Šta je novo?

Apple Finally Did It: They Got the Patent for the Rectangle with Rounded Corners…

auto22176520

Cenjen
Učlanjen(a)
16.09.2012
Poena
154
At some point during the huge Apple versus Samsung lawsuit scandal someone said as a joke that Apple should patent the rectangle. Well, they’re close to it, since they’ve just received the patent for rectangle with rounded corners basically. The US Patent and Trademark Office issued patent number D670,286 to Apple yesterday, regarding the outer shape of a device.

I have to say that if we follow the sketch above as the landmark for tablet designs, there are hundreds of models breaching this patent. The previous design patens regarding the iPad and iPhone included at least one extra feature in solid lines, like Home Button or the bezel shape or the back surface contour. This one doesn’t even include such features and simply refers to the shape of the slate. This is a hugely broad patent, very broad actually and I can already smell some new trials coming.

The good thing here is that the drawing offers a limit to a specific proportion in size, so for example tablets with different aspect ratios are safe. Such a patent is an advantage for Apple, but also a handicap, because it can be called invalid easily by a judge, jury or even the patent office. So, overall it’s a very fragile weapon, so let this go…

http://tablet-news.com/2012/11/08/a...atent-for-the-rectangle-with-rounded-corners/

Da nije tragično bilo bi smešno

Sta je problem, koliko para donose US trezoru, red je da im drzava izlazi u susret. Pa i kod nas lokalni biznismeni rade sta hoce i registruju kako hoce, sto to ne bi mogao Apple u USA? Nece sigurno USa da stiti strane proizvodjace.

Vrlo klimav patent koji stiti samo 4:3 proporcije sa zaobljenim ivicama odredjenog radiusa.

Meni obrisase istu temu, uz napomenu da je ipak ova prva, nisam video zbog koriscenja srpskog u search.

istog dana kada su patentirali Rounded rectangle, pale su im akcije, a akcije strmoglavo idu na dole.

https://www.google.com/finance?client=ob&q=NASDAQ:AAPL

Koliko je zapravo postao besmislen US patent sistem .. ? Ko pri zdravom razumu odobrava ove patente .. ? Postoji li sumnja na uticaj apple-a na patentni sistem, sobzirom da to jedino moze da zvuci logicno kada neko patentira zaobljeni pravougaonik .. ?

Yup. Vrlo retardirano.

Jesu li patentirali i naziv Fusion Drive? Ako jesu onda ce Seagate i ekipa morati da prestane proizvoditi hard diskove do sada poznate kao hibridne, posto je to Apple, jel te, sada izmislio :d

Jesu li patentirali i naziv Fusion Drive? Ako jesu onda ce Seagate i ekipa morati da prestane proizvoditi hard diskove do sada poznate kao hibridne, posto je to Apple, jel te, sada izmislio :d

Jel mozes da napises koji su to Seagate diskovi koji rade kao Fusion Drive ? Zaista ne znam kako "Seagate i ekipa" mogu da naprave drajv cija su unapredjenja na nivou OS-a i CoreStorage-a? Kod Fusion Drive-a SSD NE PREDSTAVLJA cache memoriju.

Poslednja izmena:
Jel mozes da napises koji su to Seagate diskovi koji rade kao Fusion Drive ? Zaista ne znam kako "Seagate i ekipa" mogu da naprave drajv cija su unapredjenja na nivou OS-a i CoreStorage-a? Kod Fusion Drive-a SSD NE PREDSTAVLJA cache memoriju.

Mislim da je govorio o HW delu, posto ako bi Apple registrovao patent koji bi predstavljao taj "Fusion Drive", morao bi da ga onda patentira iskljucivo sa OS unapredjenjima koje si i sam naveo, sto ne bi nikoga doticalo(WD, Seagate... itd).

Sa druge strane, ovo je identicno Intel Rapid Storage tehnologiji(barem meni i na osnovu informacija koje sam do sada video), sto me uopste ne cudi, posto je Apple dosta svojih PC(personal computer) hardverskih "inovacija" u prethodnih 5 godina bazirao na Intelovim patentima i tehnologijama. A Intel Rapid Storage je dostupan jos od pojave Sandy Bridge Z68 maticnih ploca. Lenovo ga ima u upotrebi u nekoliko svojih Thinkpad modela.

Mislim da je govorio o HW delu, posto ako bi Apple registrovao patent koji bi predstavljao taj "Fusion Drive", morao bi da ga onda patentira iskljucivo sa OS unapredjenjima koje si i sam naveo, sto ne bi nikoga doticalo(WD, Seagate... itd).

