Šta je novo?

Apple attempts to patent kill switch that roots out unauthorized users

!rabas

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
619
Mora da ti nikada nishta nije ukradeno u zivotu :)

Nema to veze sa tim da li je nesto ukradeno ( briga njih za to ), vec zbog jailbreakovanja... Ocekivao sam nesto ovako, mada mislim da ce i za to da se nadje lek :) Gotovo sve kompanije su pokusavale nekako da zastite svoje proizvode (MS onom aktivacionim postupkom, Ubisoft sa DRM-om...), ali ovo ide korak dalje-moze im se...

Tacno tako. Zbog jailbreak-a gube mnogo $, a to im se (normalno) ne svidja

Kako gube? Ne prodaju telefon zbog toga? Štaviše, ne prodaju VIŠE telefona baš zato što može da se JB?

Dakle, ja (pro)dam iPhone nekome i oni mu onesopsobe telefon zato što nije ja?

Neka patentiraju, patent niko ne spori. Negovu primenu, medjutim, hoće. Ako uopšte dodje do primene.

Pa shta je jailbreakovanje nego chista kradja :) To shto se neki trude da to predstave kao potrebu za unsigned softverom je druga pricha, 99.99% ljudi jailbreakuje da ne bi placalo aplikacije...

^^A koliko je zarada od App Store-a? I ne samo da ce (ako uopste dodje do primene) onesposobiti telefon tom kome prodas nego i tebi ako odradis JB
Btw. da im je cilj zarada od masovne prodaje iPhone-a, pustili bi ga na sva moguca i nemoguca trzista, uz i bez ugovora...

Poslednja izmena:
Mora da ti nikada nishta nije ukradeno u zivotu :)

Bogami i više nego što bih želeo, ali nije u tome stvar, nego u tome da neko može da odluči da je telefon ukraden, i da napravi vrlo skup držač za papir :)

Ko zna, možda i pokušavaju da povećaju prihode od AppStore-a, ne znam da li se dobro sećam, ali to beše nekih mizernih 1% ukupnog profita?

Ko zna, možda i pokušavaju da povećaju prihode od AppStore-a, ne znam da li se dobro sećam, ali to beše nekih mizernih 1% ukupnog profita?

Ne znam koliko im to donosi zaradu, ali mislim da od ukupne cene aplikacije koja se naplati, valjda 70% ide vlasniku aplikacije (developer-u), a ostatak Apple-u... Sve u svemu uopste nije mala stvar

Lično koristim jailbreakovan 3GS simfree i nemam niti jednu nelegalnu aplikaciju na svom telefonu, sve uredno plaćeno, što preko Apple store-a, što preko cydia-e (ustvari, preko cydia-e sam kupio i koristim samo jednu aplikaciju - biteSMS, ostale džidža-bidže su free).
I sad, ja sam legalan korisnik, nisam skidao iPhone sa mreže, nemam nijednu krekovanu aplikaciju na telefonu i da mi ubiju iPhone????
Mislim da će ovo teško da prođe, upravo zbog korisnika kao što sam ja, kojih možda ima 0,001%, ali ne može se ići a pretpostavkom da svi koji imaju jailbreakovan iPhone ustvari jailbreakuju isti da bi koristili krekovane aplikacije. Meni je tek jailbreakovan iPhone sa brdom prevashodno free sitnih aplikacija sa raznih repo-a kompletan device.

Ako je toliki problem u džejlbrejku i neodobrenim aplikacijam, onda neka isprave to remote metodom (kad mogu da ubiju aplikacije tako), a ne da onesposobe telefon koji si platio. Ne znam, ja tumačim ovako: Uzeli smo ti keš za telefon, a pošto nećeš da nam daš još love preko naše radnje, mi ćemo da ti syebemo taj mobilni.

Mene više brine ova analiza glasa i lica. Ko zna šta nisu objavili, a prikupljaju još pored ovog. Jesam li jedini koji misli da je prosta špijunaža (po potrebi) i prikupljanje informacija? Šta je sledeće, prikupljanje otisaka prstiju preko tačskrina i DNK preko mikrofona?

Baj d vej, kako ce uopšte navedene mere da pomognu onome kome je telefon ukraden? Šta, posle nekoliko hiljada kradja, lopovi će u svom udruženju da skapiraju šta se dešava i prestaće da ih kradu?

Poslednja izmena:
Mislite i da su MS i Ubisoft razmatrali slučaj da neko nema net (nema tehničke mogućnosti i tako to),a uredno je platio svoj proizvod, kod Ubisofta moraš imati non-stop vezu sa serverom iako igraš single player misije i oni te ne pitaju da li ti želiš da omogućiš tako nešto (mnogi ljudi ovo ne podnose jer ne žele da im igra non-stop bude povezana)-jednostavno nisu ni pitali (a razbili su im zaštite bukvalno preko noći :) ). Tako i Apple radi na svom sistemu zaštite ( koliko znam postoji plan da se na AppStore-u postaveljaju i aplikacije za sve Apple uredjaje računajući tu i PC segment), samo što Apple ima mogućnosti da i HW onemogući jer je sam i proizvođač HW-a. Ovakve mere nikako ne podržavam, iako sam protiv piraterije-mislim da je ovo ipak previše definitivno, njihovo pravo je da ti onemoguće pristup AppStore-u, ali da ti sjebu fon to ne bi smeli da rade-mada može im se i boli ih uvo...

Mislim da nema teorije da ovo proguraju i da postoji neki zakon koji proizvodjacu zabranjuje da unisti proizvod koji je prodao.
I sta ako moja baba bude pricala mojim telefonom sa strinom npr.? Sta oni ima da proveravaju jel ukraden fon uopste? Valjda cu ja prvo prijaviti.

Kakav bedan izgovor za to sto rade. Zamislite da kupite kola i da promasite jedan redovan servis iz fabrike ti automatski uniste auto jer si mu "ubio garanciju". Nema teorije to da zazivi ;)

Jedna poruka sa tweeter-a :d

LINK

Zivo me interesuje da li je driver jailbrake-ovao svoj iPhone ? :)

Kako to smeš da ga pitaš kad ne razlikuješ dobrog i lošeg pijanistu?

Vrh Dno