Šta je novo?

Apple tuzi Samsung

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a drugo je laptop vs desktop, i tablet vs pc -.-

laptop i desktop imaju isti os, znaci mogu da rade iste stvari, samo malo drugacijom agilnoscu i brzinom....dok sa druge strane tablet, je samo jedan veliki telefon sa velikom ekranom koji ne moze da telefonira :D....a iOS to potvrdjuje...
Tablet ne moze da telefonira ? Imas gomilu tableta koji mogu ...
Jel si koristio tablet pa znas da ne moze da radi neke stvari ?
Tablet je jedno 20x laksi sa koriscenje od laptopa...
Kao neko ko ima tablet 5 meseci i ko zna koliko laptopa je koristio a trenutno ima 2 mogu to da kazem da je tabelt mnoogo lagodniji za koriscenje.
Kad radim video obradu ili neke baze ili lupam bilo sta.... nelagodno mi je i na laptopu od 15 i 17" isto koliko i na tabletu... Za to je desktip 20x bolji...
Za sve ostalo lakse mi drzim 10" i 500grama u rukama neko laptop od 15-17" i 2-3 kg...
A ovi sto nikad nisu ni koristili tablet na duzi period za njih je naravno to nefukcionalan i sluzi samo sa angry birds i slicnu razonodu.

Poslednja izmena:
Tablet ne moze da telefonira ? Imas gomilu tableta koji mogu ...
Jel si koristio tablet pa znas da ne moze da radi neke stvari ?
Tablet je jedno 20x laksi sa koriscenje od laptopa...
Kao neko ko ima tablet 5 meseci i ko zna koliko laptopa je koristio a trenutno ima 2 mogu to da kazem da je tabelt mnoogo lagodniji za koriscenje.
Kad radim video obradu ili neke baze ili lupam bilo sta.... nelagodno mi je i na laptopu od 15 i 17" isto koliko i na tabletu... Za to je desktip 20x bolji...
Za sve ostalo lakse mi drzim 10" i 500grama u rukama neko laptop od 15-17" i 2-3 kg...
A ovi sto nikad nisu ni koristili tablet na duzi period za njih je naravno to nefukcionalan i sluzi samo sa angry birds i slicnu razonodu.

znam da MOGU, ali prvo treba da uzmes onu malo skuplju 3G verziju, pa moras da imas headset...hteo sam da kazem da nije telefon ! ali je iste velicine i koristi skoro isti os (iOS).....

ofc da je laksi za koriscenje od laptopa...i sta stim? i digitron se lakse koristi od racunara....

sve u svemu....moze da se poredi samo sa telefonom, racunar/laptop je nesto drugo....

Poslednja izmena:
...

MID bio MID ostao.

I tebi služi samo za internet, ne gledaš valjda filmove na njemu?

Imas 500 e, nemas nikakav racunar u kuci, sta ces uzeti tablet ili laptop ? Sto laptop ne moze u zavaljenom polozaju, jeste da ces da se mucis sa onim touchpad-om, ali i ti ces na iPad-u da se izmucis dok nesto iskucas u tom polozaju ? Cinjenica ostaje da na nijednom tabletu ne mozes nista ozbiljnije da odradis.

Aman, zar nije vec 100 puta ustanovljeno da tablet NIJE i ne treba da zameni PC? Ja posto sam vec navikao da dugo sedim za kompom, tablet me ne bi 'preporodio' ili sta vec, sluzio bi mi kao mobilni sada, kad je neko drugi za kompom ili kad se smorim od sedenja za stolicom..

@ G@W
Pa i nije los za gledanje filmova ako te mrzi da vucaras laptop sa sobom (sta ja znam, krenes negde na put, da ti prodje vreme). Barem na android tabletima imas gomilu plejera koji bez problema pustaju sve zivo, bez cimanja oko konverzija filmova i subtitlova.

@switch uporedi sta moze da uradi iPad 16 gb wi fi i neki Asus laptop od 500 e :). iPad ima jedinu realnu prednost ako su ti informacije potrebne instant i to sto je dosta laksi i ama bas nista vise, svaku operaciju ces brze odraditi na bilo kom laptopu u odnosu na iPad :). iPad ima bolju autonomiju, ali sta mu to znaci kada su mu mogucnosti ogranicene. Vecina prosecnih usera ce umesto iPad-a uzeti laptop jer je rad na njemu mnogo komotniji i laksi.

Klasičan primer posmatranja upotrebljivosti tehničkih uređaja iz ugla prosečnog građanina osiromašne zemlje Srbije.