Sa druge strane, ovo je identicno Intel Rapid Storage tehnologiji(barem meni i na osnovu informacija koje sam do sada video), sto me uopste ne cudi, posto je Apple dosta svojih PC(personal computer) hardverskih "inovacija" u prethodnih 5 godina bazirao na Intelovim patentima i tehnologijama. A Intel Rapid Storage je dostupan jos od pojave Sandy Bridge Z68 maticnih ploca. Lenovo ga ima u upotrebi u nekoliko svojih Thinkpad modela.

Ne govorim uopste o tuzbama vec pokusavam da objasnim da Fusion drive i hibridni drajvovi nisu ista stvar (em su kod Fusion-a SSD i HD fizicki razdvojeni em SSD ne igra ulogu cache drajva vec su oba diska spojena u jedan logicki drajv). na isti nacin na koji OS X najcesce koriscene podatke prebacuje na coskove HDD-a tako ce ih sada prebacivati na SSD, nikakva spektakularna tehnologija ali ipak ne funkcionise ni nalik na hibridne drajvove (podatci se ne nalaze na oba drajva u istom trenutku pa je i kapacitet 1128 GB a ne 1TB koliko je kapacitet HD drajva).

ontopic :

http://www.businessinsider.com/apple-htc-settlement-2012-11

Apple will get $6-$8 for every Android-based HTC phone sold, says Shaw Wu, an analyst at Sterne Agee.

Late Saturday night Apple and HTC announced a patent settlement,and a 10-year licensing deal. The terms of the settlement were not released. Wu's figure is based on "conversations with industry sources."

HTC sells 30-35 million Android smartphones annually, so it will generate $180-$280 million in annual revenue for Apple. Since there is no almost cost associated with that revenue, it should be pure profit. But, Apple made $41 billion in net income during its last fiscal year, so it's not like this HTC money means much.

Read more: http://www.businessinsider.com/apple-htc-settlement-2012-11#ixzz2C1Pkb0bV

Poslednja izmena:
Ne govorim uopste o tuzbama vec pokusavam da objasnim da Fusion drive i hibridni drajvovi nisu ista stvar (em su kod Fusion-a SSD i HD fizicki razdvojeni em SSD ne igra ulogu cache drajva vec su oba diska spojena u jedan logicki drajv). na isti nacin na koji OS X najcesce koriscene podatke prebacuje na coskove HDD-a tako ce ih sada prebacivati na SSD, nikakva spektakularna tehnologija ali ipak ne funkcionise ni nalik na hibridne drajvove (podatci se ne nalaze na oba drajva u istom trenutku pa je i kapacitet 1128 GB a ne 1TB koliko je kapacitet HD drajva).

ontopic :

http://www.businessinsider.com/apple-htc-settlement-2012-11

Naravno da nisu ista stvar, nisam retardiran pa da ne znam razliku... Apple ocigledno ima najpotpunije resenje u ovom momentu kada je ta tehnologija u pitanju ali je to ne cini novom tehnologijom ili inovacijom. A nesto mi govori da ce Apple to potencirati i mozda tuziti sto je smesno, ali nije im prvi put.

Sto se tice ontopica, cini mi se da ce HTC pod led brze nego sto se ocekivalo. Microsoft zaradjuje na njima, a sada i Apple a oni u stvari prodaju Google tehnologiju... plus im poslovanje ne cveta.

Tih par dolara po telefonu koje je HTC pristao da plati i nisu loš dil za njih, pod uslovom da obuhvataju i Apple-ove buduće patente. S obzirom da su uspeli da dobiju patent na zaobljeni pravougaonik, ima smisla očekivati da će zatražiti i patente na ostala geometrijska tela, pa nakon što postanu vlasnici geometrije, poželeće da patentiraju i algebru, pa pošto je sve zasnovano na matematici, onda će prisvojiti fiziku, astronomiju, hemiju, itd. Onda će polako da pređu i na društvene nauke, patentiraju imenice, glagole itd., sve dok se ne ostvari stara kovacm-ova tvrdnja da je Apple izmislio sve što postoji.

Jadan HTC. Ionako su u buli, sad im se još i ovaj krpelj nakačio da im pije krv. Ali morali su da plate, sami sudski troškovi bi ih izašli više. Apple je spustio malo zahteve i ostavio ih da tek mogu da životinjare, ali da ne predstavljaju nikakvu pretnju.

Naravno da nisu ista stvar, nisam retardiran pa da ne znam razliku... Apple ocigledno ima najpotpunije resenje u ovom momentu kada je ta tehnologija u pitanju ali je to ne cini novom tehnologijom ili inovacijom.

Ti si bio taj koji je rekao da su hibridni drajvovi i fusion drive jedno te isto. posto smatras da nije inovacija reci mi koji drajvovi radili na isti nacin?

