Šta je novo?

apple developer pitanje?

Serbianboss

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
360
Pozdrav svima,

Imam napravljen jos od ranije apple id za pristup apple store-u.
Sada bih hteo da se registrujem kao programer da mogu da razijam aplikacije za iphone.

Zanima me, posto na mom apple id stoje podaci sa adresom u americi,a zivim u Srbiji :) , da li mogu da promenim podatke na Srbiju ili da ostanem na americkoj adresi?
Ovo pitam jer treba da kupim licencu odnosno 99 dolara da bi mogao da uploadujem aplikacije na apple store. Naravno platio bi nasom VISA karticom.

Dakle, da li da adresa ostane americka, ili da promenim na srpsku (ako to uopste moze) pa da uplatim tih famoznih 99 dolara?
Da li je neko to vec radio i koji su vasi saveti po ovom pitanju?

Hvala

Ako se dobro secam mislim da neces moci da promenis adresu na Srbiju jer je nema u opcijama. Ili je problem bio da nisu hteli da prime uplatu zato sto je adresa iz Srbije. Nisam tacno siguran, ali znam da je postojao jedan od dva navedena problema, tako da je mozda najbolje da ostane na americkoj adresi

Postoji opcija da se menja na srpsku adresu.

Ima li jos neko iskustva sa ovim da me posavetuje?

Hvala

Sorry sto upadam ovako, nego da pitam, koliko je perspektivno baviti se time, da li ima tu zarade i koliko je tesko stici do takve?

Ako se dobro secam mislim da neces moci da promenis adresu na Srbiju jer je nema u opcijama. Ili je problem bio da nisu hteli da prime uplatu zato sto je adresa iz Srbije. Nisam tacno siguran, ali znam da je postojao jedan od dva navedena problema, tako da je mozda najbolje da ostane na americkoj adresi
Mislim da nema veze Apple ID sa Developer ID (ili kako se već zove) pošto ti kao Developer registruješ novi nalog kao pojedinac ili firma. Mislim da ima veze sa plaćanjem što kaže @PeleZr jer ako staviš neku drugu zemlju osim Srbije možda neke platne kartice neće proći.

Nazad
Vrh Dno