi uredjaji na mrezi takodje biti zasticeni i nakaceni na vpn.
 
Mislim da je najbolje da vidiš u ovoj temi gde mozes da konsultujes ljude koji to znaju :)

 
Ja za AppleTV koristim ExpressVPN i DNS rucno podesavanje direktno na samom box-u, u podesavanju WIFI mreze.
 
Znaci, kao sto smo i pisali, na ruteru, a ne kao VPN aplikacija na Apple TV :)

Ovo sa smart DNS-om nisam razgledao :)
 
Ne na ruteru, na samom apple tv, u podesavanju njegove WiFi konekcije, manuelno se podesi DNS, tako meni rade Disney, Hulu, Netflix..
 
Shvatam taj deo nego kazem da nema VPN aplikacija koja se instalira na Apple TV, a to je @Labello pitao :)
 

Pretpostavljam da ovo ne moze na box...ako neko hoce da proba, bio bih zahvalan.
 
Da li jos neko ima problem da AppleTv 4K na Apple store, ne vidi HBO Max ?
 
Ja sam na US App Store i normalno se vidi, za druge zemlje ne znam...
Jbga, ja sam na Nemackom :cautious:
Btw, ovaj Apple 4K box je prava uzivancija. Brz, sve jasno i pregledno bez reklama, budzenja. Za one koji nemaju zivaca da stalno cackaju i budze neke bokseve, ovo je opcija : lezi lebe da te jedem .

Radi i smartdnsproxy tako da mozete namestiti region iz koga i sta zelite da gledate ...
 
Moguće da je privremeno nešto sa njihovim store-om, kao što @drgonzo kaže, na američkom radi normalno 😃
Čim je HBO Max dostupan i za Nemačku, morao bi da bude i na njihovom App Store-u za instalaciju.
 
Btw, ovaj Apple 4K box je prava uzivancija. Brz, sve jasno i pregledno bez reklama, budzenja. Za one koji nemaju zivaca da stalno cackaju i budze neke bokseve, ovo je opcija : lezi lebe da te jedem .
Misliš najmanje loš "box" :p A za budženje: pa ne može sve i da hoćeš da budžiš :D :D
 
Nazad
Vrh Dno