Šta je novo?

Apple mis

Preporucite mi neki dobar apple mis, a da nije magic mouse?

Meni je super i ovaj gore, ali ne mogu da verujem da nema scroll!

Ako mene pitas, Apple nije uspeo da napravi dobar mis do sada :)
Ne znam za Magic Mouse doduse, nisam ga previse isprobavao, ali mi je Mighty Mouse bio bas tesko djubre i verovatno najgori mis kog sam ikad koristio.
Pazari neki ne-Apple koji ti se dopada i teraj :)

Ima povrsinu osetljivu na dodir, naravno da ima skrol, samo ne klasican tockic vec pomenutu povrsinu koj reaguje kada prelazis prstom preko nje...

Bez uvrede, ali s obzirom da si uspeo da pomislis da nema na skrol mozda je ipak bolje da uzmes neki drugi mis...

Ima povrsinu osetljivu na dodir, naravno da ima skrol, samo ne klasican tockic vec pomenutu povrsinu koj reaguje kada prelazis prstom preko nje...

Bez uvrede, ali s obzirom da si uspeo da pomislis da nema na skrol mozda je ipak bolje da uzmes neki drugi mis...

+1
Skoro svi misevi ce raditi na MacOS platformi ali je uvek pametno prvo proveriti na sajtu proizvodjaca da li je komptabilan sa Mac-om, pogotovo ako je wireless. ;)

Sto?

Cini mi se da je doslo do zabune, covek nije pitao za mac.

Mislim da uopste ne koristi Osx, tj mac-a. A ne znam kako magic mouse radi u windowsu, mozda stvarno nema scroll.

Poz

http://d43.me/blog/476/mouse-cursor-skipping-jumping-bug-in-mac-os-x/

i

http://d43.me/blog/1205/the-cause-for-all-your-mac-os-x-mouse-annoyances/

to je sto se tice OSX-a i problema sa misevima, a Magic mouse radi na Windowsu, bar koliko sam uspeo da izguglam na brzaka :D link

Poslednja izmena:
svi ce raditi, ali ni jedan kako treba lol

Oni za koje je proizvodjac, npr Logitech, naveo da su kompatibilni sa MacOS, rade sasvim dobro, odnosno nista losije/bolje nego na Windows-u.

Imam Logitech wireless mis koji koristim sa Mac-om.

dosadilo da ponavljam, ne, ne rade kako treba, ne radi isto kao u windowsu, pogledaj linkove koje sam postovo, te probleme imam na Hackintosu, kod ortaka na MBP, i imas dosta tema na internetu, guglaj :)

Poslednja izmena:
pa pod pretpostavkom: radi kako treba = radi kao u windows-u, ok.

Meni na hackintoshu "radi kako treba", iako je to mozda drugacije nego kako radi pod windows-om. Doduse ja ne crtam linije, stvarno nisam primetio da mi onako skakuce. Probacu kada dodjem kuci.

Poz

na Lionu ne "skakuce" vise, ali i dalje postoji lag, za koju su svi su mislili da je losa kriva akceleracije, sve u svemu, razlika je ogromna, kad predjem iz windowsa u lion....

Ja na Lion-u koristim Magic Mouse i ne menjam ga ni za zivu glavu. Jedina mu je mana sto trosi bateriju malo vise :( Mnogo mi znaci touch-scroll u Photoshopu i sl. programima.

Ja koristim neke najeftinije Duracell AA barerije od 1.4 V . Drzi oko 3 nedelje. Video sam danas da postoje i skuplje baterije (isto Duracell), pa mozda one duze drze. Ja drzim komp preko noci upaljenim, i ne gasim misa (ali valjda on to sam prepozna, pa ga ugasi). Mogucnost "pan"-niranja u programima je neprocenjiva zbog touch povrsine, ali treba probati misa pre nego sto ga kupis (idi u iStyle i isprobavaj). Ljudima koji drze celu saku preko misa i tako pomeruju ovaj mis ni malo ne odgovara! Ja drzim dlan kao "pivot" na podlozi i sa prstima pomeram misa/i "diram" touch povrsinu. Tako sam naucio jos od Quake-a 3 :)

