Šta je novo?

Apple event 9. mart 2015

Za one koje zanima evo sta je Ive-u posluzilo kao inspiracija za Apple Watch :

CARTIER%20SANTOS%20100%201-500x500.jpeg

Sve mi je jasno, ali smartwatch od 10.000$ nije. Zvuči mi nemoguće da neko da tolike pare na sat koji će za 2 godine biti poptuno prevaziđen i bezvredan. (Primera radi, najjeftiniji Patek košta otprilike toliko - a posle 20 godina vredi isto ili približno nabavnoj ceni, neretko i više)

Uh, edit: Za 17K$ (da, toliko je najskuplji) postoji ogroman izbor najluksuznijih švajcarskih marki satova. Ovo je neko istraživanje Apple-a ili demonstracija nečega. Potpuna besmislica

Takve radikalne poteze rade kompanije da bi dobile besplatnu reklamu po sajtovima/novinama/vestima. Svi ce preneti vest da apple nudi sat od 10 000$ i ko nije cuo za iwatch saznace tim putem.
Znaci nebitno je dal ce uopste prodati jedan od tih satova bitno je da je pustena takva informacija u etar o kojoj ce ljudi pricati i tim putem mozda ce se neko zainteresovati za jeftiniji sat a da nije ni znao da izlazi

Poslednja izmena:
Sve mi je jasno, ali smartwatch od 10.000$ nije. Zvuči mi nemoguće da neko da tolike pare na sat koji će za 2 godine biti poptuno prevaziđen i bezvredan. (Primera radi, najjeftiniji Patek košta otprilike toliko - a posle 20 godina vredi isto ili približno nabavnoj ceni, neretko i više)

Uh, edit: Za 17K$ (da, toliko je najskuplji) postoji ogroman izbor najluksuznijih švajcarskih marki satova. Ovo je neko istraživanje Apple-a ili demonstracija nečega. Potpuna besmislica

Potpuno se slazem,17k,Za te pare sat da ti pamet stane.

Poslednja izmena:
Za one koje zanima evo sta je Ive-u posluzilo kao inspiracija za Apple Watch :

CARTIER%20SANTOS%20100%201-500x500.jpeg

Recimo da možeš da kupiš dva takva Santosa po ceni najjeftinijeg Apple Watch Editiona

Zašto bi mi pamet stala za OBIČAN sat od 17k koji pokazuje samo vreme? I možda ima štopericu :)
Upoređujete pametni sat sa običnim satovima, ne ide...

Zato što će taj običan sat trajati decenijama i može ostati generacijama i, ako tvoj unuk želi da ga proda, neće izgubiti mnogo na vrednosti. Apple Watch će biti potpuno bezvredan za 3-4 godine

Poslednja izmena:
Salis se,jel da,17000 dolara bi dao za pametan sat

Nije reč o tome, već o tržištu. Zašto bi neko dao 17k dolara za pametni sat kada može da da 1k dolara za potpuno identičan sat tom (sa istih 30 funkcija) + 16k za Pateka koji će mu trajati i rašće mu vrednost godinama (Pateku uglavnom raste vrednost). I dalje mislim da je ovo neka vrsta Appleovog eksperimenta

Zato što će taj običan sat trajati decenijama i može ostati generacijama i, ako tvoj unuk želi da ga proda, neće izgubiti mnogo na vrednosti. Apple Watch će biti potpuno bezvredan za 3-4 godine

zato sto je to jednostavno SAT,koji pokazuje vreme,pregledan je,a o kvalitetu da ne govorimo.

Ovaj sat ce moci svako da koristi,odnosno da procita vreme i za 20 godina.

Sve je tu sto treba,bez ikakvih nepotrebnih detalja

Poslednja izmena:
zato sto je to jednostavno sat,koji pokazuje vreme,pregledan je,a o kvalitetu da ne govorimo.

Ovaj sat ce moci svako da koristi,odnosno da procita vreme i za 20 godina.

Sve je tu sto treba,bez ikakvih nepotrebnih detalja

Zaista misliš da će mu za 20 godina raditi ekran i senzori, držati baterija i imati softversku podršku, ili sam ja nešto pogrešno razumeo?

govorim o obicnom satu,ne o ovoj savremenoj kanti :)

Sat je sat,naocare su naocare....ne treba komplikovati ono sto je jednostavno.

Poslednja izmena:
Kakva besmislena diskusija...
Zasto bi bilo ko puko 1milion evra na Bugati Vejron? ... Ekskluziva. Mozemo da se slozimo (ili ne) oko toga da li je (i koliko) taj uredjaj besmislen ali manite se tih prica oko poente kupovine izuzetno skupih stvari. Ja bih se pre zapitao zasto bi iko kupio iWatch uopste. Mislim da je ovo posle plastikanerskog iMac-a, najruzniji uredjaj koji nosi apple logo. Verovatno i najbesmisleniji.

Macbook izgleda predobro (pogotovo space gray) ali je bas slabasan po pitanju CPU snage sto je steta.

Ne bih se sasvim složio za MacBook. Cpu će biti dovoljan da pokrije 90% potreba (office, net), a kad bas zatreba, podici će u turbo modu na 2,9ghz. Pri tome je veoma efikasan i male potrosnje.

Samo mi je zao sto baterija nije bar kao na Airu, no prezivecu.
Jedino mi ovaj jedan port mi deluje kriticno...

