Šta je novo?

Apple event, 16. oktobar

Poslednja izmena:
Nikad mi nije bilo jasno zasto su tolike stipse i zasto ubacuju krs diskove u svoje uredjaje. Bukvalno je tako godinama - iMac za kojim sada sedim (2k12) ima 5k4 disk, vuce se ko prebijen; 17" MBP kupljen 2011 je dosao sa ocajnim Hitachi diskom, kad sam stavio SSD progledao sam (a masina debelo placena); sada MacMini, opet ista prica. Pa *** jel to premium ili nije? Ako mi vec uzimate $800, ubacite pisljivi SSD. Ja sam imao jedan MM i bio sam toliko ocajan zbog diska da sam hteo da ga spalim!!!!!

i ja imam mbp i u njemu krs disk.Nikako da dodje i on na red.Miniju sam resio da menjam disk do kraja godine,em sto me ovaj 5400 izludjuje,em sto hocu da radim clean,em mu samo to fali da bude zver sa 16gb i7...

Update odradjen cim sam ustao, sada se update aplikacije. Novi font ok, sve ostalo naaah... Vise mi se svidjao UI od Mavericks - na prezentaciji nije izgledalo strasno, a uzivo je cudno jako. Ova 3 kruzica u prozoru nekako su previse saturisani, Dock je ruzniji za klasu, volim flat ali brate ovo je kao da su ga deca radila skoro. A ikone - ko da su uzeli stare ikone i rekli - kako mozemo da ih upropastimo? Mozda se naviknem nakon nekog vremena ali ovako deluje bzvze. Ono sto me jos nervira je fullscreen dugme - navikao sam da tu bude plusic i da poveca na velicinu desktop-a, kad ono to fullscreen dugme... Ne razumem tu logiku :)

Otprilike slični utisci.
GUI je kao da su se deca igrala, sve šljašti i malo iritira, ali ono što je + je brzina...Sistem radi brže i bolje (bar kod mene).
Manje više skoro sve aplikacije mi i dalje rade, 1Password sam update-ovao, Trim Enabler je morao da odradi nanovo uključivanje podrške za TRIM za Intel SSD, odradio update za HP all-in-one multipraktik, probao, radi print i scan...
Definitivno mi je ovaj update prošao najbezbolnije do sada, još samo da se naviknem na GUI.

Ja čekao novi mini da ga koristim na 55" UHD monitoru, ali izgleda ništa od toga :|

Pošto nailazim na različite info, ok za hdmi jasno da ne može 60Hz, ali da li ova hd5000 ili iris grafika u njemu može preko displayporta da ima 3840x2160 na 60Hz? Znam da je kod macbooka 15" sa iris mogao, a 13" nije, zato što su imali različit CPU, a ovde nisam još naišao na definitivini odgovor..

Ima li neko snage da otvori novu temu Mac mini u kojoj bismo diskutovali i poredili modele, procesore, načine povezivanja, cene...?

Nazalost nisam stigao da zavrsim update jutros. Nadam se da ce na mom MBP 5.5 da radi bolje. Izgled me ne zanima. Ako je kao IOS 7 to mi je super. Volim pichvajz.

[youtube]XUvZFX5jAGc[/youtube]

NegativeGoodnaturedAntelope.gif

To mi je bio najsmesniji deo u eventu citavom... Kad sam video da je pogresno otkucao i to odmahivanje glavom :D

Kod nas u oglasima 2.599€, videćemo u radnjama koliko će biti zvanično...

Btw. Detroit Borg mi je najbolji unboxing kanal. Preporucujem coveka.

I u stanju je da bez problema prica pola sata o futrolama za iPhone 6 :D Salim se, odlican je ali jesu mu klipovi predugacki.

Voleo ih neko ili ne mora im se priznati da su im i pakovanja proizvoda vrhunska a ne samo izgled samog proizvoda. Naravno na stranu performanse priozvoda. O svemu vode racuna.

Poslednja izmena:
E kad bi neko od "madjara" davao iMac na rate. Mnogo da se iskesira min 2600 odjednom...

Samo što se tamo ne može vratiti porez.

Upravo to. Nisam siguran kako se uopste moze preneti preko granice bez lupanja carine i PDV?

Nazad
Vrh Dno