+1
Skoro svi misevi ce raditi na MacOS platformi ali je uvek pametno prvo proveriti na sajtu proizvodjaca da li je komptabilan sa Mac-om, pogotovo ako je wireless.
Oni za koje je proizvodjac, npr Logitech, naveo da su kompatibilni sa MacOS, rade sasvim dobro, odnosno nista losije/bolje nego na Windows-u.
Imam Logitech wireless mis koji koristim sa Mac-om.
Kao sto sam napisao, koristio sam nekoliko Logitech miseva(M505, M525 i M705 trenutno) i svi su wireless i svi su radili bez ikakvih problema.
@ays
stvarno ne mogu vise da ti objasnjavam, "radili su bez problema", "odnosno nista losije/bolje nego na Windows-u." Ja ti opet govorim da pogledas linkove koje sam poslao i da se uveris, NE MOZE da radi isto kao u windowsu jer sam OSX ima "bug", i odnosi se na sve miseve !! bila je jedna kilometarska tema na apple forumu, nemam vremena da guglam sad...
Takodje sam koristio nekoliko logitech miseva u snow leopardu, G5 i MX 1000 i trenutno imam Razer DeathAdder 3500, i svi imaju probleme navedene u linkovima koje izgleda nisi otvorio
Procitao sam tekst na stranicama koje si linkovao, cim si ih postovao, i nisam se pronasao medju tim problemima iz vise razloga.
1. Nisam imao niti jedan od navedenih miseva.
2. Koristio sam iskljucivo miseve za koje je proizvodjac naveo da su Mac compatible.
To sam vec naveo, iznad u citiranom i ne mogu da razumem da ti "ne mozes vise da mi objasnjavas" da ja imam problem, koji nemam?!
A nemam taj problem u prethodne 3 godine sa Lion, Snow Leo i Leopard, bilo Macbook Pro, bilo hackintosh sa 5 razlicitih miseva koje sam koristio u tom periodu, ukljucujuci u Microsoft mis, koji je dosao u paketu sa Ergo 4000 tastaturom(oba uredjaja nisu radila kako treba, dok nisam instalirao driver za njih, preuzet sa MS sajta za Mac OS).
Jos jednom da ti ponovim, mozda me ovaj put razumes:
- Ako je mis, deklarisan od strane proizvodjaca kao MacOS kompatibilan, radi ce
bez problema.
- Vecina usb miseva ce raditi, takodje, bez vecih problema.
@kicba,
Malo sam potrazio preko google-a i koliko sam uspeo da skapiram, taj mis nema scroll, kao sto i nema desni klik(odnosno ima, ako stisnes CMD i kliknes). To je veoma star model, koji je dolazio uz Powerbook i PowerMac modele. Dakle, pre 5 i vise godina.
Dobra je stvar sto si ga dobio a ne kupio, pa samim tim, nisi bacio pare. Mozes da ga zamenis sa Logitech M505 ili M525 modelima, rade odlicno i nisu skupi.
Pozdrav