MID bio MID ostao.
I tebi služi samo za internet, ne gledaš valjda filmove na njemu?
Naravno da ne gledam filmove na njemu

(doduse gledam video ali ne filmove nego tutorijale razne i learning video)
I da : Tablet nije MID kao sto ni telefon nije MID...
Mid je nesto izmedju telefona i tableta...
Tablet ima milion funckija koje nisu internet
Mislim jeste tabletu jedna od funckija MID , Kao sto mu je jedna od funkcija Media Player( sa punim pravom jer pusta HD filmove podjednako dobro kao i wd player i slicni)
Ali ne mozemo reci da je tablet MEdia player bio Media player ostao...
Tako da nije ni MID
MiD je nesto drugo
tablet je drugaicji koncept.
Sluzi mi samo za internet ? nikako
onoga cega se setim u trenutku :
Sluzi mi za kontrolu kucnog racunara
Za citanje powerpoint prezentaicja
Za citanje knjiga (necu valjda da ih citam na laptopu ili daleko bilo desktopu)
Za igranje saha ( 20 puta bolje negko desktop a kamoli laptop ustvari ne 20 negojedno 20000 puta jer je sa touchscreenom mnogo lakse lepse i realnije pomerati figure nego misem )
Za navigaciju u kolima
Za citanje vesti (dobro aj to je internet)
Za gledanje videa ( tipa sahovisski meceva sa objasnjenjem, gde mogu odma da upalim shredder na njemu i analizriam ,predavanja razna i tutorijali i slicne stvari)
Za glednaje filma na tvu ili projetoru ( tamo gde nemam komp ili player tipa kod druga na splavu gde ima ogroman tv ali nema nikakav racunar...) mnogo mi lakse ponesem to nego laptop
I sluzi za jos milion stavri koje nisu internet, i sve te stvari moze da radi racunar obican ali neke od tih su mnooogo lepse i lagodnije sa tabletom plus je mnogo mobilniji od laptopa
Sa druge strane vecina ovih stvari su nezamislive na mobilnom...
Da citam knjigu 2-3" ili igram sah ili gledam neki video je mucenje dok na 10" je idealno.
Da mi sluzi samo za internet pa bukvlano bi ga istog trena prodao, jer internet browsing na tabletu barem meni nije bas udobno kao na desktipu ili laptopu....
A da skidam posebno app za svaki zajt mi je retardirano.
Uostalom Stevs je stvarno super objasnio...
To ko nema nikakav racunar naravno da ce uzeti laptop , ali ja nisam studen u domu koji hvatam wifi gde stignem i hranim se u menzi, i najvaznije mi da odem na face i kucam seminarske u wordu..
Imam kuci 2 racunara+htpc sam imao do skoro, 2 laptopa(od skoro 1) i 1 tablet...
I nista nije zamena jedno drugome ....Za neke stvari je tu kompjuter nezamenljiv, za neke stvari je laptop, dok i tablet ima svoje velike prednosti u odredjenim segmentima...