Šta je novo?

Apple Media Event Uživo!

ivan90BG

Cenjen
Učlanjen(a)
07.01.2010
Poena
199
http://www.apple.com/pr/library/2010/08/31alert.html

Dakle prvi put će biti video prenos uživo nekog Apple događaja. Ali postoji kvaka. Video se prenosi u HTTP Live Streaming formatu, koji je predložen standard od strane Apple-a i pravilno implementiran jedino u QuickTime na Mac OS X-u 10.6. Može se gledati na Mac OS X-u i Windows-u i uz pomoć VLC-a, ali se playlista delova videa mora manuelnno osvežiti da bi se dobili novi delići videa i verovatno će rezultovati prekidima videa. Dakle izgleda da nije u pitanju pravi streaming već se radi o malim komadićima videa koji se skidaju na računar pa se puštaju za redom, a samo je za sada u QT na OS X-u implementirano automatsko osveženje playliste bez prekida tekućeg klipa. Recimo da je to prenos odložen za vreme trajanja jednog komadića.

Poslednja izmena:
Po našem vremenu, prenos počinje u 19h.

Pročitaj na MacRumors. :p

Ukratko iPod Touch, iPod Nano, Apple TV, (iPad 4.0?, 2.8" iPod Touch?, nova iLife aplikacija?)

Poslednja izmena:
Eve ti na. :p

MacRumors.com je napisao(la):
Rumors

Here are the major rumors heading into the event.

- Apple TV - A next generation Apple TV based on iOS, priced at only $99, as well as support for Apps.
- iPod Touch - Backside camera, mic, new shape, front facing camera, possible 3G and even a Retina display.
- iPod Nano - Smaller, square shaped design with a 3cm x 3cm touch screen. Case manufacturers have already been producing covers for the unannounced device (see above).
- Other updates to iTunes including TV show rentals and longer song previews.

Speculation

Meanwhile, here's a collection of fun speculative content that we can't verify, but in the run up to the event may inspire some interesting discussion:

- iPad 4.0? - We expect Apple will announce their plans for the deployment of iOS 4 for the iPad during the event. It's unlikely Apple will be able to launch tomorrow as Apple still needs developers to update their apps. So, hopefully we'll get a roadmap and a developer beta of iOS 4 for iPad.
- 2.8" iPod touch? iLounge suggests that perhaps we will see the long rumored 2.8" iPod touch emerge to fill the gap left by the former iPod nano.
- iPhone as Apple TV Remote? iLounge's Charles Starrett speculates that the rumored $99 Apple TV might actually require an iOS device to serve as a remote. Beyond his speculation, we'd actually heard unconfirmed whispers of the same, so it seems within the realm of possibility.
- iLife Mystery App is a Make Your Own App Tool? Rumors of iLife '11 suggested a brand new app would be introduced with the iLife '11 suite. We've heard an unconfirmed whispers that the new app could actually be a way for end users to create simple apps and deploy them directly (not through the App Store) to their iOS devices. Is Apple returning to their Hypercard roots? It's hard to say how feasible this would be.

Sacekaj, da li ce i na Macu i Snow Leopardu 10.6.x da skida deo po deo ili je normalan streaming?
Konacno live stream za Apple Event. :) :)

Ma biće video prikazan kontinuirano, ali se prenosi u formi malih komada koji idu jedan za drugim. Nebi trebalo da se primeti prelaz sa jednog na drugi komad. Ali sa VLC-om mora da se osvežava lista manuelno što uzrokuje zaustavljanje tekućeg komada koji mora ponovo da se pusti. Verovatno će ti start-stopovi da se nakupe i naprave značajno zakašnjenje kad prenos dođe do kraja.

@sirNemanjapro: Kad je ranije bio live stream?

Poslednja izmena:
Ne mogu da se setim tačno godine, ali kada je predstavljan G5, kada je predstavljan prelazak na Intela, kada je prvi put pokazan iPod... Bilo ih je.

2004 je bio zadnji live prenos.

Znači, napraviće od iPod Touch-a konzolu za igranje. Poznato mi je da veliki broj korisnika pomenuti uređaj kupuje baš zbog igrica ali sa Game Center-om su i nedvosmisleno pokazali da je to konzola koja može ići na net, puštati muziku, filmove i sve ostalo.

Novi Nano je interesantan. Možda izgleda malo smešno ali je dobro što su izbacili točkić kad već imaju dobar tačskrin.

Ovaj Ping mu dođe konkurencija Last.fm. Naravno ne sumnjam da će svi Apple korisnici momentalno preći na dotični servis kakav god on bio u startu.

Upravo sam se uključio. (koja ironija, ja postavio temu a zaboravio) Može ukratko šta je bilo.

EDIT: WTF. Video mi je upravo počeo od početka.

Poslednja izmena:
ako Apple TV bude kao WDTV (ali sa strimingom mada ima USB) uzimam odmah
mozda ce mu trebati neki hack da bi pushtao DivX fajlove ali videcemo

The iPod touch outsells Nintendo and Sony portables combined! It's got over 50% marketshare for portable gaming worldwide. And over a billion and a half games and entertainment downloads have been made just for the iPod touch alone."

Ozbiljne brojke, kada samo pomislim koliko ima vise ako se uracunaju jailbreakovani.
Prvo Rage a sada ovo.

mzl.bgaolwat.320x480-75.jpg

mzl.teybdhmm.320x480-75.jpg

Очекивани производи, али ми се никако не свиђа нови iPod Nano... Премали је екран. Могли су да оставе исту величину као раније, само да га скрате за clickwheel.