To što gledaš na tehniku iz ugla prosečnog studenta iz Srbije koji živi u studentskom domu i jede u studentskoj menzi i hvata wifi od kafica preko puta doma je malčice iskrivljen pogled na svet :)

U normalnoj zemlji imaš i desktop i notebook i media centar računar i tablet i pametan telefon i navigaciju za kola itd.
I ne bira se između notebooka i tableta već između tableta/notebooka jednog proizvođača i tableta/notebooka drugog proizvođača...

Poslednja izmena:
MID bio MID ostao.

I tebi služi samo za internet, ne gledaš valjda filmove na njemu?
Naravno da ne gledam filmove na njemu :) (doduse gledam video ali ne filmove nego tutorijale razne i learning video)

I da : Tablet nije MID kao sto ni telefon nije MID...
Mid je nesto izmedju telefona i tableta...
Tablet ima milion funckija koje nisu internet
Mislim jeste tabletu jedna od funckija MID , Kao sto mu je jedna od funkcija Media Player( sa punim pravom jer pusta HD filmove podjednako dobro kao i wd player i slicni)
Ali ne mozemo reci da je tablet MEdia player bio Media player ostao...
Tako da nije ni MID
MiD je nesto drugo
tablet je drugaicji koncept.

Sluzi mi samo za internet ? nikako

onoga cega se setim u trenutku :
Sluzi mi za kontrolu kucnog racunara
Za citanje powerpoint prezentaicja
Za citanje knjiga (necu valjda da ih citam na laptopu ili daleko bilo desktopu)
Za igranje saha ( 20 puta bolje negko desktop a kamoli laptop ustvari ne 20 negojedno 20000 puta jer je sa touchscreenom mnogo lakse lepse i realnije pomerati figure nego misem )
Za navigaciju u kolima
Za citanje vesti (dobro aj to je internet)
Za gledanje videa ( tipa sahovisski meceva sa objasnjenjem, gde mogu odma da upalim shredder na njemu i analizriam ,predavanja razna i tutorijali i slicne stvari)
Za glednaje filma na tvu ili projetoru ( tamo gde nemam komp ili player tipa kod druga na splavu gde ima ogroman tv ali nema nikakav racunar...) mnogo mi lakse ponesem to nego laptop
I sluzi za jos milion stavri koje nisu internet, i sve te stvari moze da radi racunar obican ali neke od tih su mnooogo lepse i lagodnije sa tabletom plus je mnogo mobilniji od laptopa
Sa druge strane vecina ovih stvari su nezamislive na mobilnom...
Da citam knjigu 2-3" ili igram sah ili gledam neki video je mucenje dok na 10" je idealno.

Da mi sluzi samo za internet pa bukvlano bi ga istog trena prodao, jer internet browsing na tabletu barem meni nije bas udobno kao na desktipu ili laptopu....
A da skidam posebno app za svaki zajt mi je retardirano.

Uostalom Stevs je stvarno super objasnio...
To ko nema nikakav racunar naravno da ce uzeti laptop , ali ja nisam studen u domu koji hvatam wifi gde stignem i hranim se u menzi, i najvaznije mi da odem na face i kucam seminarske u wordu..
Imam kuci 2 racunara+htpc sam imao do skoro, 2 laptopa(od skoro 1) i 1 tablet...
I nista nije zamena jedno drugome ....Za neke stvari je tu kompjuter nezamenljiv, za neke stvari je laptop, dok i tablet ima svoje velike prednosti u odredjenim segmentima...

Poslednja izmena:
@Stevs
marketing je cudo....

Poslednja izmena:
Klasičan primer posmatranja upotrebljivosti tehničkih uređaja iz ugla prosečnog građanina osiromašne zemlje Srbije.

To što gledaš na tehniku iz ugla prosečnog studenta iz Srbije koji živi u studentskom domu i jede u studentskoj menzi i hvata wifi od kafica preko puta doma je malčice iskrivljen pogled na svet :)

U normalnoj zemlji imaš i desktop i notebook i media centar računar i tablet i pametan telefon i navigaciju za kola itd.
I ne bira se između notebooka i tableta već između tableta/notebooka jednog proizvođača i tableta/notebooka drugog proizvođača...

A mozda i ti imas malo iskrivljen pogled na svet...

Po meni je sasvim normalno da covek ima samo laptop i recimo smartphone...

Ne mora pojedinac da ima 5 racunara/tableta/gomilu gadzeta da bi bio "normalan" i neiskrivljenog pogleda.

Poslednja izmena:
@stevs zar stvarno mislis da toliko usko gledam stvar :) ?

E pa vidis imam ja jednog poznanika koji je u tom zivotnom dobu koje ti napominjes (malo mladji). I moze da kupi iPad ili neki tablet kada hoce, ali sav posao mu zavrsava notebook, jednostavno covek ne zeli da baca novac za tablet koji ce mu vrsiti isti posao ? On racunar koristi samo za internet, word eventualno neka igrica i to je sve. U celoj kuci ima jedan notebook i nista vise, a nikakav problem mu nije da iskesira za sve to sto si naveo :).