Space gray macbook-ovi su prelepi. Steta sto nisu osvezili i 15ke, ali dobro, sledeci put.
Baterija je bolja nego na air-u zar ne?

По њиховим речима може да издржи цео дан.

Paa.. baš i ne, možda 'radni dan' ..

Up to 9 hours wireless web3
Up to 10 hours iTunes movie playback3
Built-in 39.7-watt-hour lithium-polymer battery

Inače, sada uz novi cpu/gpu 13" MBP konačno podržava 4k60hz eksterni monitor i to dva komada. Meni je to najzanimljivije od svih noviteta.

Ово значи да опуштено могу да направе 13’ верзију са старим димензијама која би гурала два дана без проблема...

Ово значи да опуштено могу да направе 13’ верзију са старим димензијама која би гурала два дана без проблема...

Kao što su mogli da naprave iphone od 8-9mm... ali nisu, niti će.

Не бих се уопште бунио да уведу ове нове боје и за друге моделе (додуше, златну могу да прескоче). Један МВР15 у spacegrаy бих заиста волео да видим уживо.

Samo mi je zao sto baterija nije bar kao na Airu, no prezivecu.
Jedino mi ovaj jedan port mi deluje kriticno...

Sto ti deluje kriticno? Neko ce odmah napraviti usb-c to hdmi kabl ako te brine konekcija za non apple monitor.
Nego meni seksi izlgeda zlatni macbook. Problem je sto ako ga koristis van kuce tripujem se da bi automatski postao meta za kradju.

Mislim da je veći problem to što je JEDAN port

Sto ti deluje kriticno? Neko ce odmah napraviti usb-c to hdmi kabl ako te brine konekcija za non apple monitor.
Nego meni seksi izlgeda zlatni macbook. Problem je sto ako ga koristis van kuce tripujem se da bi automatski postao meta za kradju.

Pazi ima nekoliko opcija:
1) punis laptop, hocesh da prebacish neshto sa USB-a - znaci moras da ga iskljucujes da punjenja
2) hoces sa USB-a na USB da prebacis nesto - bez adaptera nije moguce
3) recimo da ti se ne svidja trackpad, a ni magic mouse - treba ti USB port - znaci ne mozes da punis dok koristis dodatnog misa
4) za monitor si vec rekao
5)...

Ovo je onako iz glave na brzaka :)

:wave:

Taj kabl vec postoji i Apple ga prodaje za $79. Taj jedan port je nebuloza totalna.

I po meni je veoma diskutabilna odluka...

Forsiraju cloud i wireless koncept.

Forsiraju cloud i wireless koncept.

И онда налетиш на проблеме где ти Apple Keyboard & Magic Trackpad који су повезани преко Bluetooth на late 2013 rMBP15 праве конфликте са бежичном мрежом јер је на 2.4GHz(као и Bluetooth) па тако немаш могућност да приступиш ни интернету како треба а камоли да користиш мрежни екстерни хард диск.

Наравно, Airport Extreme ради и на 5GHz и сигуран сам да ти не би правило проблеме које сам ја имао... за тричавих 30.000 динара.

п.с.
Ја сам решио свој проблем са рутером од 150е.

Ćutite i budite srećni što Apple uopšte nudi i taj jedan port :p Svi ti modeli ispod 13" služe osnovnoj nameni tako da i nema potrebe ići sa dodatnim portovima. Ko će uopšte na 12" da radi nešto ozbiljno? Dovoljan je i taj jedan port za one kojima je MB namenjen. Evo na primer student: preko noći punjač radi. Ustane ujutru, isključi punjač, ponese MB na fax i otvara Safari, Mail, Calendar, Notes, Reminders, Office, PDF i usput ga/ju je videlo gomila ljudi kako šeta MB. Nema dalje. Kakve eksterne bežične tastature, eksterni monitori, eksterni trackpad-ovi, televizori, gejming, eksteni hard diskovi, fleševi itd.

Upravo kako reče @Marsovac - forsiraju cloud, ako želiš da ti nešto prebacim postoji niz načina da se bežičnim putem prebace na primer dokumenti, forsiraju preko iTunes-a filmove, serije...

Ja se slažem sa Apple-om da ti mali uređaji poput iPhone-a, iPod-a, iPad-a, MB, MBA, ne trebaju da imaju gomilu portova. E sad, kapira Apple da vi želite da ubodete mini fleš i pustite mkv ali bi tada pukli sa njihovim servisom.

Imamo Mac mini, Mac Pro, pa čak i MBP 15" koji ima više konektora, široko nam polje :)

Klasičan pogled klasičnog Srbina...

Konkretno, u USA, odakle pišem te gledaju čudno ako imaš nešto osim Macbook-a. Pričam o "popularnim" generacijama, 20-30 godina. Jednostavno je to ovde mainstream. Nikakva ekskluzivnost i slično. Tako da, ta priča o "fenseraju", upotrebi za bleju i slično i ne stoji do kraja. Postoji xyz profesija gde je novi Macbook jednostavno i više nego dovoljna mašina, praktično za bilo koju vrstu posla koja ne zahteva veliku procesorsku snagu...

To što smo mi opterećeni nekim "pokazivanjem" i nažalost moramo da izdvojimo 5 prosečnih plata za mašinu je opet nažalost samo naš problem...

No, sa druge strane, slažem se da je 1 konektor malo, bez greške, to sam već napomenuo.

Nazad
Vrh Dno