Свеједно бих размишљао о куповини једино ако исправе бар најгоре багове из пете генерације. Сад видех да се појавио нови iTunes за скидање, али никако не могу да га преузмем, вероватно је преоптерећен сервер.

Novi nano je totalni promasaj. Nema smisla imati tako mali ekran. On je bukvalno shuffle sa ekranom. S druge strane........touch je stvarno odlican. Copped :d

Сад гледам нови Nano...
-Нема звучник
-Нема камеру
-Нема аларм
-Now playing је очајно одрађен
-Нема подршку за репродукцију видео клипова
-Нема "shake to shuffle", колико сам видео

Znači novi iTunes fail. Liči na logo generičkog pleyera za Windows, čak je i Mac ikonica µTorrent-a lepša od ovoga, a jednako je prosta. Ipak su malo prenaglili sa novom ikonicom a da nisu do kraja razradili dizajn. Ko da su naredili jednom čoveku pre dva dana da smuti novu ikonicu. Napraviću backup stare ikonice i ubaciću je u novi iTunes. :p

Stvarno je šteta što su smanjili ekran iPod nano-a, a pošto je sada osetljiv na dodir uvećani su elementi interfejsa i onda se vidi još manje. Razmišljao sam da bi nekada mogao da pazarim jedan Nano, ali sa ovako malim ekranom nema šanse.

Novi iPod touch je stvarno iznenađenje sa dve kamere, a postao je još tanji.

Apple TV je zanimljiva promena. Lakši za korišćenje jer nema hard disk, a ako baš hoćete nešto da kupite imate računar pa strimujte sa njega.

Chris Martin me je baš zasmejao kad je rekao da Apple-ov marketing može da proda bilo šta. :D

Poslednja izmena:
Nije mi baš najjasnije kako funkcioniše Apple TV?

Pa u suštini je isto kao i do sada, samo što se stvari ne mogu kupovati jer uređaj nema hard disk, i što su cene rentiranja TV serija (za sada Fox-a i ABC-a) tri puta niže, nego što su do sada bile za kupovinu (to i nije nikakav tehnički napredak već poslovni napredak Apple-a). A ako hoćeš da kupuješ imaš računar da na njega skidaš, pa strimuj na Apple TV.

I pošto je Apple TV ovako mali verovatno je baziran na ARM čipu.

Poslednja izmena:
Novi nano mi se ne svidja, po meni previse je to mali uredjaj za touchscreen. Trebali su da ubace ekran velicine bar kao na cetvrtoj/petoj generaciji nano-a.
Shuffle je slican kao i prethodne generacije, sva sreca pa su vratili tastere na shuffle.
Novi iPod Touch me je najvise odusevio, i po meni najvise uznapredovao, i najverovatnije cu uzeti jedan, vreme je da moj 2nd gen iPod touch 8gb ode u penziju, ili u ruke nekog drugog srecnika. :)
Jedino mi smeta sto nisu stavili isti kvalitet senzora kao na iPhone 4, pa su fotografije u znatno nizoj rezoluciji, ali ok.
Jedino sto nisam siguran jeste da li su konacno ubacili GPS u iTouch, ali cisto sumnjam da jesu.

I pošto je Apple TV ovako mali verovatno je baziran na ARM čipu.

Jeste, isti kao u iPadu. Takođe je interesantan onaj AirPlay što će da bude u iOS 4.2 (strimovanje videa i slideshowa sa iPada i iPhonea).

Nano gubi bitku sa ostalim proizvodima iz Apple game. Touch mu uzima multimediju, a shuffle prostu reprodukciju. Nano ostaje kao modni dodatak, sa ekranom. Koliko vidim, zadržaću svoj model Nanoa iz pete generacije lepe veličine i sa kamericom :)

Nano je fail totalni... Bolje da ga nisu dirali, stari je bio sasvim ok.

Informacija o tome kako prodaju vise od Nintenda i Sony-a zajedno je glupost - Nintendo DS se prodao u preko 120 miliona primeraka sto je svakako vise od broja prodatih I uredjaja :) Da ne spominjemo Sony PSP.

I iskopirali su LastFM he-he.

EDIT: mislio sam da preterujete ali ipak ste u pravu - ikonica novog iTunes-a je bas odvratna.

EDIT2: Koja je poenta ovog Pinga, probao sam ga i od 10 pretraga dobio sam samo jedan rezultat? :) Smor.

Poslednja izmena:
Lepo sto su vratili shuffle na onaj stari dizajn, ona "cokoladica" sa komandama na sluskama je bila neupotrebljiva! Novi nano je totalni fail, ne zelim da znam na sta ce da lici nabadanje pesama na ono malo nicega, a i ruzan je do bola :d AppleTV nabavljam cim se pojavi kod nasih, a iTouch cim prodam bubreg :) treba nekom :eyebrows: ???

Rešen problem ružne ikonice. ,) Samo kopirajte negde 27 ikonica iz Resources foldera u iTunes.app paketu, pa njima zamenite iTunes 10 ikonice (naravno sačuvajte i njih negde za svaki slučaj)

Mada sviđa mi se na neki način što su kontrole prozora premeštene sa onako sa strane i što je uklonjen title bar. Tako se dobija prostor na ekranu, a i Windows izdanje iTunes-a više nema prednost u površini ekrana koju zauzima (meni bar je tamo integrisan u title bar).

Prilozi

• Screen shot 2010-09-02 at 11.35.46 AM.jpg
    Screen shot 2010-09-02 at 11.35.46 AM.jpg
    173.9 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Vrh Dno