G@W je napisao(la):
Ako jesu onda ce Seagate i ekipa morati da prestane proizvoditi hard diskove do sada poznate kao hibridne, posto je to Apple, jel te, sada izmislio

Dakle niti je hibridni drajv nalik na Seagate-ove drajvove niti je ista tehnologija u pitanju.

Meni i dalje nije jasno ko je normalan odobrio ovaj patent.

Para vrti gde burgija nece. :)

sada su vec poceli da patentiraju geometriju, UOPSTE nije zezanje da polako pocnu da patentiraju i Matematiku kao opstiju granu, pa odatle lagano da krenu sa patentiranjem hemije, fizike, biologije ... samo da dokazu da je Steve Jobs direktan potomak Isaac Newton-a, i to bi bilo to otprilike.

Igoritze, takvi komentari su suvisni. Matematika se srecom ne moze patentirati jer se smatra da matematicka formula ili metoda predstavlja opis necega sto postoji u prirodi.
Ovaj patent stiti pravo Apple samo za taj oblik. Malo razlike u proporcijama ili radijusu zaobljenih coskova i to vise nije isto.

Zamislite da neko patentira pravougaon televizor pa onda tuzi sve ostale zato sto su i drugi televizori pravougaoni sa istim odnosom stranica. Ili da neki proizvodjac lopti patentira okrugao oblik, pa da tuzi druge zato sto su i tudje lopte okrugle. Ili da neki proizvodjac guma patentira tocak, pa da tuzi sve ostale zato sto tockovi imaju isti oblik. Ovako bih mogao do sutra. Ovo nema veze sa mozgom i samo neko sa iq manjim od 70 moze da odobri ovaj patent ili da podrzi ovo sto radi americki patentni zavod.

p.s. Samo nemojte da navodite da lopta i tocak postojao vec 3000 godina u istom obliku, ja sam 15 godina pre nego sto je osnovan Apple imao niski televizor sa ekranom odnosa 4:3 i crnim ivicama jednake sirine oko njega, koje su na krajevima zaobljene

ma glupost... americki patentni sistem stiti svoju kompaniju, i pravi joj profit. to je sve.

I sta je tu lose? Kad mogu crnci da rintaju u rudnicima dijamanata i da crkavaju od gladi, sto polako i zapad ne bi mogao da placa desetak za svaki komad tehnike.
Sve to dok kinezi ne zavrnu slavinu retkih minerala i sirovina, onda ce usa moci da se ceska sa svojim patentima.

lose je jer se prica o "globalizaciji", "ujedinjenom svetu"... i slicnim frazama izmisljenim na zapadu. a u praksi to znaci: nase firme dolaze na vase trziste i uzimaju sve.
americki patentni sistem(kao i zakonodavstvo, dobrim delom) je glupost, i nije ok jer je ovaj patent savrseno besmislen. jer niti je tehnolosko niti idejno niti dizajnersko dostignuce. zaboga, digitroni od pre bruku godina su imali taj dizajn!
da nije apple poceo pricu sa tabletima? da li su ih oni izmislili, pa sada stite svoj rad?

ne kontam ovaj deo "sto polako i zapad ne bi mogao da placa desetak za svaki komad tehnike.", jer nece placati zapad, nego ce trebati da se placa zapadu.

Poslednja izmena:
lose je jer se prica o "globalizaciji", "ujedinjenom svetu"... i slicnim frazama izmisljenim na zapadu. a u praksi to znaci: nase firme dolaze na vase trziste i uzimaju sve.
americki patenti sistem(kao i zakonodavstvo, dobrim delom) je glupost, i nije ok jer je ovaj patent savrseno besmislen. jer niti je tehnolosko niti idejno niti dizajnersko dostignuce. zaboga, digitroni od pre bruku godina su imali taj dizajn!
da nije apple poceo pricu sa tabletima? da li su ih oni izmislili, pa sada stite svoj rad?

ne kontam ovaj deo "sto polako i zapad ne bi mogao da placa desetak za svaki komad tehnike.", jer nece placati zapad, nego ce trebati da se placa zapadu.

Trziste na koje cilja apple je, pored usa, zapadna evropa i kanada. Ne verujem da im prodaja ide tako sjajno u kini i istocnoj evropi. Stoga ovo i jeste desetak za usa saveznike. Uostalom, cela ideja i jeste da se suzbiju kocoperni saveznici. Odakle je samsung? Iz zemlje koja bi nestala kad bi usa povukla svoju vojsku.a vojska kostapamora da se plati, na lep i fin nacin.
A ovo je samo pocetak, usa ce sve otvorenije pritiskati kompanije koje pokusaju na njenom trzistu da destabilizuju domace firme i prodube ionako katastrofalan deficit. A kome se ne svidja samo ce jasno pokazati da je nedemokratski orjentisan. Gde ces vecu nedemokratiju nego da pobijas odluke organa cuvara demokratije?

Vrh Dno