Šta je novo?

Apple MacBook Pro

Dzejson

Cenjen
Učlanjen(a)
16.10.2010
Poena
151
Gde bih mogao u Srbiji da kupim MacBook Pro 17'' ?
Po mogucstvu sa garancijom i po povoljnoj ceni. :D:D

www.apcom.rs
Imaš stranu gde su ti izlistani svi reseller-i, pa vidi. Inače, cene su, manje-više, uniformne kod svim, osim kad nisu akcije.
Ako nisi gadljiv na polovnu i ostalu robu skokni na forum ljubitelja mac makina:
www.macserbia.org
Sad baš imaš solidan izbor novijih mašina, pa su zato i cene lepe.
Pozz

Cekaj refresh :), trebalo bi u novima Sandy da se nadje :), sacekaj malo :), dobices mnogo bolju masinu za iste pare :).

@ringeraja hvala puno!
@gile23 Nisam te najbolje razumeo.
Molim te pojasni.

Ringeraja u cemu je fora da su na tom vasem forumu MacBookovi Pro za 1000e ko novi ? A u radnji su 1800e. U cemu je caka ? Iz USA ? Kradeni ? Bez garancije ?

Kako koji, verovatno.
Caka je u tome da na forumu ljudi znaju otprilike ko je ko, tako da se i kupovina manje-više svodi na poznate prodavce (mogu da ti preporučim, ako hoćeš). A da ima ispalih iz kamiona, verovatno ima, ali na tebi je da proceniš od koga ćeš kupiti.
Ovi nešto jeftiniji su obično iz USA, dobijeni na poklon, treba ljudima kinta,... Različiti su razlozi. Ima i polovnih (ko nije gadljiv), a ako ti je nešto sumnjivo naravno da nećeš da pljuneš tek tako 1k € za ganc novu makinu koja vredi 2k €.

Aj preporuci mi 2,3 Macbooka Pro 15.
Ako te ne mrzi posalji linkove na PM.
Crkla mi je baterija na starom laptopu, a mozda bi uzeo Mac da se malo igram jer je to prihvatljiva cena. 2000e nikad ne bi dao.

Moram malo da se ubacim ako smem. Kupio bih mozda neki stariji Apple lap iskljucivo kuci za surfovanje preko wifi, i eventualno nekad da otvorim neki exel/word da pogledam nesto. Nesto od 13" da mogu da ponesem sa sobom, neka laganica. E sad, ne bih da dam puno para pa se razmisljam da li da uzmem nesto polovno. Da li ima smisla da uzmem Air, ili Pro, ili da jednostavno idem na neku najjeftiniju varijantu? Video sam za po 300e da ima nekih masinica...

@ringeraja hvala puno!
@gile23 Nisam te najbolje razumeo.
Molim te pojasni.

Pazi ovi sada Macbook Pro-ovi sto su u prodaju su izbaceni pre nekih godinu dana, buduci da je proslo dosta vremena, uskoro se treba ocekivati refresh - osvezenje ponude, dakle novi 17" Macbook Pro ce kostati isto kao i ovaj sad samo sto ce imati bolji HW u sebi i biti dosta brzi. Jel sad jasno :) ? Pogledaj ovo.

@ringeraja u kojem opsegu se krecu cene od tih sto su ispali iz kamiona do onih dobijenih iz USA na poklon :) ?

Kakvi su vam to ispali iz kamiona ? Kradena roba ? Jel tu moze jos murija da te cima ili tako neke gluposti ?
Nije mi jasno zasto na tom apple forumu ne napisu nista o samoj masini, dal ima garanciju i sl.

Kakvi su vam to ispali iz kamiona ? Kradena roba ? Jel tu moze jos murija da te cima ili tako neke gluposti ?
Nije mi jasno zasto na tom apple forumu ne napisu nista o samoj masini, dal ima garanciju i sl.

Koliko ti imas godina pod 1. :) ?

Sigurno si cuo za izraz "saner" e to ti je ta vrsta ispalo iz kamiona :), i kada ispadne iz kamiona kako da uzme fiskalni racun i garanciju :) ? Dalje imas te poklone iz USA, ne znam da li u USA daju neki garantni list ili racun, e ako imas nesto od to dvoje onda imas puno pravo na garanciju, cak iako je iz USA :), btw. sta ti nije jasno u vezi tog oglasa uvek ti je tu PM :).

Znam jako dobro sta su saneri za garderobu i parfeme, cvike i slicno, ali ne znam da to postoji i za tehniku.

Nemam ja problem oko kradene robe, vec oko nekih refubrished varijanti,e toga se ja bojim. Kradena=novo, refubrished=rizik.

Nisam ja rekao da se na macserbia.org prodaje kradena roba, Bože sačuvaj, 99% prodavaca ipak prodaje potpuno legalne stvari, tipa, svoj comp, poklon, nagradna igra,... Mogu i da preporučim proverene prodavce.
Ja sam samo opservirao lični utisak apropo cene pojedinih komada hardvera i apropo nekih prodavaca, ništa više.
Da li neko prodaje nešto za šta nema dokaz porekla ne znam, niti me interesuje, ja znam kod koga i šta kupujem i to je to. Svako se ponaša na sopstvenu odgovornost, a sve ostalo je proizvod aluzija i konstrukcija.
Forum macserbia.org je prevashodno mesto gde se okupljaju ljubitelji hardvera/softvera koje pravi Apple, a tek onda i mesto gde se nešto od pomentog harvera može i kupiti. Kao i sve u ovoj zemlji, počeo je kao odlična ideja, a tokom vremena neke stvari su se promenile, da ne kažem na gore, ali svedoci ste toga i na ovom forumu, tako da...
Anyway, ko hoće bilo šta od saveta u pogledu kupovine na pm, rado ću pomoći.
Pozz

Nazad
Vrh Dno