Dobio sam na poklon ovaj mis:

http://www.amazon.com/Apple-Wireless-Mouse-M9269Z-A/dp/B0002VQDVW

Pa me interesuje da li je moguce da su napravili mis bez skrola? Ili je mozda mis neispravan ne daj boze :wall::wall::wall:

Ladno mis iz 2003. godine. Nema skrol, i samo jedno dugme :D Poslastica za sve Apple hejtere :D :D

Kao sto su ti preporucili i drugi, moj savet ti je da kupis mis proizvodjaca koji zna da pravi misheve. Ja koristim (tj. koristio ranije) Microsoft-ov mis, a trenutno umesto misha koristim Magic Trackpad.

Poslednja izmena:

Ladno mis iz 2003. godine. Nema skrol, i samo jedno dugme :D Poslastica za sve Apple hejtere :D :D

Jel ima ili nema? Ako ima meni on ne radi. A u podesavanjima misa mogu samo da menjam brzinu klika i sensitivity, i nista vise. Imam macbook 13,3" i svez Snow Leopard instaliran na njemu.

Treba mis neki lepi koji lepo lezi... :D

Rosii ako ti nije tesko daj mi link gde si procitao da ima scroll?

Poslednja izmena:
Bacio sam pogled na wikipediju i nista ne pise. Dugo Apple nije imao ni desno dugme kod svojih miseva. Ja sam presao na MacOS (Lion) i MagicMouse kada je Apple konacno resio da "popusti" oko nekih glupih odluka. Ja ne mogu da zamislim koriscenje misa bez desnog dugmeta i kakvog-takvog scroll-a.

dosadilo da ponavljam, ne, ne rade kako treba, ne radi isto kao u windowsu, pogledaj linkove koje sam postovo, te probleme imam na Hackintosu, kod ortaka na MBP, i imas dosta tema na internetu, guglaj :)

Kao sto sam napisao, koristio sam nekoliko Logitech miseva(M505, M525 i M705 trenutno) i svi su wireless i svi su radili bez ikakvih problema.

Bacio sam pogled na wikipediju i nista ne pise. Dugo Apple nije imao ni desno dugme kod svojih miseva. Ja sam presao na MacOS (Lion) i MagicMouse kada je Apple konacno resio da "popusti" oko nekih glupih odluka. Ja ne mogu da zamislim koriscenje misa bez desnog dugmeta i kakvog-takvog scroll-a.

Apple se nije ni vratio na pravljenje misa sa 2 dugmeta. Magic Mouse sada se bazira na ideji "touchpad + mouse". ;)

@ays
stvarno ne mogu vise da ti objasnjavam, "radili su bez problema", "odnosno nista losije/bolje nego na Windows-u." Ja ti opet govorim da pogledas linkove koje sam poslao i da se uveris, NE MOZE da radi isto kao u windowsu jer sam OSX ima "bug", i odnosi se na sve miseve !! bila je jedna kilometarska tema na apple forumu, nemam vremena da guglam sad...

Takodje sam koristio nekoliko logitech miseva u snow leopardu, G5 i MX 1000 i trenutno imam Razer DeathAdder 3500, i svi imaju probleme navedene u linkovima koje izgleda nisi otvorio :p

+1
Skoro svi misevi ce raditi na MacOS platformi ali je uvek pametno prvo proveriti na sajtu proizvodjaca da li je komptabilan sa Mac-om, pogotovo ako je wireless. ;)

Oni za koje je proizvodjac, npr Logitech, naveo da su kompatibilni sa MacOS, rade sasvim dobro, odnosno nista losije/bolje nego na Windows-u.

Imam Logitech wireless mis koji koristim sa Mac-om.

Kao sto sam napisao, koristio sam nekoliko Logitech miseva(M505, M525 i M705 trenutno) i svi su wireless i svi su radili bez ikakvih problema.

@ays
stvarno ne mogu vise da ti objasnjavam, "radili su bez problema", "odnosno nista losije/bolje nego na Windows-u." Ja ti opet govorim da pogledas linkove koje sam poslao i da se uveris, NE MOZE da radi isto kao u windowsu jer sam OSX ima "bug", i odnosi se na sve miseve !! bila je jedna kilometarska tema na apple forumu, nemam vremena da guglam sad...

