Šta je novo?

Apple osvežio iMac.

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
Таман сада да спусте цену овим ”старим” моделима, па да се частим са једном 27ом. :d

Таман сада да спусте цену овим ”старим” моделима, па да се частим са једном 27ом. :d

A da kupish mozda Mac Mini i U2713?
Ili mozda MBPR13" i U 2713?
Mozda samo U2713?
Iliiiii, mozda 21,5" + MBPR13"?

:d :d :d

Sta je sa panelima kod novog iMac-a?
Ima li znakova bolesti proslog modela, problem sa prašinom, probijanjem osvetljenja i slicnim stvarima?

Imamo iMac late 2012 u kuci (ovaj novi dizajn) , 27 i za sada nikakvog pregrevanja, a valjda se ni prasina nece nakupiti. Bilo bi vise toga na netu da je ima. Ne cuju se ni ventilatori, ali mi je zao sto nismo imali para za SSD.

Imamo iMac late 2012 u kuci (ovaj novi dizajn) , 27 i za sada nikakvog pregrevanja, a valjda se ni prasina nece nakupiti. Bilo bi vise toga na netu da je ima. Ne cuju se ni ventilatori, ali mi je zao sto nismo imali para za SSD.

Исти имам и ја и проверио сам са овима из iStyle колико би коштало да ми уграде они SSD... 2 сата њиховог рада, или ти 8000динара. Наравно плус цена самог SSD. Из тог разлога ћу сачекати да још малко падне цена овим од преко 500GB па бих узео такав неки и убацио унутра. ;)

Уроше, ови нови неће имати проблеме са прашином јер немају више дупло стакло као ранији модели, већ је као и на ретина мекбуковима, спољно стакло спојено са самим панелом.
http://www.ifixit.com/Guide/Replacing+iMac+Intel+27-Inch+EMC+2546+Display/15641/3

Kako znati da li može u ovom osveženom Mac-u da se umesto klasičnog harda ubaci ssd?

Moze, ali razmisli i fusion drive-u ako nisi bas toliki zavisnik od brzine.

Edit:
Sto se panela i prasine tice, moj iMac je patio od ulaska prasine U panel, ne izmedju panela i zastitnog stakla koje se lako skidalo.

Taj panel je imao sa donje i zadnje strane otvore u limu kroz koje je ulazila prasina a na gornjoj strani je lim bio zatvoren hermeticki i prasina se lijepila za ekran.

Medjutim, na ovim slikama se ne vidi kako su uradjene ivice panela, da li ima rupica ili ne.

pezamuva.jpg

Na slici se vidi bok panela. Da bi sprijecili ulazak, moraju hermeticki zatvoriti okvir panela.

Poslednja izmena:
ok, nego se sećam da je bila neka priča da na prošlim iMac-ovima iz 2012. godine nije moglo da se zameni baš na svim modelima. ispravi me ako grešim.

Ne znam za tu pricu zaista, mozda jeste istinita. Jedino ako uzmes ssd, onda ga ne mozes mijenjati jer je pci-express slot za njega rezervisan.

Klasican hdd mozes 99%.

Pre par nedelja slucajno sam bio u nekom Apple storu u Pragu. I Tamo sam video jedan od novijih iMacova , koji je imao dosta prasine unutra. Toliko o tome da je resen problem.

Gde, u unutar ekrana? Ovaj ovde vec 5 meseci nema ni malo.

Da li si siguran da je to najnoviji iMac? , jer oni su se pojavili tek pre 2-3nedelje, Vrlo je moguce da je to bila starija verzija iMac-a, jer na pojedinim apple store radnjama jos ga imaju u ponudi

@slavisaj

kada ga pitaš za stariju verziju da li misliš na one iz 2012. ili na one prethodne različitog dizajna?

I ja mislim da je prethodni iMac u pitanju....Ovaj novi valjda jos nije ni stigao svuda u prodavnice.

Aman zaman Uroše :D

Da li misliš na prethodni istog dizajna - samo različite konfiguracije, ili na onaj različitog dizajna?

Ja sam mislio na onaj prethodni iz 2012, ali oni su isti kao i ovi novi. Ko zna mozda je to bio onaj jos stariji :), a ko zna mozda je to bila i prasina sa spoljne strane :)

Aman zaman Uroše :D

Da li misliš na prethodni istog dizajna - samo različite konfiguracije, ili na onaj različitog dizajna?

Mislim na onu kojoj nije mijenjan dizajn...Da je taj iMac vidio. Ne znam, mozda je i ovaj novi.

Znajuci Apple, nista me ne bi zacudilo....Ti paneli koji su ugradjivani 2010-2011 su snj kvaliteta sto se toga tice.

Unutar ekrana da. Sigurno je proslogodisnji model ali opet ... Ja sam zbog toga prodao svoju 27micu ...

ja sam imao 2009 27. prvi ekran nije ni stigao do prasine, odmah je crko u prvih mesec dana. Drugi je sigao i pokazali su mi gde su ispravljeni ti propusti...posle sest meseci pocne da puni prasinu po coskovima. odnesem ga u servis, dobra ga ociste, i dooooobrooooo ga spakuju nazad (mada su ga celog ocistili) i od tada tri godine ni zrnce...dakle ima nesto i u ekranu, ali mora da se zadihtuje kako treba. lutrija. pa stoga...apple care ko god moze i kako god moze. jeftin je koliko je to skupa igracka.

Definitivno kada ga posle servisa vrate nazad, prašine više nema ni posle godina i godina rada.

Pa zato sto ga sa strane izlepe onim trakama pa ne moze da udje prasina...

Zdravo svima, nov sam na forumu pa bih zamolio za razumevanje ako postavim pitanje o kojem ste vec diskutovali. Skoro sam poceo da koristim Apple-ov racunar iMac. Da li neko moze da mi objasni kakav je program MacKeeper , da li je uopste poretreban? Da li neko ima iskustva sa tim programom? Pitam jer sam ga ja instalirao pre 2 dana i odmah mi je skenirao racunar i rezulati skeniranja su ispali katastrofalni, izbacilo mi je da mi je stanje racunara kriticno, a racunar je nov, jednio sto sam na njemu instalirao je uTorrent i Adobe, nista vise , sve ostale aplikacije i programi su fabricki. da li neko moze da mi pomogne? Hvala unapred

Ne treba ti Mackeeper, kupio si dobru mašinu i uživaj u radu.

Vrh Dno