@weasel sah na tabletu ? Ako si pocetnik u tome tablet je ok i igras protiv kompova, ali ako si na nekom visem stupnju taj tablet moze samo da ti stoji kao ukras :), ne bih da ulazim u dubiozu. Btw. ti sada navede navigaciju, a mene napravise budalom sto rekoh da iPad (2) Wi Fi nema GPS :),...

Sve to sto si ti naveo moze da odradi lap, ali i dalje ne vidim poentu davanja dodatnih 500 e za neki uredjaj koji ima manje funkcija od nekog notebook-a, jedino sto je laksi i mobilniji, to mu je neka najrealnija prednost + je fensi, touch,.... Ali kada se dodje do necega ozbiljnijeg nastaje svasta,...

Sah moze da se igra i na 2" ekranu sve se ok vidi, ali ako hoces da imas pravi dozivljaj onda ces morati da razvuces tablu i uzmes figure, to nikad nece zameniti ni tablet ni PC.

Ko hoce da kupi tablet, neka ga kupi verovatno se nece pokajati, ali taj uredjaj ce kad tad predstavljati visak u odnosu na notebook.

@boris jedino to, ali davati za spravu 500 e, za to sto si ti naveo, a vec imas notebook je stvarno :),...

Poslednja izmena:
da, ali Weasel je dao 200€ za njegov tablet :) a moze sada da se nadje i za 139.99€ :D

da, ali Weasel je dao 200€ za njegov tablet :) a moze sada da se nadje i za 139.99€ :D

To je podnosljiva suma novca za tablet :), ali dobar deo usera kada bi kupovalo tablet islo bi na iPad 2 i konkurenciju (Xoom, uskoro Galaxy Tab-ovi,...) u tom cenovnom rangu :).

@weasel sah na tabletu ? Ako si pocetnik u tome tablet je ok i igras protiv kompova, ali ako si na nekom visem stupnju taj tablet moze samo da ti stoji kao ukras :), ne bih da ulazim u dubiozu. Btw. ti sada navede navigaciju, a mene napravise budalom sto rekoh da iPad (2) Wi Fi nema GPS :),...
Navigacija je in a mom tabletu djubre ali eto poneakd koristi...
naravno da je 200 puta bolja standalone navigacija...

A za sah ?
TI si pcietnik druze to se odma vidi...
Shredder,Houdni,Rybka,Deep Freez i ostlai engini imaju Elo veci od bilo kog zivog coveka(Bobi je umro,da je ziv mozda ne bi izjavio ovo :D )
Mobilni telefon moze da pobedi svakog GM-a na ovome svetu...(igrali su vec mec mrzime da trazim koji GM i koji engin je protovan dal rybka ili shredder ili ne znam koji vec... uglavnom secam se androdi je bio)

kao drugo ima chess.com aplikacija - na kojoj igra gomila FM IM i ostalih masjtora
Ima FICS aplikacija na kojoj opet igraju xM igraca ...
Tako da nemoj lupati molim te da je tablet ukras za sah.

Ja da dostingem nivo saha koji ima cika sa mog avatra ili Kasparov opet ce portovana rybka ili houdini da mi objasne par stvari....
TO sto si ti igrao neki sah za decu na androidu koji ima elo <1200 ne znaci da je svaki engine takav.

HTC HD sa portovanim Fritzom 4 (to je samo base ) u kome je bio HIARCS enigne je igrao turnir u Argentini i ELo mu je bio veci od bilo kog zivog coveka u bilo kom trentuku.
Pobedio je sa 9-1-0 turnir kategorije 6(Prosecan ELO je 2376 – 2400 sto je dosta jak turnir)....

To je bilo pre 2 godine, danas su napredovali i engini mnogoo i procesorin a tabletima/mobilnim telefonima...

I TI OCES meni da kazes da je igranje na tabletu protiv kompjutera za pocetnike ?
Pa danas na primer protovani houdini enigne na tablet bi imao sigurno elo veci od 3000 ? I To je pocetnicki ?
Shredder koji imam na svom tabletu ima elo sigruno preko 2900 a veoma verovatno i mnoogo vise...

Na kom spupnju si ti kad je tebi enigne od ~3000 ELO prevazidjen ?

A sta bi reko kad bi ti weasel reko da je dao manje nego tih 139.99 ? A recice ti ;)

sorry ostalima za off al ovo me stvarno zapanjilo za sah.

Poslednja izmena:
Kartaju saha ? :d

m.jpg

hahahaha :)

Navigacija je in a mom tabletu djubre ali eto poneakd koristi...
naravno da je 200 puta bolja standalone navigacija...