Takodje sam koristio nekoliko logitech miseva u snow leopardu, G5 i MX 1000 i trenutno imam Razer DeathAdder 3500, i svi imaju probleme navedene u linkovima koje izgleda nisi otvorio :p

Procitao sam tekst na stranicama koje si linkovao, cim si ih postovao, i nisam se pronasao medju tim problemima iz vise razloga.
1. Nisam imao niti jedan od navedenih miseva.
2. Koristio sam iskljucivo miseve za koje je proizvodjac naveo da su Mac compatible.

To sam vec naveo, iznad u citiranom i ne mogu da razumem da ti "ne mozes vise da mi objasnjavas" da ja imam problem, koji nemam?!
A nemam taj problem u prethodne 3 godine sa Lion, Snow Leo i Leopard, bilo Macbook Pro, bilo hackintosh sa 5 razlicitih miseva koje sam koristio u tom periodu, ukljucujuci u Microsoft mis, koji je dosao u paketu sa Ergo 4000 tastaturom(oba uredjaja nisu radila kako treba, dok nisam instalirao driver za njih, preuzet sa MS sajta za Mac OS).

Jos jednom da ti ponovim, mozda me ovaj put razumes:
- Ako je mis, deklarisan od strane proizvodjaca kao MacOS kompatibilan, radi ce bez problema.
- Vecina usb miseva ce raditi, takodje, bez vecih problema.

@kicba,
Malo sam potrazio preko google-a i koliko sam uspeo da skapiram, taj mis nema scroll, kao sto i nema desni klik(odnosno ima, ako stisnes CMD i kliknes). To je veoma star model, koji je dolazio uz Powerbook i PowerMac modele. Dakle, pre 5 i vise godina.
Dobra je stvar sto si ga dobio a ne kupio, pa samim tim, nisi bacio pare. Mozes da ga zamenis sa Logitech M505 ili M525 modelima, rade odlicno i nisu skupi.

Pozdrav

Treba mis neki lepi koji lepo lezi... :D

Recimo:
4eb346ba5b117810f4a306d7e.jpg

http://www.amazon.com/Microsoft-Wir...UQFC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1324723801&sr=8-1

Poslednja izmena:
@ays

a ja cu opet da ti ponovim, mis koji je deklarisan da je Mac kompatibilan opet nece raditi isto kao na windowsu, imaces softver uz pomoc kojeg ces namestiti dodatne gumice, brzinu skrolla, kursora itd...ali i dalje ce ostati ova 2 "buga" koja postoje,

na snow leopardu i leopardu ces imati kursor koji poskakuje, zbog pooling intvervala, na Magic mousu je to 125 Hz pa se ne primacuje toliko, kod gamerskih miseva moze ;a ide do 1k i tu kursor jednostavno poludi, to je izgleda sredjeno na Lionu, ali i dalje ostaje LAG , i pazi sad ovo: NA SVIM MISEVIMA

http://store.razerzone.com/store/razerusa/en_US/pd/productID.169416100 Mac kompatibilan i ima te probleme, Logitech MX 1000 takodje

http://forums.logitech.com/t5/Mice-With-Mac-READ-ONLY-ARCHIVE/Mac-Gaming-Mouse-Support/m-p/217203?nobounce

cisto da ponovim opet:
The problem I’m talking about affects all mouse and touchpads since at least Mac OS X 10.4 Tiger. It still exists in Snow Leopard and Lion.

The problem is caused by a bug somewhere at the windowserver level of Mac OS X, and not by a mouse driver. You can supposedly avoid the issue by disabling QuartzExtreme.

The problem is as well closely related to the cursor jumping issue that has alone been fixed in Lion thanks to all our bug reports.

