Šta je novo?

Apple MacBook Pro 4.1

• Začetnik teme Začetnik teme iwcham
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Da li po vama Apple MacBook Pro 4.1, 15inch 2008, u odlicnom stanju, vredi 50000din?
Specifikacija: Intel Core 2 Duo, 2.4GHz, 2gb RAM, NVIDIA GeForce 8600M GT 256mb RAM, 200gb HDD 5400rpm, 15” monitor, bluetooth, wi-fi, webcam..
Ima samo malo ulubljence 2mm na jednom cosku, inace mint. TAstatura je promenjena u ovl. servisu pre 6 meseci tako da je kao nova.

Zanima me takodje da li sada moze da se nadje 2x2gb memorije za njega i da li moze da se ubaci neki SSD, a to pretpostavljam da nije problem.
Nisam postavio temu namerno u "sta da kupim" jer ovde mora da odgovori "mac-ovac" 🙂

Mislim da vredi manje.. Imam isti takav koga mislim da necu prodati nikad jel mi se ne isplati.. Prednost u odnosu na 3.1, odnosno starije je sto ima 64bitni EFI.. Ja sam ga preporodio time sto sam stavio SSD, prosto je progledao.. I ako uzimas preturaj malo po oglasima, ili cak mozda po nekim prodavnicama i naci ces 2x2GB sodimm-a na 800mhz ddr2..

400EUR? Pa... ja bih rekao da vredi ipak malo manje. Memoriju mozes da nadjes gde hoces, mislim da je limit za tu masinu 8 GB (pogledaj na everymac). SSD mozes da ubacis umesto HDD-a.

Po meni 50 000 je ipak malo previse, ono sto moras uzeti u obzir je da ce se sa 2GB memorije na ML-u masina solidno vuci tako da ti je 2x2GB minimum za ugodan rad. sa ssd-om imaces sasvim solidnu masinu.

Hvala. Kupio sam macbook early 2008 sa oglasa ovde 🙂

Taj CPU bi bez problema trebao da tera 1080p 🙂 Savetujem ti da prvo odes i kupis bar 4 GB memorije i neki brzi disk. Taj disk od 5400RPM je najobicnije sporo ******. Kupi neki 7200RPM HDD ako nemas para za SSD. Kad izmenjas HW, stavi Lion ili ML (ne znam da li je na spisku podrzanih).

A zna li neko nesto u vezi iSight kamrere za macbookove iz 2008g. Negde sam procitao da je camera 1.3 megapixela, u sto bi to bilo lepo !! 🙂

Ne znam sto je to toliko bitno, kamerica sluzi za video konferencije i taj posao radi sasvim ok.

Razlika izmedju 5400 i 7200 - VS - SSD je nebo i zemlja...

Radije poslusaj kutiju, sacuvaj malo para i uzmi SSD - nisi svestan koliko je to brzo...

Ja sam svoj stari hp 8430 preporodio kad sam stavio SSD 🙂

Ok. Koji SSD bi mi preporucili, od 120Gb. Svi SSD su 2.5 i mogu u laptop, jel tako? Da li je bitno uopste toliko koji da uzmem. Ima recimo 128GB SSD Verbatim 47478, Black edition za 9700din.

Poslednja izmena:
http://www.everymac.com/systems/app...duo-2.4-white-13-early-2008-penryn-specs.html
Tri pitanjca: Da li moze da tera 1080p? Da li je njegov webcam obicna VGA? Da li ce raditi brze i bolje sa 10.5, ili 10.6?

Ja imam jedan stari MacBook malo slabiji od tog tvog sa 10.7 (prethodna generacija) - nemoj uopste da razmisljas o 10.5 ili 10.6! Kod mene na 3 GB RAM-a, 2.33 i SSD radi Lion bolje nego Snow Leopard. Slobodno probaj Lion, mislim da ce ti bolje raditi, a podrzava sve sto i Mountain Lion (Safari 6, iCloud itd...). Ta tvoja masina je skroz upotrebljiva i nije zastarela. Radi 1080 sa bilo kojim playerom - VLC, MPlayer, QuickTime...

Paraleno koristim MacBook Air 13" 1.7 i taj MacBook Pro 2.33 i osim dosta boljeg ekrana kod Air-a, u brzini u realnom radu nema velike razlike.

Ok. Koji SSD bi mi preporucili, od 120Gb. Svi SSD su 2.5 i mogu u laptop, jel tako? Da li je bitno uopste toliko koji da uzmem. Ima recimo 128GB SSD Verbatim 47478, Black edition za 9700din.

Mislim da ti je svejedno koji SSD, jer je SATA 1.5 unutra i transfer ce ti biti oko 100 MB/s. Uzmi si neki jeftiniji SSD, jer neces moci da iskoristis prednosti najbrzih (250 GB/s transfera).

Postoji jedina razlika u visini SSD-a (7mm vs 9mm), ali je za tu masinu to nebitno posto prima i jedne i druge (bay je predvidjen za standardne 9mm diskove). Mozes i da nadjes na netu adapter i umesto optike stavis jos jedan disk unutra.

Extra. Hvala puno na odgovorima... 🙂

Ne slazem se sa navedenim, izuzetno je bitno kakav SSD ces izabrati jer nije sve u brzini 🙂 Povrsno je svako posmatranje SSD-a kroz odnos brzina vezanih za citanje i pisanje. Moj predlog je da gledas neki Samsung, cene su im ok a jako su dobri. Ja imam jedan u mom MBP, progledao sam sa njim.

Da ne otvaram novu temu. Imam problem sa zvukom. Zvucnici posle par minuta jednostavno prestanu sa radom, zatim opet pocnu da rade, i tako u krug. Kada prestanu, zasvetli mi crveno audio dzek... Ako mi je otvoren sound preferences, gledam ladno kako sam menja iz digital output u internal speakers i obrnuto? Ima li neko neku ideju, sta se desava? Da li je problem hardverski? Instaliran je 10.7.5, ima 2Gb rama, 2.4Ghz c2d?

Poslednja izmena:
Za sada sve Ok. Od posta prestao je da flesira. Iskreno se nadam da nece vise...

Da ne otvaram novu temu....

da li neko zna do koje godine se proizvodio 17inchni MBP???

Pravi se i dalje. Ako mislis na ne-unibody model-do 2009.

Kako mislis pravi se i dalje?
A zasto ih nema onda u apple web prodavnici i ko ih onda zvanicno prodaje?
Nasao sam jednu web stranicu gdje ih prodaju ili zamjena i doplata za jace modele , pa mi je izazvalo sumnju....

Po ovom roadmapu prave se,jedino ako su prestali u zadnjoj seriji:
18a1b107f725308b4d2b597b0a9ae0fe.webp

Nazad
Vrh Dno