Šta je novo?

Apple polisa o mrtvim pikselima

IzNoGooD

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2003
Poena
860
Procitah malopre na Endgadgetu ovu vest, pa da podelim sa vama.

11-4-10-deadpixels600.jpg

znaci, do cak 15 losih piksela je prihvatljivo na dijagonalama od 22-30"; dok na vasem iPad sa IPS ekranom cak ce 2 losa piksela biti torlerisano.

No comment.
Nadam se da će im se obiti o glavu i da će promeniti policy.
Jer kupiti Cinema Display od 27" sa S-IPS panelom za 1k evra i gledati u pasulj da li će se pojaviti neki pixel, a posle moliti Boga da naraste na 16 je ipak suviše, ne služi nikako na čast kompaniji kakva je Apple, koja drži do kvaliteta i upravo to i potencira kao razliku od PC "kineza".
Meni, na svu sreću ovaj moj iMac 27" nema nijedan mrtav/zaglavljen pixel, pu-pu, da ne čuje zlo.

preterano ali sa druge strane, ja do sada nisam video ni jedan mrtav pixel ni na jednom Mac-u a video sam ih dooostaaaaa...

Upravo tako. Ni ja nikad nisam čuo za mrtve piksele na Mac-u. Ne znam zašto bi se uzrujavali zbog ovoga.

Pa i ja sam video dosta LCD monitora, pa nisam video ni jedan mrtav pixel. Da li to znaci da ih nema?

preterano ali sa druge strane, ja do sada nisam video ni jedan mrtav pixel ni na jednom Mac-u a video sam ih dooostaaaaa...

Moja 24" 8.1 je imala jednog mrtvaka maltene po sred ekrana, kakva mi je faca bila kad sam ga novog izvadio i kutije i video to bolje da ne znate :d

:wave:

Super je za one koji nisu videli dp na Mac-u ali sta npr sa korisnicima koji kupe neki skup Mac display i dobiju 12 dp?

Pa baš zbog toga da bi potvrdili kvalitet svojih proizvoda trebali su da stave toleranciju od nula mrtvih piksela a ovako ispadaju licemerni (posebno uzimajući u obzir cijenu).
Što reče enistein i ja nisam do sada na monitorima vidjao mrtve piksele ali opet se nikad ne zna kad će da te ubode. A manji je bedak kad ti se pojavi dp na monitoru od 250 eur i monitoru od 600 eur

Zar nema ona fora da vratis nov proizvod u radnju nekoliko dana posle kupovine ako ti se ne svidja? Valjda to pise u zakonu za zastitu potrosaca?

Pa baš zbog toga da bi potvrdili kvalitet svojih proizvoda trebali su da stave toleranciju od nula mrtvih piksela a ovako ispadaju licemerni (posebno uzimajući u obzir cijenu).
Što reče enistein i ja nisam do sada na monitorima vidjao mrtve piksele ali opet se nikad ne zna kad će da te ubode. A manji je bedak kad ti se pojavi dp na monitoru od 250 eur i monitoru od 600 eur

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=197596 ovo je pravi problem.

a ovo na koliko daju garanciju... sve zavisi ko je diler i koliko si uporan ;)

btw Rossi sta si uradio sa tim iMacom? zamenio? gde si ga uzeo?

Poslednja izmena:
A sta ako se javi posle 20 dana?

Ništa... izbrojiš do 101 i nazad u sebi i probaš da iskuliraš sve to... ,)

Eventualno možeš još da se ponadaš da će ti neki programčić tipa undead pixel spasiti display... ;)

Ni ja nisam verovao u mrtve piksele dok to nisam lično iskusio... Sreća te moj monitor nije bio cinema već neki jeftiniji LG... I što je najgore cenim da sam sam kriv zbog njihovog stvaranja jer sam malo jače protrljao neka mesta iz želje da ga propisno odmastim... mislim ono :cigar:

Nije loše recimo da se namesti neki screensaver kao što je Anemona napr, jer ovakve zezalice u principu leče i čuvaju display tj. piksele... Premda se ovo u stvari odnosi na zaglavljene piksele koji su obično neke boje, (crveni, zeleni ili plavi), dok su mrtvi crni i beli... Crni još i mogu da se prežive nekako ali beeeliii...

Poslednja izmena:
Upravo tako. Ni ja nikad nisam čuo za mrtve piksele na Mac-u. Ne znam zašto bi se uzrujavali zbog ovoga.

aahahaha kralju. pa da - MEK nema ded pikslele. cuj ded pikseli na meku... to imaju ovi krs pcji... HA!

btw kriminalna mi je polisa... NE KONTAM je uopste.... mislim stvarno svasta....... ubedljivo su najskuplju brend a skrtare sa kvalitetom..

tako je... iPhone korisnici su mirni po ovom pitanju.

Mislim da i ostali proizvodjaci mobilnih telefona garantuju 0 mrtvih piksela?

Neko je pominjao da nije nikad video mrtav piksel na appleu. Pa u tome manji problem, ako su toliko kvalitetni sto je onda problem da stave garanciju na 0 piksela. Meni smeta standardna garancija na 3 piksela (koju ima vecina monitora), a o 16 ne treba ni pricati :mad:
Iskreno ovakvu garanciju ne bih ocekivao ni kod noname monitora koji se prodaju u nekoj firmici koja radi u supi, a kamoli od applea.

pa ukoliko ti se pojavi 13-14 razbacanih imaces i te kako razloga da se uzrujash...mada kako to mozhe da se desi? to se ne desava prosto... I sto se iPad-a tice i 2 je isto nemoguce da se pojave na onoj povrshini..

Znaci kupis iMac 27" otvoris ga izvalis da ima 1 mrtvi pixel i zaplaces :(.

Pozdrav!

a da vidis ih 8+ i da nemas pravo na reklamaciju? zaplaces i cupas kosu?

Malo sam googlao izgleda da imas pravo na reklamaciju, u UK menjaju ceo iMac u roku od 24h/48h za novi. Kod nas menjaju samo displej. E sad sto se tice fleka, ako ubodes dobar displej ne znam da li fleke ostaju :(.

Valjda ce se u novoj generaciji iMac-ova ove mane ispraviti, ipak su novi iMac najavili kao revoluciju :).

Hmm...kad li će ta revolucija..tj novi iMac-ovi.. ;) Mislim da ću ipak da pazarim samo Apple Cinema 27"...pa ću posle da razmatram dal na njega da kačim MB pro ili Mac mini ili Mac pro :D
p.s. Jel može dotični da se kači bez problema na mini display port na ATI grafikama (na PCu za početak) ?

Obično, ko ne zna puno o Appleu, kada pročita tako neku stvar, krene u paniku. :) Jeste zabrinjavajuće zašto nisu smanjili tu cifru sa 16 na neku logičniju, ali se ti problemi ne dešavaju tako često, mislim da se, pre svega, ta cifra odnosi na starije G4 iMacove i njihove ekrane, a da je jednostavno, zaboravljeno da se taj broj modifikuje. (*samo pretpostavka, not a fact)

Inače, bio sam svedok jedne G4orke sa mrtvim pikselom.

Nazad
Vrh Dno