A za sah ?
TI si pcietnik druze to se odma vidi...
Shredder,Houdni,Rybka,Deep Freez i ostlai engini imaju Elo veci od bilo kog zivog coveka(bobi je umro :D )
Mobilni telefon moze da pobedi svakog GM-a na ovome svetu...(igrali su vec mec mrzime da trazim koji GM i koji engin je protovan dal rybka ili shredder ili ne znam koji vec... uglavnom secam se androdi je bio)
HTC HD
kao drugo ima chess.com aplikacija - na kojoj igra gomila FM IM i ostalih masjtora
Ima FICS aplikacija na kojoj opet igraju xM igraca ...
Tako da nemoj lupati molim te da je tablet ukras za sah.

Ja da dostingem nivo saha koji ima cika sa mog avatra ili Kasparov opet ce portovana rybka ili houdini da mi objasne par stvari....
TO sto si ti igrao neki sah za decu na androidu koji ima elo <1200 ne znaci da je svaki engine takav.

HTC HD sa portovanim Fritzom 4 je igrao turnir u Argentini i ELo mu je bio veci od bilo kog zivog coveka u bilo kom trentuku.

Tako da nemoj vise davati savete barem oko saha ;)

Najbolji rezultat sto neko moze da postigne sa racunarom (u punoj formi) je remi ko god ti bio.

To da sam pocetnik, ce ti reci sledece, evo ekipa iz mog grada je bila cetvrta na omladinskom prvenstvu u sahu pre nekih par meseci, bilo u Vrnjackoj banji, ja sam igrao drugu tablu tu, eto jel to dovoljno sto se tice ozbiljnosti :) ? Da bude jasno nisam ni neki zaludjenik koji samo to juri, ali to mi dodje kao neki hobi u koji sam jako dobro upucen :) ?

Nisi odavao utisak ozbiljnijeg igraca, ali to sada vidim da svakako jesi :). Igranje na telefonima i tabletima ne moze da izvuce maksimum iz tebe, to sam jednostavno shvatio, igram sah na telefonu, puknem od nekog kompa 5 partija za redom, onda igram partiju samo ja gledam u pravu tablu, pa ga razbijem samo tako :), drugar je isto probao isti je rezultat bio :) ? Naravno da ces vise stvari da primetis na vecoj dijagonali.

A sto se tice toga, imas ti xyz web servisa za sah, zamisli zakacis zbog nedostatka prostora neku figuru i slucajno je pomeris, sta cemo onda :) ? A taj sto je pobedio sve sa HTC HD, svaka cast, to jedino mogu reci :).

bogati su to nesto studenti u normalnim drzavama. a kakve veze to ima sa tuzbom Apple versus Samsung?

Pa bas zbog toga je talbet dobar sto nema nedostatak prostora ;)

GM se primeramaju na kompjuteru ... sta mislis kako je moguce da danas bude gomila GMova od 13-16 godina a nekada je to mogo samo Fiser...Pa bas zbog kompjutera koji cine glavnu stvar u pripermaam svakog sahiste.

Cale je sa 13 godina dobio vicesampionku sveta u Sahu i veestruku prvakinju Srbije ...i jos mnoge velika igrace kasnije , danas mogu da mu dam tablet da igra protiv shreddera celu dan i noc i nece ni remi izvuci,niti ce bilo ko drugi nebitno dal igrao na pravoj tabli ili na 2d ekranu.

No naravno da ja ne igram protiv kompjutera , oni mi sluze samo za analizu... a sah igram online...

Cestitam i svaka cast na 4 mestu :)

No ovo je otislo previse u off tako da nastavljam ovu pricu ne mogu barem ne na ovoj temi.

Poslednja izmena:
Koji tablet imas weasel?

Flytouch2, evo ja da ti kazem :)

Reci WowPad da te ceo svet razume :D

Samsung strikes back at Apple with ten patent infringement claims

This shouldn't come as a surprise to anyone: in the latest chapter of the Apple-Samsung dispute over their smartphones' resemblance, the latter company has just retaliated by filing lawsuits against Apple in three countries. Sammy's load of ammo includes five patent infringements in South Korea, two in Japan, and three in Germany, though we've yet to hear more details about these claims. Now we just sit back and enjoy the show -- popcorn, anyone?

Gledao pre par meseci na TVu, neku emisiju o dizajnu kada su pricali o liku koji je posle rata radio dizajn za Braun. Apple je gomilu ideja iskopirao od njega, upisao sam se kad sam vido posleratni "ipod", "power mac", "iMac". Covek je genije!

@weasel hvala :).

Na kraju od svega ovoga ce biti nista :). Btw. vidite ovo :).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno