Šta je novo?

Apple M1/M2/M3/M4 - MacBook Air i Pro

Ja moj M1 Pro 14" koristim već 3 godine, skoro stalno nakačen 4k monitor, ventilatore sam jedino čuo kad mi je sin cepao Roblox na njemu. :)

Lepo, za to za šta se koristi radi. u VM radi Garson, a ovamo Excel, Safari, Outlook. Ja kad ga ponekad koristim, radim u AutoCADu i Outlooku, naravno bez VM.
Nego da ja tebe pitam za Parallels, da li ti se dešava da posle zatvaranja poklopca kad ponovo probudiš VM, bude sve uvećano tipa 300% i mora da se zatvori VM da bi sve bilo kako treba? Od 10x, lupam sad 3x se to desi.
Da, jako cesto. Zbog toga sam poceo da gasim parallels jer mi je lakse tako zbog tog baga sa scalingom

Ja imam MPB Pro 16" M1, stalno nakačen na 27" inča monitor, nikad ga dosad nisam čuo :) Obrada fotografija u pitanju, LR, PS.

Air M2 nema 10 punjenja, uleglo mi je SHIFT dugme. Radi ali nema pun stisak kao drugo dugme. Da li je za servis?

Nosi i zahtevaj. Skupa je to igračka da bi imala takav defekt. U krajnjem slučaju i da platiš popravku-zemenu, šta već, bolje nego da da se osećaš bedno dok koristiš.

Da li je m1 air 16gb dovoljan za edit PS slike max 4k i video edit (1080p) za (sitan 15-30sec)?
Nakačio bi ga na eksterni 4k monitor.

Naravno...

To će da odradi a da se ne oznoji 😅

Sad mi lik nudio novi MacBook Pro M3 8/512Gb za 1400e. Cena jeste ok ali 8Gb Rama???? Ne mogu sebi opravdati laptop od 1400e sa 8Gb rama.

Sad mi lik nudio novi MacBook Pro M3 8/512Gb za 1400e. Cena jeste ok ali 8Gb Rama???? Ne mogu sebi opravdati laptop od 1400e sa 8Gb rama.
Ma kakvi. Bilo je identičnih modela — a verujem da su tu i dalje — na KP-u za 1350, jedan sam video bio i za 1300. Ja na takvu mašinu ne bih dao iznad 950-1000, sve preko toga je suludo. Pogotovo što sad dolaze M4 mašine sa 16GB memorije po difoltu.

Ma kakvi. Bilo je identičnih modela — a verujem da su tu i dalje — na KP-u za 1350, jedan sam video bio i za 1300. Ja na takvu mašinu ne bih dao iznad 950-1000, sve preko toga je suludo. Pogotovo što sad dolaze M4 mašine sa 16GB memorije po difoltu.
Da, upravo gledam najave za nove modele, min 16Gb rama konacno.

M4 bi trebao da ima performanse M3 pro u singl core a u multi i daleko bolje, sto je odlicno.

Nadam se da ce unparediti CPU efikasnost sa M4, M2 je mnogo losiji od M1 po tom pitanju, M3 je malo bolji od M2 (najvise zbog 3NM) ali i dalje nisu efikasni CPU kao prvi M1, performance per watt. Po testovima M4 iz iPad-a ima generalno 20% bolje performanse od M3 i manja je potrosnja, ali videcemo u Macbook-u.

Uzeo sam m3 air 16bg, kako da smanjim velicinu ovog menija iznad da bude kao na m1. Neverovatno koliko bode oci.

Prilozi

• Screenshot 2024-10-16 at 19.55.10.png
    Screenshot 2024-10-16 at 19.55.10.png
    87.9 KB · Pregleda: 118
Izgleda da ne moze da izgleda malo kao na m1. Ne mogu da uklopim meni da bude u nivou donje ivice kamere a da tekst bude proporcijalan

Koristim ga za citanje knjiga i da pustim film i seriju. Ja sam bas nezahtevan korisnik. Bitno mi je da drzi bateriju, ga je lagan, tih, fin ekran i da je estetski lep. Apple ekosistem je dodatni plus tako da ja bas i nisam merodavan korisnik.

Izgleda da ne moze da izgleda malo kao na m1. Ne mogu da uklopim meni da bude u nivou donje ivice kamere a da tekst bude proporcijalan
Ja mislim da sam to samo viđao pomoću nesistemskih aplikacija. Iskren da budem, meni je bilo čudno prvih par dana, ali ništa specijalno. Navikao sam se lako. 😅

Na mom M3 air 8gb ,ne primecujujem taj izrez oko kamere.Ni taj gornji meni.U chromu pustam filmove,youtube preko celog ekrana.

Ma samo AIR 16gb/512gb basic za male pare, to je jedino bitno. :D

Ma kakvi, 1199$ (pozeljno 999$) i da novi standard bude 16/512. Svakako sve ostalo ce da bude isto, M4 na kasicicu bolji od M3 i to je to.

Nazad
Vrh Dno