The problem has been confirmed by an Apple engineer. I’ve also heard that they are supposedly working on a solution. The timeframe is unknown though.

povlacim se iz diskusije

Poslednja izmena:
@Griffin, ti i ja pisemo o dvema razlicitim stvarima a na istu temu. Ja pisem o mom licnom iskustvu sa nekoliko razlicitih miseva, od kojih su vecina bila Logitech i svi do poslednjeg su bili kompatibilni sa MacOS(neki iskljucivo i pravljeni za MacOS).
Znam o cemu ti pises i kapiram koji si problem imao/imas. Medjutim, ja nisam imao isti problem, ni sa jednim od miseva koje sam koristio. Izmedju ostalog, ti koristis gaming miseve, a ja ne, jer ne igram igre, pa ne vidim poentu istih(osim onih iz R.A.T. serije, jer su gotivni. Call me crazy, I don't care. :d).

Ili si ti imao neverovatnu nesrecu da ubodes upravo one miseve koji imaju probleme sa Mac-om ili sam ja imao neverovatnu srecu da ubodem samo one koji nemaju nikakve probleme. U svakom slucaju je sreca faktor, nista trece.

Momku sto je otvorio temu sam predlozio Logitech miseve, tacnije 2 modela, za koje sam siguran da ce raditi bez problema, ukljucujuci i taj oblik "ghosting-a" o kojem si ti pisao. Dakle, pisem iz licnog iskustva, kao i ti, samo sto je moje pozitivno.

Nije tacno... imao si navedene probleme samo ih nisi primetio ili neces da priznas da ih ima. Problem postoji na svim misevima koji nisu Apple.

Nije tacno... imao si navedene probleme samo ih nisi primetio ili neces da priznas da ih ima. Problem postoji na svim misevima koji nisu Apple.

Priznacu da postoji mogucnost da se taj problem pojavljivao a da ga ja nisam primetio... ali to nikako ne menja moje dosadasnje iskustvo, u koje ti nemas uvida i samim tim, moram da primetim, ne mozes sebi da das pravo da nastupis iskljucivo sa "ili-ili" scenariom.

Ne, nego ti ne mozes da tvrdis nesto sto nije tacno i jos da ubedjujes ljude. I ja imam isti problem na miniju kada koristim logitech misa, tako da znam o cemu govorim, a to je, ponovicu, povremeno poskakivanje misa i lag. Ne mozes da kazes da tih problema nema, vec samo da ti ne smetaju, odnosno da ih nisi ni primetio, sto si na kraju i priznao.

^Apsolutno tačno...

Svaki miš koji sam probao je radio loše, a probao sam pa barem jedno 4-5 različitih modela (Logitech, Genius, A4tech, Gigabyte). Od svih tih miševa najbolje mi radi ovaj jeftini optički Gigabyte-ov koji sam dobio u paketu sa tastaturom a koji i sada koristim. Što se tiče gejmerskih miševa, oni bi zapravo po svojoj logici trebalo još bolje da rade od ovih običnih. Međutim upravo se kod preciznijih miševa ove anomalije još više uočavaju i to po svemu sudeći baš zato jer su "precizni"...! ;)

Srećom te postoji softwersko rešenje u vidu SteeMouse applikacije, ali definitivno stoji da miševi nisu jača strana OS X-a.

Ne, nego ti ne mozes da tvrdis nesto sto nije tacno i jos da ubedjujes ljude. I ja imam isti problem na miniju kada koristim logitech misa, tako da znam o cemu govorim, a to je, ponovicu, povremeno poskakivanje misa i lag. Ne mozes da kazes da tih problema nema, vec samo da ti ne smetaju, odnosno da ih nisi ni primetio, sto si na kraju i priznao.

Ne. Naveo sam da prihvatam postojanje mogucnosti da se tako nesto desava, lag svakako. Ali to poskakivanje misa, kao na linku sto je Griffin postavio ne mogu da "priznam" da mi se desavalo, posto nije, jer bih to svakako primetio. S'toga, molim te, ne izvlaci iz konteksta i nemoj da me prevodis.
Ne ubedjujem ja nikoga, za razliku od tebe, koji ubedjujes mene da mi se desava nesto, sto se ne desava. Ja nigde nisam naveo da ti problemi "ne postoje" vec da ih ja nisam imao. Sve vreme pisem o licnom iskustvu a ti o nekom generalnom iskustvu. Da li je, uopste moguce, da prihvatis da postoji mogucnost izuzetka?

Vrh Dno